Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 mar 2009 - Anul XIV, nr. 68 (4054)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie MEdCI

Învăţământul pedagogic se reînfiinţează la Suceava

Marţi, 24 Martie 2009 (13:49:52)
Din anul şcolar viitor, la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” va fi înfiinţată din nou o clasă cu profil pedagogic, unde se vor pregăti viitorii învăţători şi educatori. Colegiul sucevean este recunoscut pentru pregătirea acestei categorii de cadre didactice, cu ani în urmă acesta fiind chiar liceu pedagogic. 
De patru ani de zile, şcoala nu a mai scos la concursul de admitere nici o clasă cu profil pedagogic. Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării a decis reînfiinţarea învăţământului pedagogic. „Anul acesta termină ultima clasă cu profil pedagogic. De atunci, nu s-au mai scos la admitere locuri pentru această specializare”, a declarat purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava, inspectorul Laura Hacman.
Absolvenţii de liceu suceveni care doreau să devină educatori sau învăţători au avut până acum posibilitatea, după desfiinţarea claselor pedagogice de la Suceava, ca după finalizarea liceului să urmeze cursurile Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, specializarea institutori, din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare”. 
Învăţătorii şi educatorii sunt de părere că decizia de reînfiinţare a claselor pedagogice este una foarte bună, pe considerentul că pregătirea elevilor care urmează acest profil la liceu este superioară celor care fac pregătirea la facultate. Este vorba despre orele de practică, la catedră. „În patru ani de liceu, un elev are 1000 de ore de practică, în timp ce la facultate nu se fac nici un sfert”, a declarat un învăţător cu vechime la catedră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Învăţământul pedagogic se reînfiinţează la Suceava.
 Vizualizări articol: 576 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Învăţământul pedagogic se reînfiinţează la Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   DA,DOAMNE MINTEA CEA DE PE URMA!!! trimis de
(24 mar 2009, 22:03:02
Oare de ce a trebuit intrerupta inmatricularea elevilor in clasa a IX a,cu profil pedagogic?Am absolvit in 1996 Scoala Normala din Suceava,stiu ce carte am facut acolo,cum si cata practica pedagogica am efectuat si mi-e groaza ca fiicei mele ii va fi invatatoare o "minunata" absolventa a Facultatii de Stiinte ale Educatiei (frecventa redusa,desi eu as zice ID)...Nu vreau sa jignesc,dar...metode de predare=0 , practica=0 si rezultatele...asemenea!Vai de copiii nostri cobai!Nu exista testari privitoare la aptitudinile muzicale,artistico-plastice etc. , important e sa ai bani de taxe!!!Si ne miram ca ne vine sa ne astupam urechile cand vine pruncul acasa si ne intoneaza cantecelul pe care "DOAMNA" l-a invatat????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei