Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 nov 2007 - Anul XII, nr. 280 (3652)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Echipa naţională

Naşu Sandu se teme de tragerea la sorţi pentru Mondialele din 2010

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu este interesat de tragerea la sorţi pentru grupele Euro-2008, fiind îngrijorat însă în ceea ce priveşte viitoarele adversare din preliminariile Cupei Mondiale din 2010. Oficialul FRF consideră că toate cele 16 echipe calificate la Campionatul European din Austria şi Elveţia sunt de valori egale şi nu contează foarte mult adversarii pe care îi va întâlni selecţionata condusă de Victor Piţurcă. "Nu mă interesează tragerea la sorţi pentru Euro. Mă interesează doar aia pentru mondialul din 2010. Păi aici sunt 16 echipe. Poţi să spui că Austria e echipă slabă? Abia a bătut-o Anglia cu 1-0. Toată lumea spune că ar fi bine să jucăm cu Austria. Ne-ar conveni să jucăm cu Austria pentru că e cu 6-700 de kilometri mai aproape de România. În schimb pentru mondialul din 2010 va fi mai greu. O singură echipă va fi calificată direct iar 8 dintre cele 9 de pe locurile doi vor merge la baraj. Vor fi 8 serii de şase echipe şi una de 5. Va fi foarte greu pentru 2010. E un pas important, dar avem câţiva tineri la care Piţurcă sunt convins că se va uita", a declarat Sandu.

România, în urna a doua valorică

Reprezentativa României va face parte din urna B la tragerea la sorţi a grupelor pentru zona europeană a preliminariilor Cupei Mondiale din 2010, conform procedurii date publicităţii, vineri, de FIFA, pe site-ul său oficial. Din prima urnă vor face parte echipele europene cel mai bine clasate în ierarhia anunţată, vineri, de FIFA, şi anume Italia, Spania, Germania, Cehia, Franţa, Portugalia, Olanda, Croaţia şi Grecia. În a doua urnă, formată tot din nouă naţionale, se mai află, alături de România, numărul 11 european, echipele Angliei (numărul 10), Scoţiei (12), Turciei, Bulgariei, Rusiei, Poloniei, Suediei şi Israelului. Următoarele patru urne vor fi formate tot din nouă echipe, iar ultima, cu cele mai slab cotate, va include opt naţionale.

Urna C: Norvegia, Ucraina, Serbia, Danemarca, Irlanda de Nord, Irlanda, Finlanda, Elveţia, Belgia.

Urna D: Slovacia, Bosnia-Herţegovina, Ungaria, Moldova, Ţara Galilor, Macedonia, Belarus, Lituania, Cipru.

Urna E: Georgia, Albania, Slovenia, Letonia, Islanda, Armenia, Austria, Kazahstan, Azerbaidjan.

Urna F: Liechtenstein, Estonia, Malta, Luxemburg, Muntenegru, Andorra, Insulele Feroe, San Marino.

Tragerea la sorţi a grupelor din preliminariile CM va avea loc, duminică, la ora 17.00, la Durban. În urma tragerii la sorţi, cele 53 de naţionale vor fi împărţite în opt grupe a câte şase echipe şi o grupă de cinci echipe. Tragerea la sorţi va începe cu extragerea echipelor din urna F şi se va încheia cu urna A.

Mascota CM din 2010 reprezintă capul fotbalistului Eto’o

Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, a prezentat, vineri, afişul oficial al Cupei Mondiale din 2010, care reprezintă capul unui fotbalist ce seamănă cu Samuel Eto'o luând forma continentului african şi privind spre o minge de fotbal, informează AFP. "Chipul jucătorului este inspirat de un fotbalist african, care joacă în Europa şi care nu a putut participa la ultima ediţie a CM, deoarece Camerunul nu s-a calificat", a declarat Joseph Blatter. Pentru alegerea afişului oficial au fost prezentat 16 proiecte, însă juriul format din membri ai comitetului local de organizare, ai FIFA şi personalităţi sud-africane a ales afişul firmei sud-africane Switch. "Puteţi recunoaşte forma continentului Africa (capul fotbalistului)", a subliniat Baltter, care a precizat că toate culorile alese (cele ale drapelului sud-african) reprezintă toate rasele.

Blatter a adăugat că jucătorul priveşte un balon, "globul terestru, cu speranţă". "Sper că lumea îi va răspunde", a subliniat şeful FIFA.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Naşu Sandu se teme de tragerea la sorţi pentru Mondialele din 2010.
 Vizualizări articol: 496 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Naşu Sandu se teme de tragerea la sorţi pentru Mondialele din 20100.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sport

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei