Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 sep 2009 - Anul XIV, nr. 228 (4214)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Distincţie

Nepoata lui Ciprian Porumbescu, Cetăţean de onoare al judeţului Suceava

Marţi, 29 Septembrie 2009 (16:04:54)

Mai mulţi foşti şi actuali membri ai Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu” vor fi declaraţi Cetăţeni de onoare ai judeţului Suceava. Hotărârea a fost adoptată în şedinţa de marţi a Consiliului Judeţean Suceava, pentru această decizie votând doar consilierii PD-L şi PNL. În ceea ce-i priveşte pe social- democraţi, aceştia au votat împotriva acestei hotărâri, nemulţumiţi de faptul că propunerea lor de a acorda titlul de Cetăţean de onoare al judeţului pentru încă patru persoane a fost respinsă prin votul consilierilor PD-L. Reprezentanţii PSD în Consiliul Judeţean Suceava au propus ca acest titlu să fie acordat şi fostului rector al Universităţii „Ştefan cel Mare”, Emanuel Diaconescu, muzeografului Dimitrie Olinici, etnografului Aurelian Ciornei şi pictorului Ion Grigore.
În cele din urmă, potrivit hotărârii Consiliului Judeţean Suceava, noii Cetăţeni de onoare ai judeţului sunt Artemizia Bejan, prima solistă de muzică populară a Ansamblului „Ciprian Porumbescu”, interpreţii de muzică populară Margareta Clipa, Laura Lavric, Ştefania Rareş, Traian Straton, Aurel Tudose, Nicoleta Vasilovici, coregraful Viorel Vatamaniuc şi dirijorul George Sîrbu. Pe lângă aceştia, titlul de Cetăţean de onoare al judeţului va fi primit şi de nepoata compozitorului Ciprian Porumbescu, scriitoarea Nina Cionca.
Înmânarea acestor distincţii noilor Cetăţeni de onoare ai judeţului se va face în cadrul manifestărilor care vor fi organizate în perioada 14 – 15 octombrie a.c., la împlinirea a 55 de ani de activitate a Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava.
Printre cei care au mai primit titlul de Cetăţean de onoare al judeţului Suceava se mai numără Georg Simnacher - fostul preşedinte al Consiliului Regional Schwaben din Germania, Sofia Vicoveanca – interpretă de muzică populară, Margareta Labiş, sora poetului Nicolae Labiş sau fotbalistul Dorin Goian.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nepoata lui Ciprian Porumbescu, Cetăţean de onoare al judeţului Suceava .
 Vizualizări articol: 631 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nepoata lui Ciprian Porumbescu, Cetăţean de onoare al judeţului Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei