Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 oct 2007 - Anul XII, nr. 247 (3622)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinii

Piţurcă rămâne pe banca naţionalei

"

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, la Sport.ro, că selecţionerul Victor Piţurcă preferă să rămână la naţională pentru un contract "mai bun", decât să plece în străinătate pentru un angajament "foarte bun", deoarece a simţit că echipa României are perspective.

“Ar fi o pierdere iremediabilă plecarea lui Piţurcă. Dacă aş vedea un înlocuitor? Da, Victor Piţurcă. La câte oferte a avut, putea să plece, dar n-a plecat. Dacă nu era un bun român şi nu iubea naţionala, pleca pe bani mulţi de o jumătate de an. În străinătate. Putea să fie ori selecţioner, ori antrenor la o echipă de club. Dacă în 2000 era lăsat în pace, acum aveam trei calificări la rând. Piţurcă a spus că preferă să rămână în România pe un contract mai bun, decât afară pentru unul foarte bun. A simţit şi că echipa are perspective, altfel mâine îşi lua viteză. Normal că vrea să ajungă şi la Cupa Mondială", a spus Dragomir. Reprezentativa de fotbal a României s-a calificat, miercuri, la turneul final al Campionatului European din 2008, la opt ani de la ultima performanţă similară. România s-a calificat matematic la Euro 2008, după ce a învins, în deplasare, cu scorul de 2-0, echipa Luxemburgului, iar Bulgaria a remizat, în deplasare, cu Albania, scor 1-1. În urma acestui rezultat, România s-a distanţat la şapte puncte de Bulgaria, care ocupă locul trei în grupa G şi care mai poate câştiga cel mult şase puncte în ultimele două meciuri, în care va întâlni, pe teren propriu, reprezentativa antrenată de Victor Piţurcă, în 17 noiembrie, şi Slovenia, în deplasare, la 21 noiembrie.

Lăudat şi de Andone

Antrenorul echipei CFR Cluj, Ioan Andone, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că selecţionerul Victor Piţurcă merită felicitat pentru faptul că a calificat naţionala României la turneul final al Campionatului European. "Victor Piţurcă este cel mai bun antrenor din România. Este cel mai bun dacă a calificat naţionala. E maxim ce poţi să faci în profesia ta. În opt ani nimeni nu a reuşit să califice naţionala. Poţi câştiga un meci cu noroc, dar nu poţi obţine două calificări cu noroc. Că ne place, că nu ne place asta e, trebuie felicitat! A calificat echipa naţională şi are un merit foarte mare", a spus Andone. Tehnicianul formaţiei ardelene consideră că echipa naţională are şanse de calificare în semifinalele turneului final al Campionatului European, ce se va desfăşura anul viitor în Elveţia şi Austria. "Generaţia lui Mutu, Chivu şi Lobonţ poate să treacă de grupe la Euro, indiferent de adversar. Am văzut Anglia şi Italia de curând şi nu joacă mai bine decât noi. La naţională există potenţial şi entuziasm, iar entuziasmul ne poate scoate din grupe. Nu ştiu dacă vom face figura Greciei de la Campionatul European din 2004, dar dacă ieşim din grupe, ne putem gândi la semifinale sau finală", a adăugat Andone.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Piţurcă rămâne pe banca naţionalei.
 Vizualizări articol: 473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Piţurcă rămâne pe banca naţionalei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sport

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei