Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 nov 2007 - Anul XII, nr. 272 (3645)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Echipa naţională

Războiul dintre români şi bulgari se mută în tribune

Cotidianul bulgar Meridian Match a scris, joi, că fanii echipelor rivale Levski Sofia şi ŢSKA Sofia se vor uni pentru a îi ataca pe suporterii români care vor merge la meciul Bulgaria - România din preliminariile CE 2008. "Fanii de la Levski şi ŢSKA promit: Le rupem capetele românilor", este titlul materialului din presa bulgară. Meridian Match scrie că ultraşi ai celor două echipe, alături de cei ai formaţiei Botev Plovdiv, pregătesc o încăierare în localitatea Bâlgarski Izvor, aflată în drumul spre Sofia, totul putând avea un deznodământ "sângeros". Suporterii bulgari sunt nemulţumiţi de declaraţiile făcute de jucătorii români, în special de afirmaţia lui Adrian Mutu după meciul cu Olanda. Acesta a menţionat că ar dori ca alături de România să se califice olandezii, deoarece sunt mai civilizaţi. Suporterii bulgari au fost incitaţi şi de articolele apărute în ultima vreme în presa bulgară şi de atacurile acesteia împotriva poporului român.

Antrenorul bulgarilor vrea o victorie pentru moral

Selecţionerul Bulgariei, Dimitar Penev, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că şi-a luat toate măsurile necesare pentru a păstra secretul asupra primului "11" în meciul de sâmbătă. Antrenorul bulgar a precizat că echipa sa îşi doreşte o victorie în meciul cu România: "Suporterii ar merita un joc bun al primei reprezentative, naţionala a avut nevoie întotdeauna de sprijinul suporterilor săi. Jucăm la victorie, pentru fair-play, deşi nu mai avem practic niciun fel de şanse. Totuşi, orice impresie bună pe care o va face Bulgaria ne va spori şansele pentru o calificare la Cupa Mondială din 2010". Referitor la zvonurile privind schimbarea sa de la conducerea tehnică a naţionalei bulgare, Dimitar Penev a declarat că el nu intenţionează să demisioneze. "Nu voi renunţa la post, îmi voi continua munca începută. Am ambiţia să-mi continui munca în fruntea echipei naţionale", a spus tehnicianul.

Prezent la conferinţa de presă de la Sofia, atacantul naţionalei bulgare, Dimitar Berbatov, a declarat că speră într-o victorie în meciul cu România. Referitor la informaţiile apărute în presa locală privind un posibil complot al fanilor echipelor Levski Sofia, ŢSKA Sofia şi Botev Plovdiv de a-i ataca pe suporterii români care vor merge la meci, Berbatov a declarat că nu este de acord cu un astfel de comportament, deoarece este vorba doar de un meci de fotbal.

Bulgarii spun că joacă „meciul meciurilor”

Fundaşul Petar Zanev de la Celta Vigo a declarat că disputa cu România este "meciul meciurilor" pentru el şi coechipierii săi, informează presa bulgară. "Pentru noi, întâlnirea cu România este meciul meciurilor. Vrem să ne impunem pe teren propriu în faţa românilor, să le dăm un motiv de bucurie fanilor, să arătăm că nu suntem cu nimic mai prejos decât românii", a spus Zanev. Presa bulgară scrie că selecţionerul Dimitar Penev va miza la meciul cu România pe talentul fundaşilor Petar Zanev (Celta Vigo ) şi Jivko Milanov (Levski Sofia) în dauna mai experimentaţilor Lucio Wagner (Levski Sofia) şi Stanislav Angelov (Energie Cottbus).

În aceste condiţii, formaţia de start, prezentată de presa de la Sofia, este următoarea: Ivankov - Tuncev (Todorov), Tomasici, Milanov, Zanev - Gheorghiev, Iankov, S. Petrov, M. Petrov - Dimitrov, Berbatov.

Dimitar Penev i-a utilizat pe Milanov şi Zanev în formaţia titularilor la antrenamentul oficial care a avut loc joi. Mijlocaşul Marcio Dafcev (Lokomotiv Sofia) a părăsit terenul accidentat după o lovitură primită de la Wagner, acesta resimţind şi el dureri musculare în urma duelului. De asemenea, şi Alexander Tuncev de la ŢSKA Sofia s-a confruntat cu probleme medicale în timpul antrenamentului oficial, însă a continuat să se pregătească la intensitate redusă după ce a primit îngrijiri medicale.

Dorinel Munteanu le cere fotbaliştilor de la naţională mai multe „fapte” nu „vorbe”

Antrenorul-jucător al echipei FC Vaslui, Dorinel Munteanu, care şi-a anunţat retragerea din naţionala României, a declarat că ar fi bine ca fotbaliştii antrenaţi de Victor Piţurcă "să lase vorbele" şi să demonstreze ceea ce au de demonstrat prin fapte. "Calificarea noastră la Campionatul European ne dă dreptul să sperăm la o competiţie mai bună pentru noi. La echipa naţională este valoare, există unitatea echipei şi a jocului şi cred că acesta va fi principalul atu al nostru la acest campionat", a spus Munteanu. Acesta a subliniat că poate naţionala este dependentă de Adrian Mutu, dar pretenţiile selecţionerului Victor Piţurcă sunt cu totul altele, "nu numai pentru un singur jucător". "Niciodată o echipă naţională şi niciuna de club nu va sta într-un singur jucător. Şi această generaţie, ca şi cea de aur, a dat şi va da talente în fotbal", a afirmat Munteanu.

Bulgarii din România, împărţiţi la meciul de mâine

Comunitatea bulgară din comuna arădeană Vinga, unde se află un fan-club al echipei Levski Sofia, are păreri împărţite în privinţa deznodământului meciului dintre Bulgaria şi România, majoritatea bulgarilor considerând că românii se vor impune. Sediul suporterilor echipei din Sofia, înfiinţat în urmă cu doi ani, se află în clădirea Uniunii Bulgarilor din Banat. Încă de la înfiinţare, preşedintele fan-clubului, Ioan Rancov, spunea că visează să organizeze pe terenul comunal din Vinga un meci cu veteranii echipei Levski. Între timp, a făcut mai multe drumuri în Bulgaria pentru a completa dotarea sediului cu fulare, fanioane, postere şi alte materiale promoţionale care au legătură cu Levski. "După scandalul de la Constanţa şi presa din Bulgaria şi preşedintele clubului Levki l-au atenţionat pentru ce a făcut. Eu sunt cetăţean român, fan al clubului Levski. Consider că vor fi 4 sau 5 jucători de la Levski care vor îmbrăca tricoul naţionalei Bulgariei şi care să-l ajute pe Berbatov să facă un meci bun", spune Rancov. Meciul dintre reprezentativele Bulgariei şi României va avea loc sâmbătă, de la ora 18.00, pe stadionul Vasil Levski din Sofia, în grupa G a preliminariilor Euro-2008.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Războiul dintre români şi bulgari se mută în tribune.
 Vizualizări articol: 813 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Războiul dintre români şi bulgari se mută în tribune0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sport

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei