Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 oct 2007 - Anul XII, nr. 240 (3615)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Echipa naţională

Chivu crede că o victorie cu Olanda ne califică în proporţie de 95%

"

Căpitanul echipei României, Cristian Chivu, a declarat pentru presa olandeză că pe hârtie Olanda este favorita meciului de sâmbătă, dar "tricolorii" mizează pe încrederea imensă pe care o au în forţele lor. "Este un meci important pentru noi, suntem pentru prima oară după şapte ani atât de aproape de calificarea la un turneu final. Toată lumea din România aşteaptă cu speranţă acest meci. În fotbalul de azi nu mai există favoriţi şi outsideri. Pe hârtie, Olanda are o echipă mai bună, dar jucăm acasă şi, mai presus de toate, este încrederea pe care o avem în propriile forţe. Ştiu că Van Persie şi Sneijder sunt suspendaţi, este bine pentru noi, sunt bucuros că nu joacă, puteau face diferenţa. Eu unul sper să fiu în formă cât mai bună, să fiu pregătit în proporţie cât mai mare după problemele medicale pe care le-am avut", a spus Chivu. Căpitanul "tricolorilor" a afirmat că echipa României a jucat foarte bine în aceste preliminarii, obţinând rezultate pe măsură, pe care le vrea continuate şi sâmbătă. "Toţi jucătorii sunt foarte încrezători în forţele lor. Dacă învingem, 95 la sută suntem calificaţi", a comentat el. Meciul de la Constanţa se va desfăşura sub semnul unei acţiuni antirasism şi antidiscriminare la iniţiativa FARE, care va continua şi la meciurile din 17 octombrie, informează site-ul oficial al Feederaţiei Olandeze de Fotbal (KNVB). Copiii de mingi vor purta tricouri inscripţionate cu mesajul "Rasismul strică fotbalul, violenţa distruge vieţi", un banner cu acelaşi mesaj urmând să fie desfăşurat la intrarea echipelor pe teren.

Olandezii, speriaţi de procentajul românilor pe teren propriu

Echipa României vine după zece meciuri consecutive fără înfrângere pe teren propriu, informează Voetbal International. "Având în vedere statistica, naţionala Olandei va avea un meci cumplit de greu sâmbătă împotriva României. Echipa pregătită de Victor Piţurcă n-a mai pierdut de 11 meciuri în faţa propriului public. Ultima înfrângere a României pe teren propriu datează din 26 martie 2005, când, întâmplător sau nu, a întâlnit Olanda. Atunci, Cocu şi Babel, aflat la debut, au marcat golurile victoriei cu 2-0. După acel insucces, România a colecţionat 11 meciuri fără înfrângere, zece victorii şi un egal. Echipa est europeană a păstrat poarta intactă, lucru remarcabil, în nouă din cele 11 meciuri", a scris Voetbal International. Ultimele zece partide de pe teren propriu ale naţionalei României sunt următoarele: 3-0 cu Armenia (8 iunie 2005), 2-0 cu Andorra (17 august 2005), 2-0 cu Cehia (3 septembrie 2005), 3-0 cu Nigeria (16 noiembrie 2005), 2-0 cu Cipru (16 iunie 2006), 2-2 cu Bulgaria (2 septembrie 2006), 3-1 cu Belarus (7 octombrie 2006), 2-0 cu Moldova (7 februarie 2007), 3-0 cu Luxemburg (28 martie 2007), 2-0 cu Slovenia (6 iunie 2007), 2-0 cu Turcia (22 august 2007).

Hagi le cere jucătorilor români să fie atenţi

Tehnicianul Gheorghe Hagi a declarat, miercuri, că jucătorii din reprezentativa României trebuie să fie foarte atenţi la meciul cu Olanda, deoarece entuziasmul provocat de rezultatele bune din ultima perioadă îi poate duce la greşeli mari, de care batavii vor profita. "Echipa naţională a României trece printr-un moment bun şi trebuie să profităm de el. Echipa naţională a avut rezultate în ultima vreme, toate merg bine. Trebuie să avem grijă ca entuziasmul să nu ne ducă la greşeli mari, pentru că Olanda te poate pedepsi. Această victorie trebuie gândită. Ne-ar conveni o victorie, dar nici un egal nu e rău. Este nevoie de o calificare pentru jucători, în primul rând, apoi pentru noi toţi, pentru România. Şase-opt jucători au continuitate la echipa naţională, scheletul e deja făcut şi sper să ne aducă o bucurie sâmbătă", a spus Hagi, fost antrenor al reprezentativei României, liber de contract după ce a demisionat de la Steaua.

Mutu, pericolul public numărul 1

Atacantul echipei Real Madrid, Ruud van Nistelrooy, a declarat că Adrian Mutu este cel mai periculos jucător din echipa naţională a României, informează Sport.ro. "România joacă modern, toţi în atac, toţi în apărare. Mutu este cel mai periculos jucător. Chivu e un nume mare, a jucat la Ajax, acum o face bine la Inter. E unul din cei mai buni fundaşi din lume, un jucător de bază pentru România", a spus Van Nistelrooy. Internaţionalul olandez spune că ar fi bine ca meciul România - Olanda să se încheie cu un rezultat de egalitate. "Ambele echipe vor să termine pe primul loc. România are echipă bună şi este foarte puternică pe teren propriu. Va fi greu pentru noi. Dacă m-aş mulţumi cu un egal? Dacă România joacă bine şi luăm un punct, e bine. Niciodată n-au fost meciuri uşoare cu România. 0-0 a fost la Rotterdam, poate acum va fi la fel. Cred că România are şanse bune să se califice", a spus Van Nistelrooy, aprobat de coechipierul său de la Real Madrid, Arjen Robben, care crede că un egal ar fi bun pentru ambele echipe. Meciul România - Olanda se va disputa sâmbătă, la ora 20.15, la Constanţa, în grupa G a preliminariilor Euro-2008.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chivu crede că o victorie cu Olanda ne califică în proporţie de 95%.
 Vizualizări articol: 645 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Chivu crede că o victorie cu Olanda ne califică în proporţie de 95%3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sport

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent