Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 oct 2007 - Anul XII, nr. 246 (3621)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

ECHIPA NAŢIONALĂ

O calificare muncită la Euro 2008

"

Reprezentativa de fotbal a României s-a calificat la turneul final al Campionatului European din 2008, la opt ani de la ultima performanţă similară, în urma rezultatelor înregistrate, miercuri, în partidele disputate în grupa G a preliminariilor competiţiei. Selecţionerul Victor Piţurcă este la a doua calificare cu România la un turneu final, după ce tot el se afla la cârma selecţionatei tricolore şi la ultima performanţă similară, înregistrată în 1999. Atunci România s-a calificat la Euro-2000 după ce în preliminarii nu a înregistrat nicio înfrângere în grupa a 7-a, în care a avut ca adversare Portugalia, Slovacia, Ungaria, Azerbaidjan şi Liechtenstein. Linia de clasament a României la finalul grupelor indica 7 victorii, 3 remize şi un golaveraj de 25-3. Ca şi în urmă cu opt ani, în momentul asigurării calificării reprezentativa României este neînvinsă în preliminariile Euro-2008 şi este lider în grupa G, cu 26 de puncte, devansând Olanda (23 p) şi Bulgaria (19 p).

După campania de calificare la Euro-2000, Victor Piţurcă a fost demis din funcţia de antrenor principal al reprezentativei României, iar la turneul final echipa a fost condusă de Emeric Ienei. Piţurcă a fost demis de FRF, în urma unui conflict cu câţiva dintre jucătorii importanţi ai naţionalei de la acea vreme, Gheorghe Hagi, Dan Petrescu şi Gică Popescu. Piţurcă este neînvins în meciurile de calificare la turneele finale de Campionat European. Pentru generaţia actuală de tricolori aceasta este prima calificare la un turneu final, deşi unii dintre ei făceau parte din lotul primei reprezentative şi la ultima calificare: Bogdan Lobonţ, Cosmin Contra, Florentin Petre, Dorinel Munteanu, Laurenţiu Roşu. Din lotul actual au fost prezenţi la turneul final al Euro-2000 Bogdan Lobonţ, Cristian Chivu, Adrian Mutu, Dorinel Munteanu, Florentin Petre.

Chivu: „Am transpirat 7 ani pentru această calificare”

"Merităm această calificare, sunt şapte ani de când nu ne-am calificat, nici nu mai ştim să ne bucurăm. Dedic calificarea tuturor celor care ne sunt alături. După o campanie aşa de grea, merită să fie scandat numele fiecărui jucător care a îmbrăcat tricoul naţionalei. Am transpirat 7 ani de zile. Ne pare rău că n-am făcut-o mai devreme. E o generaţie care merită să fie prezentă la un turneu final. O generaţie valoroasă", a spus Chivu, la TVR 1. Portarul Bogdan Lobonţ a declarat că se bucură pentru suporteri, care au fost alături de echipa naţională. "Important este că ne-am calificat. A fost un meci uşor, am intrat în teren concentraţi. Ne bucură că am reuşit această performanţă", a spus portarul naţionalei. Fundaşul Răzvan Raţ a precizat că este foarte fericit, aceasta fiind pentru mulţi dintre componenţii naţionalei prima participare la un turneu final. Turneul final al Euro-2008 va avea loc în perioada 7-29 iunie 2008 în Austria şi Elveţia. Tragerea la sorţi a meciurilor de la turneul final al Campionatului European din 2008 va avea loc pe 2 decembrie, ora 13.00, la Centrul cultural din Lucerna.

Mutu vrea să obţină rezultate şi la turneul final din Austria şi Elveţia

Atacantul Adrian Mutu a declarat, miercuri, în cadrul unei emisiuni televizate, că nu prea ştie cum să se bucure, după ce prima reprezentativă a reuşit calificarea. "Până acum oalele s-au spart în capul meu şi al lui Chivu. A fost greu în aceşti ani. Când am fost frustraţi, am pierdut la mustaţă. Acum nu prea ştiu cum să mă bucur. Mi-ar fi plăcut să fiu cu băieţii în Luxemburg. Aici în Italia nu am atmosfera necesară să mă exteriorizez. Pentru mine e o satisfacţie deosebită, o mulţumire sufletească. E una din marile realizări, însă nu cea mai mare. Cea mai mare va fi dacă obţinem ceva important la Campionatul European", a spus Mutu, în cadrul emisiunii Fanatik Show de la Telesport. Adrian Mutu consideră că reprezentativa României este totuşi inferioară echipelor puternice care vor participa la Campionatul European, din punct de vedere al experienţei. "Ce a fost uşor a trecut, acum începe greul. Suntem o echipă puternică, dar la Euro ne aşteaptă meciuri de talia celui cu Olanda şi o să fie greu de tot. Aş paria însă pe o performanţă a noastră, pariez cu sudoarea mea. Cred că suntem pe o scară mai jos decât echipele puternice ale Europei, pentru că ne mai trebuie experienţă şi mai multă calitate. La CE e mai greu ca la CM, valorile sunt mai concentrate", a completat Mutu. 

Piţurcă, lăudat de Dorinel Munteanu

Antrenorul-jucător al formaţiei FC Vaslui, Dorinel Munteanu, a declarat că reprezentativa României nu aştepta opt ani o nouă calificare la un turneu final dacă Victor Piţurcă rămânea selecţioner în 1999. "Dacă Piţurcă rămânea în 1999 pe bancă, pauza asta de opt ani în care am ratat calificări peste calificări era mai scurtă. Ţinând cont şi de faptul că au fost destul de mulţi antrenori care s-au perindat pe la naţională în această perioadă. Nu poţi să construieşti ceva fără continuitate. Pot să spun cu tărie că noi ajungeam mai repede la un turneu final dacă Piţurcă rămânea atunci selecţioner. Piţurcă şi-a demonstrat valoarea, obţinând două calificări la turnee finale pentru România. El merita să fie şi atunci pe bancă la turneul final, mai ales că obţinuse calificarea fără înfrângere", a spus Munteanu. Întrebat dacă şi-ar dori să fie prezent în lotul pentru Euro 2008, Munteanu a răspuns: "E greu de spus la vârsta mea pentru că trebuie să fiu în formă, trebuie să fiu sănătos. Nu ştiu dacă mi-aş dori să fiu în lot. Sincer e greu să spun dacă-mi doresc asta sau nu. Chiar nu pot acum. Acesta ar fi al cincilea turneu final pentru mine, dar nu ştiu. De nivelul Diviziei A eu mă simt în stare să mai joc, dar nu ştiu dacă pot şi la nivel de campionat european. Voi şti asta după o discuţie cu selecţionerul". Neconvocat pentru partidele cu Olanda şi Luxemburg, Dorinel Munteanu afirmase săptămâna trecută că nu intenţionează să renunţe la reprezentativa României nici după meciul cu Albania, ultimul din campania de calificare la Euro-2008, deşi selecţionerul Victor Piţurcă a spus că îi pregăteşte retragerea la acel joc.

Meci de vacanţă în Bulgaria

România s-a calificat matematic la Euro-2008, după ce a învins, în deplasare, cu scorul de 2-0, echipa Luxemburgului, iar Bulgaria a remizat, în deplasare, cu Albania, scor 1-1. În urma acestui rezultat, România s-a distanţat la şapte puncte de Bulgaria, care ocupă locul trei în grupa G şi care mai poate câştiga cel mult şase puncte în ultimele două întâlniri, în care va întâlni, pe teren propriu, reprezentativa antrenată de Victor Piţurcă, în 17 noiembrie, şi Slovenia, în deplasare, la 21 noiembrie.

Clasamentul grupei G după meciurile de miercuri este următorul:

1. România 10 8 2 0 20-5 26 p.

2. Olanda 10 7 2 1 13-3 23 p.

3. Bulgaria 10 5 4 1 15-7 19 p

4. Albania 10 2 5 3 9-8 11 p.

5. Slovenia 11 3 2 6 9-14 11 p.

6. Belarus 10 2 1 7 11-20 7 p.

7. Luxemburg 11 1 0 10 2-22 3 p.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O calificare muncită la Euro 2008.
 Vizualizări articol: 541 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O calificare muncită la Euro 20080.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sport

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei