Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 iun 2010 - Anul XV, nr. 141 (4432)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Control

Opt doctori suceveni amendaţi pentru acordarea incorectă a concediilor medicale

Vineri, 18 Iunie 2010 (15:06:48)

Verificarea efectuată de Casa Asigurărilor de Sănătate Suceava, în perioada 18 mai -11 iunie a.c. asupra modului de acordare a concediilor medicale şi a modului de eliberare de certificate de concediu medical a dus la sancţionarea a 8 doctori.
În urma acţiunii de control au fost aplicate opt sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare de 5000 lei fiecare, 
Motivele au fost neconcordanţe între perioada de internare în spital, conform foii de observaţie clinică generală şi perioada pentru care a fost acordat concediu medical aferent spitalizării; între perioada de internare în regim de spitalizare de zi (de regulă o zi) şi perioada pentru care s-a acordat concediu medical aferent internării (de regulă 21 de zile), fapt constatat pentru un număr de 47 de cazuri; între data internării în regim de spitalizare de zi şi data acordării concediului medical, aceasta fiind anterioară datei internării. Acest fapt face ca retroactivitatea concediilor acordate să fie de 2-3 zile faţă de data internării în spital, când s-a efectuat consultaţia medicală şi s-a stabilit necesitatea acordării concediului medical. 
Inspectorii CAS au mai descoperit neconcordanţă între data acordării consultaţiei, înscrisă în registrul de evidenţă de la nivelul ambulatoriului clinic integrat, şi data acordării concediului medical înscrisă în formularele de certificat de concediu medical, situaţie constatată pentru un număr de 7 cazuri; acordarea de 21 de zile de concediu medical la externare cu cod de indemnizaţie 06”Urgenţă medico chirurgicală”; acordarea de concediu medical la externare pentru o perioada mai mare de 21 de zile; eliberarea de certificate de concediu medical care nu au consemnat codul de diagnostic, perioada pentru care s-a acordat concediu medical, numărul de zile de concediu medical acordat, „valabil pentru luna”, „anul”, „cod numeric personal”, „adresa”, „asigurat în evidenţă la CAS”, „ambulator/internat în spital”, „cod indemnizaţie”, ”iniţial/în continuare”; neconsemnarea în documentele medico-legale a datelor obligatorii specifice actului medical, respectiv diagnostic, proceduri/investigaţii efectuate/recomandate, tratament prescris, date care să justifice acordarea de concediu medical şi eliberarea certificatelor de concediu medical, fiind înregistrate doar datele de identificare ale pacienţilor - nume, prenume, CNP, vârsta; eliberarea de certificat medical fara a exista declaratia pacientului, document obligatoriu prevăzut in Normele de aplicare a OUG158/2005 aprobate prin Ordinul nr.60/2006 cu modificările şi completările ulterioare. Una dintre sancţiuni a fost contestată la CAS Suceava.
„Menţionăm că la fiecare medic prescriptor sancţionat s-au constatat mai multe tipuri de situaţii de nerespectare a prevederilor legale referitoare la concediile medicale, din cele menţionate mai sus”, se arată într-un comunicat remis de preşedintele-director CAS, dr. Cristina Iordăchel. Alţi 12 medici au fost sancţionaţi cu „avertisment”.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opt doctori suceveni amendaţi pentru acordarea incorectă a concediilor medicale.
 Vizualizări articol: 933 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Opt doctori suceveni amendaţi pentru acordarea incorectă a concediilor medicale1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei