Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 aug 2008 - Anul XIII, nr. 193 (3874)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Frăţia opoziţiei

PSD şi PDL Suceava, împotriva eliminării imunităţii parlamentarilor

Luni, 18 August 2008 (15:27:35)
Doi deputaţi suceveni ai opoziţiei, Mirela Adomnicăi, de la PSD şi Eugen Uricec, de la PDL, s-au pronunţat, luni, împotriva eliminării imunităţii parlamentarilor.Deputatul Mirela Adomnicăi, membru al Comisie juridice a Camerei Deputaţilor, a declarat, într-o conferinţă de presă, că imunitatea demnitarilor este necesară arătând că instituţia imunităţii nu este „o invenţie românească”.Adomnică a apreciat că imunitatea demnitarilor este o instituţie întâlnită în ţările europene civilizate şi nu crează piedici în calea actului de justiţie. Ea a subliniat că, în cazul membrilor Guvernului, instituţia imunităţii asigură şi eficienţa funcţionării Executivului. „Dacă am avea miniştri care stau toată ziua pe la uşa instanţelor, cum ar mai funcţiona Guvernul?”, s-a întrebat deputatul.Adomnicăi a amintit că imunitatea este acordată parlamentarilor pentru opiniile politice, membrilor Executivului pentru activitatea în funcţie, iar preşedintele ţării are „imunitate totală” arătând că aceasta a fost dovedită în „cazul Mihăileanu”.Ea a precizat că propunerea făcută de preşedintele PSD, Mircea Geoană, nu a fost discutată în Departamentul juridic al partidului unde se discută propuneri pe teme juridice şi că, în această situaţie nu are argumente care au stat la baza propunerii.La PDL, împotriva eliminării imunităţii s-a pronunţat deputatul de Suceava Eugen Uricec. Acesta a afirmat, în conferinţă de presă, că i s-a părut „surprinzător şi incredibil” că Mircea Geoană a abordat acest subiect, după ce deputaţii PSD au votat împotriva trimiterii în judecată a deputaţilor Adrian Năstase şi Miron Mitrea.  „Este un subiect care poate fi discutat, dar imunitatea trebuie să rămână. Parlamentarii din celelalte ţări ale Uniunii Europene au imunitate. Pentru PSD mi se pare un subiect demagogic, electoral, ieftin”, a afirmat Eugen Uricec. 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD şi PDL Suceava, împotriva eliminării imunităţii parlamentarilor.
 Vizualizări articol: 588 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD şi PDL Suceava, împotriva eliminării imunităţii parlamentarilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pentru cine? trimis de
(18 aug 2008, 16:18:27
Pentru cine? Pentru acestia?
2.   Saracuta...Mireluta trimis de
(18 aug 2008, 22:37:03
Tremura toata ....si se gandeste in perspectiva cum ar fi fara imunitate. va dati seama ce necaz mare ? Mi-e mila de tine. Mirela, orice ai face, si vad ca incerci sa arati ca esti plina de actiune ca deputat dar nu ai stofa de om politic. Retrage-te.
2.1  RE: Saracuta...Mireluta trimis de
(19 aug 2008, 09:27:38
Asta nu stie pe ce lume traieste ,numai cand deschide gura mi-e rau.Ajunsa deputata stie ea cum....este mai mult decat penibila.Sa traiasca tatuca Mirza si prietenul lui Stan ca a ajuns fata deputata.Ce-ai facut mai Adomnicai pentru judetul asta??? Ai papat banii publici acolo in parlament si ai dormit.Viteza!!!!!!!!!!
3.   Incotro Mirelo trimis de
(19 aug 2008, 00:01:04
Curaj mare (ca inainte de a sari din barca),sa-l contrazici pe Geoana : o fi el cum e,dar e seful suprem.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei