Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 nov 2007 - Anul XII, nr. 268 (3641)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Liga I

Steaua, o echipă chinuită

Echipa Steaua Bucureşti a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (1-0) formaţia Universitatea Craiova, într-un meci din etapa a XV-a a Ligii I. Unicul gol al partidei a fost înscris de Bănel Nicoliţă, în minutul 27. El a marcat cu capul, de la nouă metri, după o centrare de pe stânga a lui Vasilică Cristocea. La meci au asistat aproximativ 2.000 de spectatori, aceasta fiind ce mai redusă asistenţă la un meci al Stelei din ultimii ani. "Faceţi şi voi un studiu dacă vreţi să aflaţi de ce nu vine lumea la stadion", a spus preşedintele CA al FC Steaua, Valeriu Argăseală, înainte de meci. Echipa Universitatea Craiova a fost încurajată la Bucureşti de 150 de suporteri. După pauză fanii craioveni au afişat mai multe bannere: "Protestăm / 14 ani de patroni mici şi mititei / 14 ani fără performanţă / 14 ani de bătăi, abuzuri / ce mai căutăm aici?". La pauza meciului, jandarmii au intervenit pentru a înnăbuşi un posibil conflict între fanii stelişti şi cei olteni de la peluza a doua. Suporterii au aruncat cu obiecte unii în alţii şi au încercat să se apropie unii de alţii, însă intervenţia jandarmilor a calmat spiritele. De la staţia de amplificare a stadionului s-a făcut apel la spectatori să nu mai folosească fluiere, pentru a nu perturba jocul.

Până la deschiderea scorului galeria Stelei a scandat "Jucaţi fotbal", "Dacă fotbal nu jucaţi, voi din Ghencea să plecaţi" şi "Steaua suntem noi" şi a afişat un banner cu mesajul "Ciao Giovanni".

 

Lăcătuş crede că victoria este „meritată şi muncită”

 

Antrenorul Marius Lăcătuş a declarat că Steaua a obţinut în meciul cu Universitatea Craiova o victorie "meritată şi muncită" şi a explicat că este normal ca după rezultatele din ultima vreme şi după oboseala acumulată moralul jucătorilor să nu fie cel mai bun. Tehnicianul stelist speră ca echipa din Bulevardul Ghencea să readucă publicul la stadion prin rezultatele pe care le va obţine până la sfârşitul acestui an. "Când au fost alături de noi au reprezentat un imbold pentru jucători. În timp cred că se vor rezolva şi aceste probleme. Mi-aş dori ca jucătorii mei să treacă peste momentele grele în care nu sunt susţinuţi şi aplaudaţi şi să-şi demonstreze valoarea. Rezultatele au creat o nemulţumire în rândul suporterilor, dar le cer să aibă răbdare şi să se bucure alături de noi de rezultatele pozitive, chiar dacă jocul nu e aşa cum poate îşi doresc ei, unul spectaculos. La sfârşitul acestui an, când vom reuşi să avem o diferenţă cât se poate de mică faţă de plutonul fruntaş, cu siguranţă vor reveni la stadion". a spus Lăcătuş. Acesta crede că este posibil să fie contestat de suporterii stelişti dacă rezultatele nu vor fi mulţumitoare: "La fotbal poţi fi şi aplaudat, dar şi contestat. Nu poţi fi tot timpul ţinut pe braţe. Nu contează neapărat numele, e opinia lor, ar putea să mă conteste şi pe mine. Dacă îţi place când eşti aplaudat, trebuie să suporţi şi când eşti contestat". Întrebat cum explică faptul că Steaua a tras de timp în ultimele minute ale întâlnirii cu Universitatea, Lăcătuş a răspuns: "Vi s-a părut. Echipa naţională a pierdut o calificare de la o fază banală care, tratată cu lejeritate, poate crea probleme. Credeţi că jucătorii nu-şi doresc să arate mai mult? Sunt probleme de bucătărie internă, jucătorii acuză oboseală şi sunt momente când nu ştii pe cine să bagi şi în locul cui pentru a-i avea proaspeţi la următorul meci. Nu au timp să se recupereze după efortul făcut din iulie încoace".

 

Gigi Becali a vrut să cumpere un jucător de la Craiova

 

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat că a oferit Universităţii Craiova 3 milioane de euro pentru atacantul Florin Costea, fiind însă refuzat de patronul clubului oltean, Adrian Mititelu. "I-am oferit lui Mititelu trei milioane pe Costea, m-a refuzat, asta e ne uităm în alte părţi. Steaua îşi va reveni. O să vedeţi voi în iarnă. O să terminăm pe locul doi în iarnă şi o să vedeţi că o să luăm şi campionatul. Vreau să ajungem pe locul doi cât mai repede. Îmi pare bine că am câştigat cu Craiova. Cred că putea să fie şi 3-0 sau 4-0 la pauză. Am avut emoţii, dar până la urmă s-a terminat cu bine", a spus Becali. Rugat să comenteze informaţiile privind interesul manifestat de FC Barcelona pentru Dorin Goian şi posibilitatea ca Ifeanyi Emeghara să plece de la Steaua, Argăseală a răspuns: "E posibil ca Barcelona să se intereseze de Goian, dar în momentul ăsta n-a ajuns nimic la club. Emeghara e foarte mult dorit de naţionala Nigeriei. Sunt multe oferte pentru jucători, jucăm în Liga Campionilor, iar Emeghara a evoluat la un nivel bun".

 

Mititelu: „Am fost cam fricoşi”

 

Patronul grupării Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a declarat, sâmbătă, că jucătorii pregătiţi de Nicolo Napoli au fost "cam fricoşi" la meciul cu Steaua, deşi adversarul traversează o perioadă nefastă în care ar fi fost uşor de învins, şi a apreciat că unii dintre ei "atâta pot".

"Puteam să obţinem mai mult. Am prins Steaua într-un moment în care puteam s-o batem, dar plecăm iar cu coada între picioare. Se pare că avem un complex Steaua, dacă au trecut 18 ani şi noi nu învingem aici. A fost un moment mai bun ca niciodată să-i învingem. Sunt dezamăgit. Şi lipsa de experienţă şi-a spus cuvântul. Indiferent de forma Stelei unii jucători au trac când joacă aici. Cred că un rezultat de egaltiate era echitabil, având în vedere ocaziile şi posesia, mai ales că în unele momente am fost peste ei", a spus Mititelu.

 

Urziceniul urcă gospodăreşte în clasament

 

Echipa Unirea Urziceni a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), formaţia UT Arad, într-un meci din cadrul etapei a XV-a a Ligii I. Golul a fost reuşit în minutul 56 de Cristian Dănălache, care a scăpat singur spre poarta adversă, a preluat pe lângă portarul Sebastian Huţan, care a ieşit ezitant, şi a marcat în poarta goală.

Antrenorul Unirii Urziceni, Dan Petrescu, a declarat că este necesar ca echipa sa să-şi consolideze poziţia în clasament. "Am întâlnit o echipă foarte bună, de care m-am temut, mai ales că de la venirea lui Marin Barbu la UTA s-a văzut o organizare mai bună la mijlocul terenului, o diferenţă clară, mai ales în meciurile din deplasare. Noi astăzi am obţinut o victorie importantă, dar aceasta nu are nicio valoare dacă nu ne vom consolida poziţia. Ne aşteaptă meciuri grele, jucăm la Vaslui, unde vom întâlni una din contracandidatele noastre", a precizat Dan Petrescu. Referitor la faptul că Poli Timişoara a pierdut, sâmbătă, meciul cu Gloria Buzău, Dan Petrescu a precizat că nu are nicio importanţă, deoarece lupta pentru primele locuri va continua până la finalul campionatului. "Nimic nu este decis în vârful clasamentului, lupta se va da până în ultima etapă. Nimeni nu renunţă, mai ales că nu există un decalaj mare de puncte între clasate", a afirmat tehnicianul formaţiei Unirea Urziceni. Dacă în alte ocazii s-a arătat deranjat de faptul că meciurile din campionat se întrerup din cauza echipei naţionale, Dan Petrescu a menţionat că următoarea pauză competiţională, cauzată de meciurile României cu Bulgaria şi Albania, ar putea fi benefică pentru Unirea Urziceni deoarece are o serie de jucători accidentaţi.

 

Timişoara, învinsă surprinzător la Buzău

 

Echipa Gloria Buzău a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (2-1), formaţia Poli Ştiinţa Timişoara, într-un meci din cadrul etapei a XV-a a Ligii I. Scorul a fost deschis în minutul 5 de Nicola Jozici, care a înscris din şase metri, după ce a preluat balonul respins în faţă de portarul Marius Popa la o centrare venită de pe partea stângă de la Claudiu Ionescu. Zece minute mai târziu formaţia gazdă îşi măreşte avantajul pe tabela de marcaj, prin Cătălin Vlaicu, care a împins balonul în plasă în urma unei lovituri libere executate tot de Claudiu Ionescu. Formaţia Poli Ştiinţa Timişoara reuşeşte să reducă din diferenţă, în minutul 16, când Artiom Karamyan a înscris din 14 metri, după o centrare venită de la Dejan Rusici. Portarul formaţiei Gloria, Mihai Mincă, nu a putut opri mingea care a prins terenul umed. Tehnicianul Dusan Uhrin Jr. a declarat că echipa Poli Ştiinţa Timişoara a pierdut trei puncte în lupta pentru câştigarea titlului. "Acest meci ni l-am stricat singuri. Am pierdut trei puncte în lupta pentru titlu, dar, cum am mai spus şi după victoria cu Steaua, campionatul este lung şi multe se pot întâmpla. Nici CFR Cluj nu putem spune că este campioană. Noi ne luptăm pentru un loc în cupele europene", a declarat Uhrin. Antrenorul formaţiei timişorene a precizat că echipa sa ar fi meritat o remiză sâmbătă. "Nu am fost responsabili în apărare şi cred că am fi meritat o remiză. Mă aşteptam ca Gloria Buzău să joace în felul acesta, eu am pregătit jucătorii să evolueze chiar şi pe un teren cum s-a prezentat astăzi cel de la Buzău. Primele zece minute au fost foarte rele pentru noi, dar mai mult decât golul marcat nu am reuşit", a mai spus tehnicianul.

 

100 de spectatori la Constanţa

 

Formaţia Farul Constanţa a terminat la egalitate, scor 0-0, partida disputată, sâmbătă, pe teren propriu, în compania echipei Universitatea Cluj. Dinu Todoran (Farul) a marcat, în minutul 90, însă reuşita sa a fost anulată pe motiv de ofsaid. La partidă au asistat aproximativ 100 de spectatori, dintre care 15 veniţi de la Cluj pentru a-i încuraja pe oaspeţi.

 

Oţelul Galaţi, prima victorie în deplasare în actualul sezon

  

Formaţia Oţelul Galaţi a învins, duminică, la Piatra Neamţ, cu scorul de 1-0 (1-0), echipa Ceahlăul, obţinând astfel prima victorie în deplasare în actualul sezon.

Unicul gol al meciului a fost marcat în minutul 28, de Silviu Ilie, care a scăpat din marcajul lui Viţelaru, la 14 metri lateral dreapta, şi a şutat plasat la vinclul porţii apărate de Cătălin Mulţescu.

La partidă au asistat 1000 de spectatori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Steaua, o echipă chinuită.
 Vizualizări articol: 688 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Steaua, o echipă chinuită0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sport

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei