Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 nov 2007 - Anul XII, nr. 283 (3654)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FOTBAL PE PÂINE

Aşa derby, aşa urnă!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Îmi propusesem pentru astăzi un comentariu fie al „derby-ului etern” (că nu se mai ieşim din tipare!) dintre Steaua şi Dinamo, fie al tragerii la sorţi pentru World Cup. Dar deoarece amândouă evenimentele mi-au lăsat un gust mai mult decât amar, cred că le e de ajuns doar câte o jumătate de comentariu. Aşadar, am părăsit minunata sală a Universităţii unde sâmbătă a cântat fenomenul Anca Parghel după nici jumătate de oră pentru a ajunge la timp ca să văd un ecran plin de fum. Nu ştiu la dumneavoastră acasă ce s-a văzut, dar în televizorul meu fumul a persistat pe toată durata celor 90+4 minute. Aşa că n-am văzut nici urmă de fotbal. Cică ar fi fost trei şuturi pe poartă: o bară a lui Dică, golul lui Bleaga (sau cum l-o fi chemând) şi un şut al nu ştiu cui de la Dinamo, venit prin minutul 60. Aşa că, la un calcul dimplu, rezultă că mai bine rămâneam la Auditorium alături de Anca. Ea, săraca, m-a înţeles şi nu s-a supărat prea tare, dar cum să-i explici că, deşi m-am mai păcălit de alte sute de ori, tot nu m-am învăţat minte şi, cu un eventual prilej viitor, voi proceda la fel? Fiindcă, în mod evident, greu îmi vine mintea la cap şi parcă tot nu vrem să pricepem că în România nu există fotbal şi că, jucând în halul ăsta, ai noştri vor ajunge în 2-3 ani să joace tururi preliminare de Cupa UEFA, coeficientul nostru de ţară prăbuşindu-se ca leul la cursul de schimb de săptămâna trecută. Iar despre tragerea la sorţi ce mai putem spune decât că tare tristă fu soarta… englezilor! Cred că ăştia, când au auzit de Croaţia, au dat năvală care la farmacii, care în pub-uri! Noi, dacă n-avem bani nici de medicamente, nici de bere, rămâne să ne înecăm amarul în optimism! Iar tonicul de serviciu nici nu putea fi altul decât Naşu’ care, aproape în limba română, a trântit-o: „Sunt sigur că putem să ne calificăm!” De-a dreptul mobilizator. Culmea e că s-ar putea să fie şi un pic de adevăr. La urma urmei, de câte ori n-am zis cu toţii că gata!, Naşu’-i terminat, zboară din FRF şi se mai opreşte doar la pârnaie, iar el, care parcă tot timpul ştie altceva decât noi toţi, şi-a văzut de drum. Poate ştie şi cum eliminăm Franţa şi Serbia, că de Feroe se poate ocupa chiar şi Piţurcă. Ce facem însă cu Austria?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aşa derby, aşa urnă!.
 Vizualizări articol: 459 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aşa derby, aşa urnă!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sport

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei