Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 oct 2007 - Anul XII, nr. 250 (3625)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Confirmare

Piţurcă rămâne antrenorul naţionalei şi la Euro 2008

"

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, luni, în cadrul unei emisiuni televizate, că nu va pleca de la echipa naţională a României până după turneul final al Campionatului European din 2008, nici dacă ar primi o ofertă de zece milioane de euro. "Nu s-a pus problema plecării şi nu ştiu de unde a apărut acest zvon. E clar că în acest moment, indiferent de ce echipă din Europa m-ar vrea, nu aş pleca de la naţională. Nu plec pentru nimic în lume până la finalul Campionatului European din 2008. Atunci dacă aş avea o ofertă formidabilă, şi să îmi convină şi ca echipă, poate aş pleca. Până atunci sub nicio formă. Am contract ferm până în 2008, iar atunci, fiind calificaţi, se prelungeşte automat. Bine, dacă ar fi să plec nu ar putea să mă oprească nimeni", a spus Piţurcă la emisiunea Naşul de la postul B1 TV. Tehnicianul României a afirmat că îşi doreşte să semneze un nou contract cu FRF, pe patru ani. "În iarnă mă voi întâlni cu oficialii FRF şi vom discuta viitorul meu la naţională. S-ar putea să facem un nou contract pe patru ani, aşa cum îmi doresc, adică să prindem şi următorul turneu final al CE în aceeaşi formulă. Vreau să rămân în continuare la naţională, să fac o strategie pe termen lung", a precizat Piţurcă. După ce reprezentativa României a învins reprezentativa Luxemburgului, cu scorul de 1-0, şi a obţinut calificarea la Euro-2008, presa a scris că Victor Piţurcă ar putea renunţa la echipă, deoarece ar fi primit oferta de a prelua naţionala Elveţiei.

 

Nu a uitat cum a fost demis în 1999

 

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat că demiterea sa din 1999 este o pată pentru cariera lui Gheorghe Hagi, la solicitarea căruia a fost schimbat de la naţională, dar a precizat că principalul vinovat de îndepărtarea sa este preşedintele FRF, Mircea Sandu. "Atunci când am fost demis i-am spus lui Mircea Sandu că face o mare greşeală, care va avea repercusiuni. Hagi s-a supărat atunci pentru o declaraţie de-a mea, l-a atras şi pe Gică Popescu. Mircea Sandu a replicat: «că să mergem la Istanbul, la Hagi...Ce să merg, să-mi cer scuze lui Hagi?». I-am spus lui Hagi atunci: «unii jucători sunt nemulţumiţi că iei tu atâţia bani, deşi n-ai jucat decât puţin». L-a deranjat, iar Mircea Sandu a făcut marea greşeală să intre în jocul lor", a spus Piţurcă. El a adăugat că nu Hagi a câştigat atunci meciul cu Ungaria, ci echipa. "A greşit Mircea Sandu. Adică eu plec la luptă, eu conduc - o iau ca Gigi - după ce câştig războiul mareşalul din spatele meu vine şi-mi dă în cap. Până la urmă, nu mie mi-a dat în cap. Sandu trebuia să-i spună lui Hagi: vezi-ţi de treaba ta, tu eşti jucător", a comentat Piţurcă.

 

Despre actuala atmosferă de la lot

 

Victor Piţurcă a dezvăluit care este atmosfera acum la echipa naţională. "Ţinem foarte tare unii la alţii, e o adevărată familie. Sunt fratele lor mai mare, tatăl lor, dar cine nu respectă programul, indiferent de nume, pleacă. Ne-am distrat extraordinar după calificare, până la patru dimineaţa, s-au recitat poezii, s-au cântat melodii din toate zonele ţării", a spus tehnicianul "tricolorilor". El a adăugat că meciul cu Bulgaria va fi unul normal, nu unul în care să se rupă picioarele. "Credeţi că bulgarii pun preţ pe ce scrie presa lor, poveştile de adormit copiii? Mutu a greşit când a făcut acele declaraţii, l-a luat valul", a adăugat antrenorul. Piţurcă a dezvăluit şi de ce nu l-a convocat multă vreme pe George Ogăraru. "Venea mai demult, dacă îşi vedea de treabă şi nu intra în jocul presei. A început să spună baliverne, să dea tot felul de declaraţii, de-asta n-a venit, de-asta am spus că o perioadă nu intră în vederile mele. Nu sunt de acord ca jucătorii să vorbească despre nu ştiu cine. Apoi, am tot văzut... Jucătorii care se duc să discute cu preşedintele, prin spatele antrenorului, eu îi dau imediat afară", a spus el, făcând aluzie la ce a păţit Gheorghe Hagi la Steaua, când unii fotbalişti s-au plâns finanţatorului Gigi Becali de antrenorul lor.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Piţurcă rămâne antrenorul naţionalei şi la Euro 2008.
 Vizualizări articol: 522 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Piţurcă rămâne antrenorul naţionalei şi la Euro 20080.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sport

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei