Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 nov 2007 - Anul XII, nr. 282 (3653)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cupa Mondială 2010

Grupă dificilă pentru România

Selecţionerul României, Victor Piţurcă, a declarat, duminică, la TVR 1, că grupa preliminară a CM 2010 în care a căzut România este una grea, dar că orice naţională poate pierde orice meci şi că nu există o reprezentativă în grupa 7 care să câştige tot. "Să întâlneşti Franţa, Serbia, Austria, Lituania, e foarte greu. Francezii au patru-cinci jucători tineri de mare valoare, peste un an deja vor fi titulari cerţi, va fi o echipă foarte bună. Nu cred că mai facem amical cu Franţa, deşi ar fi bine să am o experienţă de genul ăsta, pe mine nu m-ar deranja. De Serbia nu mai e nevoie să spun, fotbalul sârb are jucători valoroşi, am avut tot timpul probleme cu ei. Acum cred că suntem la acelaşi nivel. Nici Lituania nu e o echipă de neluat în seamă, iar în Feroe e o deplasare grea. Francezii joacă iar cu Lituania şi Feroe. E grupă grea, dar orice echipă poate pierde orice meci. Nu cred că există o echipă care să poată câştiga cu toate formaţiile", a spus Piţurcă. Tehnicianul "tricolorilor" a afirmat că ar fi fost bine ca România să fi picat cu echipe pe care le-am mai întâlnit în ultima vreme. "Cine va avea un parcurs bun va avea câştig de cauză. Nu mai contează cu cine aş fi vrut. Franţa e cea mai valoroasă, are prima şansă", a comentat el.

"Austria e sub Albania. Sunt adversari redutabili, ar fi fost mult mai bine în grupa 2", a fost de părere preşedintele FRF, Mircea Sandu.

Înainte de tragerea la sorţi, Mircea Sandu a configurat o grupă preferată: Germania, România, Belgia, Moldova, Armenia, Luxemburg.

Reprezentativa României va juca în grupa a 7-a a preliminariilor pentru Cupa Mondială din 2010, alături de Franţa, Serbia, Lituania, Austria, Insulele Feroe, conform tragerii la sorţi de duminică de la Durban, din Africa de Sud.

Dragomir: „Mamă, mamă, dar rău am căzut!”

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat că echipa naţională a României nu a avut noroc la tragerea la sorţi pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2010. "Mamă, mamă, dar rău am căzut. Mai rău nu se putea. Şi austriecii sunt puternici. Erau alte grupe mai uşoare cu Ucraina, Anglia. Aia cu Grecia era cea mai uşoară (n.r- grupa 2: Grecia, Israel, Elveţia, Moldova, Letonia, Luxemburg)", a spus Dragomir. Oficialul LPF a afirmat că naţionala pregătită de Victor Piţurcă va câştiga grupa, dacă are valoare. "Dacă avem valoare, îi batem pe toţi şi mergem de pe primul loc. Eu am încredere în echipa naţională", a completat Dragomir.

Prunea spune că e o „grupă foarte grea”

Directorul Departamentului Relaţii Internaţionale din cadrul FRF, Florin Prunea, a declarat că echipa României a nimerit într-o grupă foarte grea în preliminariile CM 2010, lupta urmând să se ducă între "tricolori", Franţa şi Serbia, cu şanse egale. "Grupă foarte, foarte grea, se putea mult mai bine, dar asta e. Ne batem cu şanse egale cu Franţa şi Serbia, cu siguranţă România se poate bate la primul loc. Nici Lituania nu e de neglijat, iar Austria, care este şi gazdă a Euro-2008, este o echipă tânără şi poate creşte. Oricum, cred că experienţa pe care o va căpăta actuala generaţie după participarea la CE 2008 îi va ajuta foarte mult. Grupă grea de tot, dar asta e, ne luptăm", a spus Prunea.

Grupele pentru preliminariile CM 2010
Celelalte grupe arată astfel:
Grupa 1 - Portugalia, Suedia, Danemarca, Ungaria, Albania, Malta
Grupa 2 - Grecia, Israel, Elveţia, Moldova, Letonia, Luxemburg
Grupa 3 - Cehia, Polonia, Irlanda de Nord, Slovacia, Slovenia, San Marino
Grupa 4 - Germania, Rusia, Finlanda, Ţara Galilor, Azerbaidjan, Liechtenstein
Grupa 5 - Spania, Turcia, Belgia, Bosnia-Herţegovina, Armenia, Estonia
Grupa 6 - Croaţia, Anglia, Ucraina, Belarus, Kazahstan, Andorra
Grupa 8 - Italia, Bulgaria, Irlanda, Cipru, Georgia, Muntenegru
Grupa 9 - Olanda, Scoţia, Norvegia, Macedonia, Islanda
Câstigătoarele celor nouă grupe se vor califica direct la turneul final, cele mai bune opt echipe de pe locul doi urmând să joace meciuri de play-off (patru jocuri tur-retur), care vor desemna ultimele patru reprezentative participante la faza finală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grupă dificilă pentru România.
 Vizualizări articol: 573 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grupă dificilă pentru România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sport

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei