Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 dec 2009 - Anul XIV, nr. 297 (4283)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Situaţii

Prefectul de Suceava, nemulţumit că primarii nu răspund prompt în situaţiile de urgenţă

Vineri, 18 Decembrie 2009 (15:18:08)

Analiza Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă din judeţul Suceava, care a avut loc vineri, a arătat că veriga slabă din lanţul intervenţiei într-o situaţie de criză îl reprezintă, de regulă, primarii. Raportul prefectului de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, arată că, deşi până acum în situaţiile de urgenţă intervenţia structurilor abilitate s-a desfăşurat în mod organizat şi eficient, la nivelul comitetelor locale mai este mult de făcut. Potrivit prefectului Popescu, comitetele locale pentru situaţii de urgenţă nu sunt dotate conform normativelor cu utilaje şi materiale care să poată fi utilizate în situaţii de risc, iar forţele de intevenţie „există scriptic, dar faptic îşi fac simţită prezenţa mai greu”. „Administraţiile publice locale nu investesc suficient în activităţile de prevenire a situaţiilor de urgenţă precum şi în asigurarea logistică a serviciilor voluntare. Majoritatea pagubelor sunt provocate de nerespectarea legislaţiei din domeniul construcţiilor şi a planurilor de urbanism, în sensul că se mai execută construcţii de locuinţe în zone vulnerabile la inundaţii, alunecări de teren. Sistemul de înştiinţare - avertizare – prealarmare – alarmare este viabil în condiţii de normalitate şi creează premise de diseminare a informaţiei cu operativitate către comitetele locale şi mai departe către populaţie, însă primarii şi administraţiile locale nu cunosc sau nu pun în aplicare operativ procedurile de intervenţie la apariţia unor situaţii de urgenţă, pe tipuri de risc”, se arată în raport.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul de Suceava, nemulţumit că primarii nu răspund prompt în situaţiile de urgenţă.
 Vizualizări articol: 1531 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prefectul de Suceava, nemulţumit că primarii nu răspund prompt în situaţiile de urgenţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei