Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 nov 2007 - Anul XII, nr. 285 (3656)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Liga Campionilor

Steaua, afară din Europa!

Echipa Steaua Bucureşti a terminat la egalitate, scor 1-1 (1-0), meciul susţinut, marţi, pe teren propriu, în compania formaţiei Slavia Praga, în etapa a cincea a grupei H a Ligii Campionilor, şi a ratat orice şansă de a se califica în Cupa UEFA. Steaua a deschis scorul în minutul 12. La o angajare în adâncime a lui Nicolae Dică pentru Valentin Badea, atacantul a trimis mingea în poartă din cădere la o bâlbâială a fundaşilor de la Slavia Praga. Slavia a egalat în minutul 78, prin Senkerik, care a reluat de la şase metri o centrare venită de pe partea dreaptă. În minutul 8, arbitrul a anulat un gol marcat de Adrian Neaga pe motiv de ofsaid. La meci au asistat aproximativ 14.000 de spectatori, între care şi o sută de suporteri cehi. La meciul cu Slavia s-au împlinit 50 de ani de la prima partidă susţinută de Steaua în cupele europene.La meciul de marţi, Steaua a obţinut primul punct în actuala ediţie a fazei grupelor.

Gigi Becali, „foarte dezamăgit”

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, s-a declarat foarte dezamăgit după remiza înregistrată.  "Slavia a avut un singur şut pe poartă şi a dat un gol. Dacă aveam aceeaşi atitudine şi în repriza a doua era altceva. Am făcut o primă repriză extraordinară, apoi...n-am cuvinte. Nedrept, dar asta este. Aşteptam mai mult de la a doua repriză, dacă nu marchezi şi golul doi măcar joci cu mai multă ambiţie. Să ţii scorul măcar. Ce, trebuie să joci la mişto, să ne jucăm aşa. Am luat un gol aiurea. Aveam jocul în mână şi normal că sunt amărât. Am dominat clar, dar nu am câştigat şi nu am fost niciodată aşa de amărât ca în seara asta. Să controlezi total jocul şi să iei un asemenea gol...", a declarat Becali.

Dragomir: „Meci foarte bun, rezultat foarte prost”

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat că Steaua a jucat foarte bine în meciul cu Slavia Praga, însă a scos un rezultat prost, în urma căruia a fost eliminată din Europa.  "Şi aşa era eliminată. Au jucat frumos, elegant, nu aşa se joacă la rezultat. Au făcut o primă repriză formidabilă, dar degeaba, lipsa de experienţă şi-a spus cuvântul. Este foarte puţin un punct. Este ruşinos pentru că au jucat bine şi trebuia să câştige. De asta sunt foarte supărat", a declarat Dragomir.

Lăcătuş crede că cehii s-au calificat pentru că sunt mai „şmecheri”

Antrenorul echipei Steaua Bucureşti, Marius Lăcătuş, a declarat că este păcat că "roş-albaştri" nu au reuşit prima victorie în grupa H a Ligii Campionilor. "Mă bucură modul în care s-au mişcat jucătorii în prima repriză, simplitatea jocului, păcat că, şi datorită oboselii acumulate, nu am putut să jucăm la fel de bine şi în partea a doua. Slavia a profitat şi la prima ocazie a marcat. Jucătorii au demonstrat în trecut că au valoare şi că pot înscrie goluri frumoase", a spus Lăcătuş.

Tehnicianul stelist s-a arătat îngrijorat de faptul că jucătorii săi înscriu puţine goluri. "Ne îngrijorează că nu putem să înscriem mai mult, dar sper să se rezolve şi această problemă. În prima repriză am jucat aşa cum ne dorim cu toţii, dar nu am înscris cât trebuia. Se poate întâmpla şi la echipe mai galonate. Atunci când ratezi atâtea ocazii fotbalul te pedepseşte. Nu îmi e ciudă că s-au calificat cehii, ci îmi pare rău că nu mai avem şanse să ne calificăm noi. Dacă luăm rezultatele directe cu ei, totul este clar. Şi în meciul tur Steaua a jucat destul de bine, dar şi atunci a lipsit rezultatul. Sunt mai şmecheri din punct de vedere fotbalistic. Nici acolo şi nici aici nu şi-au creat prea multe ocazii, dar au concretizat. Trebuie să învăţăm şi noi. Avem nevoie de jucători care să ia atitudine în teren, atunci când echipa trece printr-o perioadă mai proastă de joc", a afirmat Lăcătuş, care consideră că nu se poate face o paralelă între golul lui Badea şi reuşita sa din meciul cu IFK Goteborg, scor 5-1, din sferturile de finală al Cupei Campionilor Europeni, sezonul 1988-1989. Marius Lăcătuş a declarat că la Londra, Steaua va trebuie să îşi apare orgoliul şi onoarea.

Adrian Ilie: „Rezultat mincinos”

Managerul sportiv Adrian Ilie a declarat că rezultatul înregistrat de Steaua în meciul cu Slavia Praga este unul "mincinos", deoarece, mai ales în prima repriză, steliştii au făcut spectacol. "Suntem afară din Europa, trebuie să ne gândim la campionat şi la Cupa României, adică meciurile care ne-au mai rămas. Păcat pentru rezultatul din seara asta, este unul mincinos. A fost un joc de calitate, Slavia a ajuns doar o dată la poartă şi a marcat un gol. Prima repriză, chiar 60 de minute, Steaua a făcut spectacol şi cel mai bun joc de până acum din acest sezon", a spus Adrian Ilie.

Cehii spun că nu meritau acest egal

Tehnicianul Karel Jarolim a declarat că poate Slavia Praga nu merita să egaleze în meciul cu Steaua, însă a menţionat că tot ce contează este rezultatul final, 1-1, care duce echipa cehă în 16-imile Cupei UEFA.  "Nu sunt prea mulţumit de joc, dar sunt mulţumit de scor. Necâştigând aici, nici nu mai contează ce a făcut Sevilla cu Arsenal. În afară de calificare ne-au interesat şi partea financiară şi prestigiul. Cheia calificării cred că a fost rezultatul cu Steaua de la Praga (n.r. - 2-1 pentru cehi). Cred că acolo s-a decis. Acest meci doar ne-a asigurat-o ", a spus Jarolim.

Arsenal, la prima înfrângere din acest an competiţional

Echipa spaniolă FC Sevilla a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (2-1), formaţia engleză Arsenal Londra, în etapa a V-a grupei H, şi s-a calificat în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Golurile învingătorilor au fost marcate de S. Keita '26, Luis Fabiano '36 şi Kanoute '89, în timp ce pentru oaspeţi a înscris Eduardo, în minutul 11. Arsenal Londra a suferit primul eşec în acest sezon în toate competiţiile şi a încasat primele goluri în grupa H a Ligii Campionilor.

În urma acestor rezultate, clasamentul grupei H arată astfel:

1. FC Sevilla 5 4 0 1 11-7 12 puncte

2. Arsenal 5 3 1 1 12-3 10

3. Slavia 5 1 2 2 5-13 5

4. Steaua 5 0 1 4 3-8 1

Partidele din ultima etapă se vor disputa la 12 decembrie după următorul program: Arsenal Londra - Steaua Bucureşti şi Slavia Praga - FC Sevilla.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Steaua, afară din Europa!.
 Vizualizări articol: 760 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Steaua, afară din Europa!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sport

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei