Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 nov 2007 - Anul XII, nr. 275 (3647)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Echipa naţională

Meci prost şi înfrângere logică în Bulgaria

Reprezentativa României a fost învinsă, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 1-0 (1-0), de naţionala Bulgariei, într-un meci din grupa G a preliminariilor Euro-2008, înregistrând astfel prima înfrângere din campania de calificare la competiţia europeană. Echipa Bulgariei a marcat unicul gol al partidei în minutul 6, prin Dimitrov, care a reluat cu capul în poartă de la aproximativ 7 metri în stânga lui Lobonţ, după o centrare de pe stânga a lui Martin Petrov.

Bulgaria: 27. Ivankov - 16.Milanov, 4.Tomasici, 3.Tuncev, 14.Zanev - 7.Dimitrov, 19.S.Petrov, 15.Gheorghiev, 17.M.Petrov (11.Lazarov '90) - 18.Iovov (22.Telkiyski '82) - 9.Berbatov. Antrenor: Dimităr Penev.

România: 1.Lobonţ - 2.Ogăraru, 4.Tamaş (11.Cociş '58), 15.Goian, 3.Raţ - 6.Codrea (19.Trică '82), 8.Petre, 5.Chivu - 16.Nicoliţă, 7.Mazilu (9.Marica '65), 21.D.Niculae. Antrenor: Victor Piţurcă.

La întâlnirea de la Sofia au asistat aproximativ 8.000 de spectatori, dintre aceştia 300 fiind fani români. În minutul 44 al partidei, în sectorul ocupat de suporterii români s-au aprins 11 fumigene, şase dintre acestea fiind aruncate spre peluza I a arenei, unde se aflau bulgarii, iar o altă fumigenă fiind aruncată pe teren. Susţinătorii echipei bulgare au aruncat înapoi fumigenele, în sectorul românilor vizibilitatea devenind foarte redusă din cauza fumului gros. Imediat după ce s-a fluierat pauza meciului, jandarmii au încercat să reţină câţiva suporteri români, însă restul fanilor a sărit să-i apere. Forţele de ordine i-au atacat cu bastoanele pe români, fanii bulgarii aplaudând gestul jandarmilor şi strigând în continuare "ţiganii, ţiganii". Fanii loviţi de jandarmi au început să se retragă înspre tribuna I. În spatele stadionului din Sofia a fost amenajat şi în ziua meciului, ca în fiecare week-end, un bazar ad-hoc, în care se vând schiuri, patine şi alte articole second-hand.

Piţurcă, negru de supărare

Selecţionerul Victor Piţurcă s-a declarat nemulţumit de înfrângerea înregistrată, sâmbătă, apreciind că naţionala României nu a trecut peste "momentul euforiei calificării" şi a intrat în teren deconectată.

"Felicit pentru joc şi victorie echipa Bulgariei. Se pare că noi n-am trecut peste momentul euforiei calificării, am intrat în teren deconectaţi, n-am avut motivaţie. Am primit gol repede, după care am ratat câteva ocazii. Sunt supărat. Bulgarii şi-au dorit mai mult victoria", a spus Piţurcă. Selecţionerul se aştepta la incidentele de la meci, în timpul partidei suporterii bulgari scandând către fanii români: "Ţiganii, ţiganii" şi făcând gesturi obscene. "Nu este normal ce se întâmplă. Mentalitatea noastră şi a voastră nu este sănătoasă pentru acest secol. La acest aspect trebuie să lucreze mass-media, să nu mai influenţeze asemenea scandaluri", a explicat el.

Bulgarii ne urează succes la Euro 2008

Selecţionerul Bulgariei, Dimităr Penev, a declarat că s-ar bucura dacă românii ar avea succes la turneul final al Campionatului European.

"Pentru bulgari este un moment bun. România are o echipă extraordinară, m-aş bucura dacă ar avea succes la turneul final", a spus Penev. Tehnicianul a subliniat că România este deja calificată la Campionatul European din 2008 şi a avut "unele probleme cu titularii". "Sunt mulţumit de jocul de azi, nu pot spune ceva rău despre acest meci. Cred că această victorie nu este amară, dar în meciuri există şi dulce şi amar", a precizat Penev. Acesta consideră că Bulgaria a învins deoarece a greşit mult mai puţin în apărare decât au făcut-o românii în atac. "Ştiam că dacă nu se greşeşte în apărare putem câştiga", a adăugat el. Selecţionerul Bulgariei a făcut referire şi la faptul că suporterii bulgari i-au făcut "ţigani" pe cei români, în timpul meciului. "Eu i-am ocrotit tot timpul pe jucătorii români. Înainte de meci m-am întâlnit cu jucătorii români de la ŢSKA Sofia şi nu mi-a fost frică să ne îmbrăţişăm", a afirmat tehnicianul.

Mircea Sandu dorea să termine campania fără înfrângere

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, a declarat că şi-ar fi dorit ca naţionala antrenată de Victor Piţurcă să termine neînvinsă preliminariile Euro-2008, informează Sport.ro.

"Am controlat meciul, ei au jucat mai motivaţi un pic. Noi suntem calificaţi şi de asta n-am tras mai tare. Sunt foarte bun prieten cu preşedintele federaţiei bulgare, şi Ionuţ Lupescu la fel. La fel ca şi selecţionerul, îmi doream să terminăm neînvinşi campania de calificare, cred că e foarte supărat", a spus Mircea Sandu. Căpitanul reprezentativei României, Cristian Chivu, a calificat drept ciudată campania în urma căreia reprezentativa României a obţinut calificarea la Campionatul European din 2008. "Este normal să fim mai relaxaţi, după ce am trecut printr-o campanie grea. A fost o presiune foarte mare asupra noastră şi totuşi ne-am calificat cu două meciuri înainte. A fost o campanie de calificare tare ciudată, am reuşit să batem Olanda şi tocmai Bulgaria, care stă acasă, ne-a pus probleme", a afirmat Chivu. "Nu mă miră că ne-au făcut ţigani şi totuşi ar fi trebuit să se gândească că se întâlnesc două echipe vecine. Când vine vorba de România şi Bulgaria suntem făcuţi ţigani", a adăugat fotbalistul.

Chivu a făcut referire şi la incidentele dintre suporterii români de la întâlnirea de sâmbătă seară. "Până când nu vor înţelege că trebuie să lase acasă orgoliile şi frustrările vom avea parte de astfel de manifestări", a spus Cristian Chivu.

Jucătorii români spun că au pierdut nemeritat

Jucătorul echipei Steaua, Dorin Goian, a declarat, pentru TVR 1, că România ar fi meritat un rezultat de egalitate în meciul cu Bulgaria, apreciind totuşi că s-a ratat foarte mult, cel mai probabil din cauza lipsei de concentrare. "După aspectul jocului, meritam un egal. Am ratat foarte mult, niciodată România nu a avut ocazii cum a avut astăzi. Poate că am intrat puţin mai deconcentraţi la meci, am primit gol repede şi am şi ratat mult. Victor Piţurcă ne-a certat la vestiar, dar şi noi ne doream victoria. Trebuie să câştigăm cu Albania", a spus Dorin Goian. La rândul său, atacantul Daniel Niculae a precizat că România a practicat un joc bun în meciul cu Bulgaria, dar a ratat foarte mult. "Ne-am dorit să câştigăm. România a jucat bine şi ne-am creat ocazii. Am primit un gol destul de repede, dar apoi ne-am revenit şi am controlat jocul. Am avut neşansă, pentru că am ratat mult. A contat absenţa lui Mutu, care a fost principalul marcator din această campanie. Nici noi nu suntem mulţumiţi de rezultat, ţinând cont de rivalitatea dintre cele două echipe, dar este bine că noi suntem la Euro, iar ei nu", a mai spus jucătorul formaţiei AJ Auxerre. Şi fundaşul Răzvan Raţ crede că România a pierdut pe nedrept. "Rezultatul ne supără într-o oarecare măsură, dar rămânem cu satisfacţia că mergem la Euro. După ce bulgarii au înscris, România a controlat jocul şi a dovedit că este mai bună decât naţionala Bulgariei, în ciuda înfrângerii. Este clar că puteam realiza mai mult, măcar un egal. Ne dorim să câştigăm meciul cu Albania, după care vom sărbători pentru că ne-am calificat după atâta timp", a mai spus Raţ.

Fotbaliştii naţionalei, deranjaţi că au fost făcuţi ţigani

La rândul său, directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a declarat că este dezamăgit de rezultat. "Nu am văzut seriozitatea ce ne-a caracterizat în această campanie, poate că unii jucători au fost obosiţi. Nu spun că a fost nemeritat rezultatul, dar ne dăm seama că mai avem de lucrat, nu mă aşteptam să fie deconcentraţi. Nu suntem dependenţi de Adrian Mutu, dar prezenţa lui este foarte importantă", a spus Lupescu. Acesta a făcut referire şi la incidentele în care au fost implicaţi suporterii români la întâlnirea de sâmbătă seară: "Este binevenit orice suporter, dar nu cred că îşi are rostul să venim cu torţe la meci, să aruncăm cu ele în fanii adverşi". Fostul fotbalist al echipei ŢSKA Sofia, Eugen Trică, a declarat că după modul în care au reacţionat suporterii bulgari la meciul pierdut de România, cu scorul de 0-1, la Sofia, îi pare rău că a jucat în Bulgaria. „Să se uite în ograda lor când ne fac ţigani, pentru că au şi ei destui. După ce s-a întâmplat în seara asta îmi pare rău că am jucat în Bulgaria", a spus Trică, făcând referire la faptul că suporterii bulgari prezenţi la meciul de pe stadionul Vasil Levski au scandat: "Ţiganii, ţiganii" şi au făcut gesturi obscene. Un alt component al naţionalei României, George Ogăraru, s-a plâns, de asemenea, de reacţia fanilor bulgari. "Ne-au jignit şi ne-au fluierat imnul. Cei care au văzut şi-au făcut o impresie", a spus Ogăraru, care a precizat că la partida cu Bulgaria s-a simţit absenţa atacantului Adrian Mutu. Florentin Petre, care este legitimat la ŢSKA Sofia, a declarat că nu înţelege reacţia suporterilor bulgari, deoarece el a fost respectat mereu de când se află în Bulgaria. Petre a menţionat că de mai mult timp coechipierul său de la ŢSKA, Velizar Dimitrov, autorul unicului gol al partidei de sâmbătă, i-a spus că va înscrie împotriva României: "De mult zicea că Bulgaria o să bată şi el o să dea gol. I-am zis să joace la pariuri dacă este atât de sigur".

Olanda s-a chinuit cu Luxemburg pentru un loc la Euro

Reprezentativa Olandei a obţinut calificarea la Campionatul European din 2008, datorită victoriei, cu scorul de 1-0 (1-0), din meciul de pe teren propriu cu Luxemburg, din grupa G preliminară a competiţiei, din care face parte şi România. Olanda a obţinut pentru a cincea oară consecutiv calificarea la un turneu final al Campionatului European, record în acest sens, în 2008 urmând să se afle la a opta participare.

Unicul gol al partidei de sâmbătă a fost înscris de Danny Koevermans, în minutul 43.

Tot sâmbătă, Albania a fost învinsă pe teren propriu de Belarus, scor 2-4.

Clasamentul grupei G: 1.România - 26 puncte, 2.Olanda - 26 puncte, 3.Bulgaria - 22 puncte, 4.Albania - 11 puncte, 5.Slovenia - 11 puncte, 6.Belarus - 10 puncte, 8.Luxemburg - 3 puncte.

În ultima etapă a preliminariilor Euro-2008 sunt programate, miercuri, meciurile România - Albania, Slovenia - Bulgaria şi Belarus - Olanda.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Meci prost şi înfrângere logică în Bulgaria.
 Vizualizări articol: 397 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Meci prost şi înfrângere logică în Bulgaria0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sport

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei