Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 dec 2011 - Anul XVI, nr. 290 (4888)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Carieră de vis

Fotbaliştii Naţionalei României sunt pe mâini bune

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Chiar dacă fostul mijlocaş al Cetăţii Mihai Roman pare să fi ieşit momentan din vederile selecţionerului Victor Piţurcă, Suceava continuă să aibă doi reprezentanţi la echipa naţională. Puţină lume ştie că în afara lui Dorin Goian, care a purtat chiar banderola de căpitan în ultimul meci cu Grecia, în anturajul primei reprezentative se află şi fizioterapetul Gheorghe Păcurariu, originar din comuna Şcheia. Ghiţă maseorul, după cum îl cunoaşte toată lumea, are în spatele lui o poveste de viaţă interesantă. În prezent în vârstă de 37 de ani, eroul nostru a fost un redutabil luptător de greco-romane în tinereţe. Legitimat fiind la CSS Suceava şi mai apoi la Dacia Piteşti, a reuşit să devină de numai puţin de zece ori campion al României la diferite categorii de vârstă şi greutate, trecându-şi totodată în palmares un titlu balcanic şi mai multe participări cu clasări onorante la campionatele mondiale şi europene. „Faptul că am făcut sport de performanţă şi am avut şansa să lucrez cu profesorul Lazăr Tipa mi-a fost de mare ajutor în viaţă. Domnul Tipa nu mi-a fost doar antrenor, ci şi un pedagog şi un mentor foarte bun, care a fost alături de mine şi m-a ajutat să depăşesc momentele grele”, a declarat Gheorghe Păcurariu.

 

Şi-a făcut ucenicia pe muşchii voleibalistelor

Confruntându-se în viaţa de luptător cu multiple accidentări care de care mai serioase, suceveanul nostru s-a văzut pus în situaţia ingrată ca, la doar 21 de ani, să renunţe la o carieră sportivă ce se anunţa prodigioasă şi să se orienteze către altceva. „Pentru că îmi plăcea să fac masaj în timpul cantonamentelor prelungite de care am avut parte ca luptător de performanţă, m-am gândit că această pasiune a mea mă poate ajuta să rămân în lumea sportului, de care mă ataşasem atât de mult”, a mărturisit Gheorghe Păcurariu.

Aşa se face că pe când se afla în primul an de facultate, Ghiţă a primit şansa de a debuta în noua sa meserie ca maseor al echipei feminine de volei Dacia Piteşti. „Aşadar, aş putea spune că mi-am făcut ucenicia pe muşchii voleibalistelor. Lucrând cu fete atât de frumoase, masajul trebuie tratat cu puţină indiferenţă, ceea ce nu a fost un lucru uşor pentru un tânăr în vârstă de doar 21 de ani”, a precizat Ghiţă.

 

A fost adus în fotbal de „Comisarul” Moldovan

Învăţat de mic cu munca şi disciplina, suceveanul nostru şi-a făcut repede un nume şi în această nouă îndeletnicire, astfel că un an mai târziu, în 1996, a fost cooptat de antrenorul Ion Moldovan în staff-ul grupării de Liga I FC Argeş. Acesta a fost primul contact cu lumea fotbalului pentru foarte tânărul pe atunci Gheorghe Păcurariu, care în perioada de 8 ani petrecută în Trivale a avut şansa să deprindă toate tainele meseriei şi să-şi definitiveze studiile. Pe lângă Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, a mai absolvit o şcoală postliceală de kinetoterapie şi masaj, obţinând ulterior şi masterul în management sportiv.

 

Prima experienţă la Naţională a avut loc în mandatul lui Puiu Iordănescu

Pentru Ghiţă a urmat apoi o nouă experienţă în Liga I, la Universitatea Craiova, în această perioadă primind o solicitare care avea să-l lase cu gura căscată. „Am fost întrebat de reputatul doctor Pompiliu Popescu dacă nu vreau să lucrez la echipa naţională. Vă spun sincer că mi-au dat lacrimile de bucurie. Cu toate că mi-am făcut tot timpul meseria cu dragoste şi profesionalism, nu credeam vreodată că voi ajunge să profesez la un nivel atât de sus. Aşa s-a produs debutul meu în fotbalul mare, în timpul celui de-al doilea mandat al lui Anghel Iordănescu la echipa naţională. Am avut şansa să prind finalul generaţiei de aur a fotbalului românesc, fiind onorat să lucrez cu jucători de legendă precum Dorinel Munteanu, Viorel Moldovan, Ionel Ganea, Bogdan Stelea, Adrian Mutu sau Cristi Chivu”, a relatat maseorul Ghiţă.

 

A trăit sub acelaşi acoperiş cu Mutu, în Italia

Aproximativ în aceeaşi perioadă în care  a activat la echipa naţională a României pregătită pe atunci de Anghel Iordănescu, Gheorghe Păcurariu a fost solicitat de Adrian Mutu să devină maseorul personal al acestuia. Ghiţă al nostru a fost practic nedespărţit de Mutu pe când acesta evolua în Italia pentru formaţiile Parma şi Juventus. „Toată lumea ştie ce mare fotbalist este Mutu şi faptul că dă un asemenea randament pe teren se datorează atenţiei speciale pe care o acordă pregătirii fizice şi recuperării după efort. Nici nu vă daţi seama cât poate să fie iubit Adrian în Italia. Fabio Capello, antrenorul lui Juve, era pur şi simplu îndrăgostit de el. Experienţa italiană a fost una foarte importantă pentru mine, deoarece am avut şansa să văd cum se lucrează în poate cel mai important campionat din lume şi am avut posibilitatea să interacţionez cu unii din cei mai mari fotbalişti ai planetei, mă refer aici la un Taffarel, Adriano, Ibrahimovic, Del Piero sau Cannavaro, pe atunci deţinător al Balonului de Aur”, a povestit suceveanul originar din comuna Şcheia.

 

În prezent e coleg cu Luci Goian la Astra Ploieşti

După frumoasa poveste trăită în Cizmă, Ghiţă a revenit în România, fiind înregimentat în 2006 de Prefab Modelu, o grupare de liga secundă antrenată de Ţiţi Dumitriu, care nutrea ambiţii mari la acea vreme. Proiectul iniţiat de Marian Miluţ s-a dezumflat însă după doar doi ani, însă Gheorghe Păcurari nu a rămas prea mult  pe drumuri, fiind ofertat de gruparea de primul eşalon Astra Ploieşti, acolo unde lucrează şi în prezent. „Sunt de trei ani la acest club şi mă simt foarte bine. Aici am cunoscut un alt sucevean, pe Lucian Goian, care pe lângă faptul că este un băiat extraordinar, este un fotbalist foarte important pentru Astra”, a mărturisit apreciatul maseor.

 

E fan Victor Piţurcă

În paralel cu activitatea desfăşurată la gruparea ploieşteană, începând din acest an, suceveanul nostru a fost rechemat la echipa naţională, fiind cooptat în staff-ul noului antrenor Victor Piţurcă. „Am revenit la lot cu mare bucurie, pentru mine a îmbrăca treningul cu însemnele naţionale e ceva sfânt. Nu pot visa la mai mult şi de aceea îmi doresc ca lucrurile să meargă bine pentru a putea rămâne cât mai mult acolo. Sunt optimist din acest punct de vedere, pentru că Victor Piţurcă este un mare profesionist, iar rezultatele pe care le-a avut până acum nu sunt întâmplătoare. Sunt impresionat de modul de lucru al selecţionerului şi de felul în care ne tratează. Ne acordă tuturor respectul cuvenit, simt cu adevărat că formăm o echipă”, a conchis masorul naţionalei României.

 

Gheorghe Păcurariu: „Vreau să fie apreciat pentru că sunt omul Ghiţă”

Chiar dacă acum se consideră un om realizat, ajungând să lucreze la cel mai înalt nivel posibil, Gheorghe Păcurariu este neschimbat pentru cei care l-au cunoscut. „Am rămas cu picioarele pe pământ şi vreau să fiu apreciat pentru că sunt omul Ghiţă. Să ştiţi că a fi maseor nu este o meserie uşoară, este chiar foarte greu să faci masaj la atâţia sportivi cu o masă musculară uriaşă într-o singură zi, această activitate necesită un efort fizic uriaş. Dacă-ţi respecţi meseria, atunci fii sigur că vor veni şi rezultatele. Eu mi-am văzut doar de treaba mea, n-am căutat să intru în conflict cu nimeni. De aceea, sunt respectat de cei cu care lucrez şi asta contează cel mai mult pentru mine”, a concluzionat fostul luptător de performanţă.

 

Ajunge acasă o dată pe săptămână

Lăsând deoparte meseria care i-a adus atâtea şi atâtea satisfacţii, Ghiţă al nostru se simte împlinit şi din punct de vedere familial. Cu toate că părinţii i-au rămas la Suceava, el a ales să se stabilească de ani buni la Piteşti, acolo unde trăieşte împreună cu soţia sa Claudia, care este asistentă medicală şi cu fiica sa Emilia în vârstă de 14 ani. „Suntem foarte fericiţi chiar dacă ne vedem foarte rar. Eu fiind mai tot timpul plecat prin cantonamente, ajung acasă, în medie, o zi pe săptămână. Mă bucur că şi fiica mea a îmbrăţişat dragostea pentru sport, ea fiind legitimată la o echipă de volei”, a precizat Gheorghe Păcurariu.

 

E „frate” cu Dani Coman

Dintre prietenii pe care şi i-a făcut din lumea fotbalului, Ghiţă se simte cel mai apropiat de actualul portar al Rapidului, Dani Coman, precum şi de Emil Săndoi, antrenorul echipei naţionale de tineret a României, care este şi naşul de botez al fiicei sale. Prieteni în adevăratul sens al cuvântului îi consideră şi pe suceveanii Adrian Grigoruţă, în prezent legitimat la Milsami Orhei în Republica Moldova,  şi pe Vasile Olariu, ex-Victoria Băneşti, în prezent la FC Oleksandria (Ucraina), originar din comuna Baia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fotbaliştii Naţionalei României sunt pe mâini bune.
 Vizualizări articol: 1084 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Fotbaliştii Naţionalei României sunt pe mâini bune5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sport national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei