Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 oct 2009 - Anul XIV, nr. 250 (4236)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De Ziua Armatei

Geoană a depus o coroană de flori la mormântul eroului Ioan Grosaru

Duminică, 25 Octombrie 2009 (14:47:35)

Liderul PSD Mircea Geoană a fost, duminică, în localitatea Păiseni, din comuna Cornu Luncii, unde a depus, de Ziua Armatei, o coroană de flori la mormântul sublocotenentului postmortem Ioan Grosaru, ucis în anul 2007 într-o misiune în Irak. La ceremonie au fost prezenţi familia soldatului sucevean, dar şi patru militari care au luptat alături de Ioan Grosaru în Irak, din Batalionul 32 Infanterie „Mircea” din Timişoara. După depunerea coroanelor, Mircea Geoană a stat alături de mama soldatului, invitându-i pe membrii familiei acestuia la Bucureşti, atunci când va fi publicat un nou volum de poezii scrise de Ioan Grosaru în timpul misiunilor din Irak şi din Afganistan. Geoană i-a spus mamei soldatului că Editura Nemira a acceptat să publice un volum cu poeziile lui Ioan Grosaru. De altfel, după ce a depus coroana la mormântul eroului sucevean, prim-vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale „Cultul Eroilor”, maistrul militar pr. Dumitru Davidel i-a făcut cadou lui Mircea Geoană un volum de poezii scrise de Ioan Grosaru şi un album cu monumentele eroilor.
La rândul său, Geoană a declarat că Armata Română a fost şi va fi coloana vertebrală a statului român. „Armata română trebuie să rămână un element de referinţă a identităţii naţionale româneşti. Au fost momente de jertfă, cum a fost şi cel al tânărului Ioan Grosaru. Un tânăr talentat, care scria poezii, şi vreau să spun că sunt alături de familia acestui erou şi de toţi cei care i-au fost aproape. Din păcate, aceşti ultimi ani au făcut din armata română un obiect de dezbatere politică, iar acest lucru trebuie să înceteze”, a spus Mircea Geoană.
În acest context, el a precizat că CSAT ar trebui să redevină o instituţie care să asigure predictibilitate, resurse şi să redea respectul armatei române.
Geoană le-a spus celor prezenţi la ceremonie că în urmă cu câteva zile a avut o întâlnire cu vicepreşedintele SUA, Joe Biden, care i-a zis că dacă soldaţii americani ar fi întrebaţi alături de cine vor să lupte în misiunile cu un grad de risc ridicat, aceştia ar răspunde imediat că ar prefere să îi aibă alături pe militarii din România şi Polonia.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană a depus o coroană de flori la mormântul eroului Ioan Grosaru.
 Vizualizări articol: 567 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Geoană a depus o coroană de flori la mormântul eroului Ioan Grosaru5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei