Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 mai 2010 - Anul XV, nr. 104 (4395)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Efort financiar

Acţiunile de împădurire şi regenerare au costat Direcţia Silvică 130 de miliarde de lei vechi

Joi, 6 Mai 2010 (14:49:54)

Acţiunile de împădurire şi regenerare desfăşurate în această primăvară la nivelul judeţului a costat Direcţia Silvică Suceava aproximativ 130 de miliarde de lei vechi. „Cifra este impresionantă dar reflectă efortul pe care-l facem în această direcţie”, a declarat şeful silvicultorilor suceveni, Mihai Miheţiu. El a spus că în programul de împădurire şi regenerare din acest an a fost prinsă o suprafaţă de 1.400 de hectare pe care s-au plantat nu mai puţin de 6,5 milioane de puieţi, majoritatea din specia molid. Miheţiu a ţinut să precizeze că mare parte din puieţi provin din pepinierele proprii, însă s-a recurs şi la achiziţii de la alte pepiniere din ţară. „Am încercat să introducem în acţiunea de împădurire şi laricele, conform unei scheme care are menirea să asigure stabilitatea viitoarelor arborete în faţa factorilor vătămători precum vântul şi zăpada”, a subliniat directorul Direcţiei
Silvice. Miheţiu a spus că mai sunt de împădurit o serie de suprafeţe mici în zonele Cîrlibaba, Pojorîta şi Crucea, acolo unde timpul a fost destul de friguros şi nu s-a putut acţiona până acum. El a ţinut să aducă în prim plan acţiunea de voluntariat de la Sadova, desfăşurată în cadrul programului „România prinde rădăcini”, unde s-au împădurit circa 7 hectare de teren aparţinând primăriei din localitate, acţiune considerată ca fiind o reuşită. „Acţiunea a fost o reuşită pentru că tinerii voluntari care au participat s-au comportat exemplar, în ciuda lipsei de experienţă şi în condiţiile în care exista riscul producerii de evenimente nedorite ţinând cont de terenul accidentat şi de existenţa viperelor. Mulţumesc din nou tinerilor voluntari pentru disciplină, pentru simţul civic care le face şi ne face cinste şi pentru faptul că s-au conformat întocmai îndrumărilor date de silvicultori, astfel încât calitatea lucrărilor a fost exemplară. Lansez invitaţia celor care au fost acolo să revină an de an, să admire rodul muncii lor, întrucât apreciez că la Sadova a fost un şantier de împăduriri realizat exemplar”, a încheiat Miheţiu.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acţiunile de împădurire şi regenerare au costat Direcţia Silvică 130 de miliarde de lei vechi.
 Vizualizări articol: 462 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Acţiunile de împădurire şi regenerare au costat Direcţia Silvică 130 de miliarde de lei vechi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei