Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 oct 2007 - Anul XII, nr. 233 (3608)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

STEAUA

Prea mici pentru războaiele din Liga Campionilor

"

Echipa Steaua Bucureşti a pierdut, marţi seară, cu scorul de 0-1 (0-0), meciul susţinut în compania formaţiei Arsenal Londra şi a înregistrat astfel al doilea eşec în grupa H a Ligii Campionilor. Unicul gol al meciului a fost marcat de Robin van Persie, care a reluat o centrare a lui Adebayor de pe partea stângă, în minutul 76. În minutul 7, Ionuţ Rada a înscris, însă golul său a fost anulat pe motiv de ofsaid. În minutul 39, Clichy a centrat pe partea stângă, mingea a fost deviată de Petre Marin, portarul Zapata reţinând balonul puţin după linia porţii, dar fără ca arbitrul de centru sau tuşierul să observe acest lucru. La meci au asistat aproximativ 14.000 de spectatori, dintre care 1400 de suporteri englezi la tribuna a doua. În câteva sectoare de la colţurile fiecărei tribune nu se afla niciun spectator. La meci aproape o sută de suporteri bulgari, membri ai fan clubului Arsenal de la Sofia.

Suporterii steliştii nu l-au mai huiduit la acest meci pe mijlocaşul Ovidiu Petre. În minutul 84, Romeo Surdu a fost înlocuit şi a ieşit de pe teren accidentat.

Becali încă visează la calificarea în primăvara europeană

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, marţi seară, că Arsenal Londra a fost o echipă care putea fi învinsă şi a subliniat că încă mai crede în calificarea în optimile competiţiei. "Dezamăgit. Cu puţin noroc puteam câştiga. Deşi posesia a fost 67 la 33, am fost o echipă parcă puţin obosită. Nu am avut forţă la finalizare. Am găsit un Arsenal care putea fi bătut. Eu mai cred în calificarea mai departe. Mai sunt patru meciuri, din care putem câştiga trei. Tactica a fost bună, am pasat mingea, dar parcă nu am avut zvâc, forţă, putere. Cu Badea incomplet refăcut, la mijloc fără Lovin, cu Petre Marin pe dreapta, acolo unde s-a jucat tot jocul... Poate dacă avea inspiraţie şi îl schimba pe Petre Marin sau ceva la mijloc. Nu am avut forţă, energia, zvâcul să finalizăm. Nu am avut şansă. Nu am avut forţa, zvâcul, viteza, ceva care să dea piperul şi sarea să o bage în poartă. Mi-a plăcut cum a jucat apărarea, în afară de Petre Marin. Mi-au plăcut Ovidiu Petre şi Emeghara, care au fost ca ceasul. Şi Zapata, care este portar...", a declarat Becali la Pro TV. Becali susţine că Arsenal a jucat cu calm la Bucureşti şi crede că Steaua a ratat o mare şansă. "Arsenal a jucat calm, nu au forţat motoarele, nu au vrut să rişte. Probabil că au zis că tot marcăm. Au văzut că dacă nu sunt cornere, nu ai lovituri, înseamnă că este o problemă. Am jucat foarte bine şi am pierdut bine. La revedere. Nu am jucat bine. Nu am jucat bine, am înscris, am câştigat asta vreau eu. Pe mine mă interesează calificarea. Cei mai importanţi jucători nu i-am avut în teren. Mai am încredere în calificare. Sunt trei echipe de bătut. Să batem Sevilla acasă, Arsenal la Londra, să batem Sevilla de două ori. Nu sunt echipe de nebătut şi nu se compară cu Real Madrid şi Lyon care nu ne-au dat nicio şansă. Azi am avut şansă", a comentat Becali. El a explicat şi motivul pentru care publicul nu a fost prezent în număr mare la stadion. "Anul trecut s-a început cu o victorie la Kiev, care a dat încredere suporterilor. Acum, după ce am fost învinşi, jucam deja cu un Arsenal în mare glorie, nu prea aveau suporterii încredere că pot vedea un rezultat bun. Deşi preţurile sunt la fel ca cele de anul trecut", a menţionat Becali.

Finanţatorul stelist consideră că antrenorul Massimo Pedrazzini a pregătit bine meciul. "Azi am simţit o echipă obosită. Tactic, Pedrazzini a făcut foarte bine şi a ţinut mijlocul terenului. Parcă am avut mai multă forţă la Praga. Am văzut o echipă care nu poate marca", a spus Becali. La ieşirea de la tribuna oficială, Becali a spus că are încredere că Pedrazzini va fi un bun antrenor. "A făcut tot ce depinde de el. Dacă mă mai băgam şi eu pe la echipă, era altceva, dar nu m-am băgat deloc. Mă simt bătut. Dacă am fi avut puţină şansă şi marca Iacob alta era situaţia. Parcă am fost puţin cam moi. Wenger, care este un antrenor de clasă, şi-a dat seama şi nu a forţat motoarele. Au aşteptat să lovească şi ne-au lovit. Probabil mă mai lasă Dumnezu să sufăr. Toate sunt de la Dumnezeu", a spus Becali.

Pedrazzini ar fi vrut un meci nul

Antrenorul echipei Steaua Bucureşti, Massimo Pedrazzini, a declarat că un rezultat de egalitate ar fi fost mai echitabil. "A fost extrem de greu pentru noi şi ştiam lucrul ăsta. Sunt fericit că până la gol am jucat foarte bine şi că jucătorii mei au dat totul. Le mulţumesc pentru acest lucru. Înainte de meci le-am transmis că important este să muncească extraordinar şi până la gol chiar au făcut asta. Patronul mi-a spus înainte de meci că vom continua munca împreună, dar dacă mă trezesc mâine dimineaţă şi voi fi din nou antrenor secund, nu este nicio problemă. Important este că lucrez la cea mai importantă echipă din România. Am făcut foarte bine faza de apărare, le-am închis spaţiile cât am putut. Rămâne munca din teren. Băieţii au jucat cu suflet, dar şi lipsa de rezultate este foarte importantă. Au fost uniţi şi asta mi-a plăcut foarte mult. Pentru mine un egal era echitabil, mai ales că Iacob a avut o ocazie mare. Dacă ai o ocazie trebuie să marchezi, pentru că dacă ei au una dau gol. Ăsta e fotbalul", a spus Pedrazzini. Tehnicianul italian a afirmat că jucătorii au reacţionat pozitiv şi crede că trebuia schimbat ceva. "Nu cred că este corect că spui că după plecarea unui antrenor Steaua merge mai bine. Jucătorii au reacţionat pozitiv, trebuia schimbat ceva. La unele faze trebuia să jucăm în 15 ca să salvăm ceva în faţa lui Arsenal. În a doua repriză l-am mutat pe Surdu în dreapta şi pe Nicoliţă în stânga, pentru că ei forţau pe flancul lor stâng. Arsenal are jucători extraordinare, care au avut ceva în plus în această seară. La faza golului ne-au surprins pe contraatac, când Surdu era avansat. Ţelul nostru a fost să ne apărăm şi la mijloc să facem presiune. Am primit gol şi din cauza oboselii", a precizat Pedrazzini. Tehnicianul consideră că Steaua are şanse să ajungă în primăvara europeană. "Şanse sunt să mergem mai departe în cupele europene şi nu ne gândim doar la meciul cu Slavia. Şi cu Sevilla şi cu Arsenal vom încerca să scoatem cât mai mult. Avem o şansă foarte mare să ajungem pe locul trei. Dacă suporterii sunt dezamăgiţi atunci echipa trebuie să facă totul pentru a-i readuce lângă noi. Trebuie să ne gândim şi cu cine am jucat. Arsenal e Arsenal, nu am întâlnit o echipă oarecare. Prestaţia echipei a fost bună, am jucat de la egal la egal, diferenţa e că o echipă precum Arsenal dă gol când are ocazia. Aici e vorba şi de încredere şi de curaj. Publicul va reveni la stadion dacă luptăm, dacă ne dăruim, aşa cum e normal să fie la Steaua. Cred că patronul ar trebui să fie mulţumit de joc, dar nu ştiu pentru rezultat, fiindcă am pierdut. Sunt mulţumit de toţi jucătorii, au luptat, au alergat. Dacă e cineva care a greşit, asta este. Cine nu greşeşte? Baciu l-a suplinit foarte bine pe Goian. Atunci când îl las pe bancă Baciu nu zice nimic, iar la antrenamente suferă şi dă tot ce e mai bun. În ultimele meciuri a jucat foarte bine", a declarat Pedrazzini.

Adrian Ilie: „Îmi este ciudă pentru acest rezultat”

Managerul sportiv al FC Steaua, Adrian Ilie, a declarat că îi este ciudă pentru rezultat. "Am făcut un meci destul de bun. Păcat. Echipa a stat bine defensiv, dar dacă nu marchezi este greu să obţii ceva. A fost cel mai greu meci al Stelei din acest an. Am avut o şansă să facem o figură frumoasă şi îmi este ciudă pentru rezultat şi pentru punctele pierdute. În general nu am avut realizări mari. Arsenal este o echipă puternică, care are o tactică foarte bună. Steaua are şanse la locul trei în această grupă. A demonstrat-o în meciul cu Arsenal. Nu ne aşteptam să dominăm tot meciul, dar băieţii au făcut un meci bun. Baciu cât a jucat în acest an a făcut-o bine, iar Neaga va intra în ritmul echipei. Nu cred că a avut un meci slab", a spus Ilie, în cadrul emisiunii Fanatik. Oficialul stelist s-a arătat surprins de numărul mic de spectatori: "Am fost surprins să văd aşa puţini spectatori. Speram să fie stadionul plin. Poate înfrângerea de la Praga a fost un motiv ca ei să nu vină în număr mare. Sper ca stadionul să se umple la meciul cu Sevilla".

Wenger: „Am obţinut o victorie meritată”

Tehnicianul Arsene Wenger a declarat că jucătorii echipei Arsenal Londra au evoluat inteligent în meciul cu Steaua şi au reuşit să marcheze un gol care le-a adus o victorie meritată. "Nu am înscris repede cum am fi dorit. Dacă nu înscrii şi timpul trece, este important să nu devii prea nerăbdător şi prea nervos. Am jucat inteligent şi am marcat golul unei victorii meritate. Răbdarea jucătorilor mei a dovedit maturizarea echipei. Jucătorii Stelei au luptat, au urmărit doar mingea, au muncit foarte mult şi probabil au terminat obosiţi meciul. Nu am văzut dacă a fost ofsaid sau nu la golul Stelei, am avut un penalti evident, de unde eram nu am văzut dacă mingea a trecut de linia porţii. Televiziunea engleză spune că nu a fost gol, televiziunea română spune că mingea a trecut. Este încă un semnal că trebuie introdusă o nouă tehnologie. Sunt un fan al sistemului video care trebuie introdus cât mai repede", a spus Wenger. Antrenorul lui Arsenal susţine că echipa sa "este flămândă de succese". "Poate că nu am făcut un meci extraordinar dar cu siguranţă unul bun. A avut Steaua posesie de peste 60 la sută? Aş vrea să mi-l prezentaţi şi mie pe cel care a făcut statistica. Nu cred că este corect. Şi noi am făcut o statistică şi v-o pot oferi. Steaua s-a apărat bine, şi-au respectat planul de a ne surprinde pe contraatac cât au putut. După primirea golului au început să se precipite, nu am mai avut răbdare şi nici timp pentru a egala", a comentat Wenger.

Sevilla, victorie previzibilă cu Slavia Praga

Echipa spaniolă FC Sevilla a obţinut prima victorie din istoria clubului în Liga Campionilor, după ce a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 4-2 (2-1), formaţia cehă Slavia Praga. Golurile învingătorilor au fost marcate de Luis Fabiano '8, '27, Escude '58 şi A. Kone 69, în timp ce pentru oaspeţi au înscris Pudil '19 şi Kalivoda '90+2.
Clasamentul grupei H este următorul:
1. Arsenal 2 2 0 0 4-0 6 puncte
2. Sevilla 2 1 0 1 4-5 3
3. Slavia 2 1 0 1 4-5 3
4. Steaua 2 0 0 2 1-3 0.
Programul partidelor din etapa III-a a grupei H, care se vor disputa la 23 octombrie: FC Sevilla - Steaua Bucureşti şi Arsenal Londra - Slavia Praga.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prea mici pentru războaiele din Liga Campionilor.
 Vizualizări articol: 490 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prea mici pentru războaiele din Liga Campionilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sport

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează