Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 oct 2007 - Anul XII, nr. 248 (3623)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Box

Regele Bute, încoronat campion mondial

"

Pugilistul Lucian Bute este noul campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, după ce l-a învins prin KO tehnic, pe deţinătorul centurii, columbianul Alejandro Berrio, în gala disputată, sâmbătă dimineaţă, la Centre Bell din Montreal. Bute rămâne neînvins în cele 21 de meciuri disputate de la trecerea la profesionism, în care a înregistrat tot atâtea victorii, din care 17 înainte de limită. Alejandro Berrio era deţinător al centurii la această categorie de la data de 3 martie 2007, când l-a învins prin KO tehnic pe germanul de origine rusă Robert Stieglitz, într-un meci pentru titlul mondial vacant. Bute i-a administrat lui Berrio a cincea înfrângere din cariera de profesionist, toate înainte de limită şi în care mai obţinuse 26 de victorii (25 prin KO). După un meci ce părea să se îndrepte către o decizie la puncte, în runda a 11-a, penultima, Bute, supranumit Mister KO, şi-a prins adversarul într-un colţ al ringului unde i-a administrat un cro?eu, o directă ?i un upercut de stânga în figură, doar corzile oprindu-i acestuia prăbuşirea la podea. Arbitrul a oprit meciul şi astfel Bute a devenit al treilea român campion mondial la box profesionist după Mihai Leu (1997, categoria supermijlocie, versiunea WBA) şi Leonard Doroftei (2002, 2003, categoria superuşoară, versiunea WBA). ”Mi-am realizat visul, sunt campion mondial”, a declarat Bute imediat după meci, la microfonul unei televiziuni canadiene, el mulţumind publicului pentru susţinere. Lucian Bute a adresat şi un mesaj în limba română. „Dragi români care v-aţi trezit dimineaţă, vă mulţumesc din tot sufletul. Dedic victoria tuturor românilor şi familiei mele. Mamă te iubesc”, a spus Bute, printre lacrimi.

Doroftei mai vrea un campion mondial

Fostul campion mondial la box profesionist, Leonard Doroftei, a declarat că România avea nevoie de un nou campion mondial în acest moment. "Este o victorie binevenită, un nou campion mondial la box profesionist este exact ceea ce avea nevoie România în acest moment. Am avut emoţii alături de Bute şi am retrăit momentele când eu eram în ring şi luptam pentru titlul mondial. Pentru mine, în acea vreme a fost puţin mai greu, pentru că am boxat în America unde nu aveam publicul de partea mea. Cel mai greu este prima dată când boxezi pentru a câştiga titlul, apoi este mai uşor să ţi-l aperi. Depinde acum de Lucian ce vrea să facă în viitor: dacă vrea să-şi păstreze titlul mai multă vreme sau să şi-l pună repede în joc", a spus Doroftei. El crede că România ar mai putea avea în curând încă un campion mondial: Adrian Diaconu. "Diaconu a fost aproape să lupte pentru titlul mondial înaintea lui Bute, dar numai un ghinion l-a împiedicat să o facă. Când îşi va reveni, sunt convins că va putea să obţină un meci pentru titlul mondial", a mai spus fostul campion mondial.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Regele Bute, încoronat campion mondial.
 Vizualizări articol: 695 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Regele Bute, încoronat campion mondial0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sport

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei