Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 aug 2009 - Anul XIV, nr. 189 (4175)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În toi

Pregătiri pentru Festivalul de Artă Medievală “Ştefan cel Mare”

Vineri, 14 August 2009 (15:25:07)

Pregătirile pentru Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”, festival care se va desfăşura în intervalul 16 - 23 august a.c., sunt în toi.
În curtea interioară a Cetăţii de Scaun a Sucevei, în perimetrul umbrit de cei doi stejari seculari cu ramurile încărcate de ghindă, se lucra vineri la amenajarea scenei pe care actorii Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoşani vor da startul manifestărilor duminică seara, la ora 19:00, cu prima reprezentaţie a spectacolului „Viforul”, de Barbu Ştefănescu Delavrancea.
Scena, orientată cu faţa spre capela cetăţii (capelă în care organizatorii festivalului au aşezat o icoană de mari dimensiuni a lui Ştefan cel Mare şi Sfânt), a fost acoperită cu folie de material plastic, pentru a-i proteja pe actori în caz de vreme nefavorabilă, şi înconjurată cu draperii de atlas brocat pe care s-a imprimat stema cu capul de bour a Moldovei.
În apropierea scenei, care rezistă de la prima ediţie a festivalului, pe suprafaţa platoului din faţa bolţilor care fac intrarea în „Baia cu aburi” şi în „Închisoarea” cetăţii, s-a construit un podium din dulapi de brad, lat de 5 şi lung de 12 metri, pe care actorii şi membrii ordinelor cavalereşti vor interpreta scenele de istorie locală şi se vor înfrunta în lupte.
Pentru spectatori au fost deja aduse şi depozitate sub una din bolţi 80 de scaune tapiţate, iar pentru suplimentare, până la 150 de locuri, vor fi aduse şi câteva bănci.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pregătiri pentru Festivalul de Artă Medievală “Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 1131 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pregătiri pentru Festivalul de Artă Medievală “Ştefan cel Mare”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei