Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 aug 2010 - Anul XV, nr. 197 (4488)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Liga I

Dinamo, victorie la scor de tenis

Formaţia Dinamo Bucureşti a învins, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 6-2 (2-1), echipa FCM Târgu Mureş, într-un meci contând pentru etapa a cincea a Ligii I, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Dinamo a deschis scorul în minutul 5. Marius Niculae a şutat, Dănălache a respins în faţă, iar mingea s-a lovit de Borislav Topici intrând în poarta mureşenilor.

Dinamoviştii şi-au majorat avantajul în minutul 9, când Ousmane N'Doye a marcat după o pasă de la Marius Niculae. După marcarea golului, N'Doye şi-a pus o mască pe faţă, ocazie cu care a primit cartonaş galben.

FCM Târgu Mureş a reuşit să înscrie în minutul 30 printr-un penalti transformat de Florin Dan şi acordat după un fault al lui Moţi asupra lui Biţiş. La faza precedentă penaltiului, Moţi a fost eliminat pentru că a faultat din postura de ultim apărător.

Din minutul 53, Dinamo a dus scorul la 3-1, prin golul marcat cu capul de Liviu Ganea în urma unei centrări a lui Torje.

4-1 a devenit scorul pentru Dinamo în minutul 64, când Marius Niculae, care a preluat de lângă Dan Matei, a înscris în poarta lui Dănălache.

Trei minute mai târziu, FCM Târgu Mureş a reuşit să reducă din handicap după ce Vancea a rămas singur cu Naumovski şi a marcat cu un şut la vinclu.

Cătălin Munteanu, intrat în teren în locul lui Marius Niculae, a dus scorul la 5-2 în minutul 88, cu un şut la colţul lung.

În minutul 90, Flavius Moldovan (FCM Târgu Mureş) a fost eliminat pentru un fault asupra lui Andrei Cristea. Tot atacantul dinamovist a reuşit să transforme lovitura de departajare acordată d arbitrul Istvan Kovacs.

Tehnicianul Ioan Andone a declarat că Dinamo a făcut un meci foarte bun cu FCM Târgu Mureş, însă jucătorii săi încă mai fac "prostii" în apărare.

"A fost poate cel mai bun meci de până acum. Un meci extraordiar, am înscris multe goluri, deşi putea fi complicat la 2-1. A fost mai bine decât cu Rapid, Olimpia Bălţi sau Hajduk Split. În apărare încă facem prostii, deşi am marcat patru goluri în zece oameni", a spus Andone.

 

Ioan Andone s-a declarat impresionat de publicul şi stadionul formaţiei FCM Târgu Mureş: "Trebuie timp, dacă rămân în Liga I au şanse să facă figură frumoasă apoi".

El consideră că Dinamo nu este pregătită încă de locul 1. "Dacă ne rezolvăm problemele în apărare, am putea fi o echipă certă de locul 1", a declarat Andone.

 

Craiova, fără victorie în campionat

Formaţia Astra Ploieşti a remizat, sâmbătă, pe teren propriu, scor 2-2 (1-1), cu echipa Universitatea Craiova.

0-1: Piţurcă a interceptat balonul aproape de mijlocul terenului la o greşeală a Nogo, a scăpat singur către poartă şi a înscris cu un şut de la aproximativ 15 metri.

1-1: Popara a egalat dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri lateral stânga.

Centralul Adrian Comănescu a acordat penalti pentru Astra, în minutul 66, la un fault în careu al lui Găman asupra lui Fatai.

2-1: Lovitura de la 11 metri a fost executată de Rohat, care a adus echipa sa în avantaj pe tabela de marcaj.

2-2: Ciucă a restabilit egalitatea cu o lovitură cu capul din trei metri, după un corner de pe partea dreaptă executat de Gângoiveanu, la care mingea a fost deviată la colţul scurt de fundaşii Astrei.

Tehnicianul echipei Universitatea Craiova, Aurel Ţicleanu, a declarat că formaţia ploieşteană a fost pentru jucătorii săi o adversară mai dificilă decât Steaua, CFR Cluj sau FC Timişoara.

"Mi s-a părut un joc bun între două echipe în foame de puncte. Am fost aproape de victorie, dar până la urmă punctul este unul bun pentru noi pentru că revenim prima dată în joc în acest campionat după ce suntem conduşi. Acesta este un semn că echipa începe să se închege şi începem să avem caracter. Chiar dacă nu este mulţumitor, este un punct muncit, iar importanţa lui o s-o vedem la finalul campionatului, nu acum. Avem potenţial, avem forţă, dar şi slăbiciuni", a spus Ţicleanu.

Tehnicianul şi-a felicitat jucătorii, spunând că sunt "o echipă de luptători". "În continuare suntem în momentele de căutare, avem jucători fără multe meciuri în picioare, cum ar fi Lopes sau Piţurcă, şi trebuie să avem răbdare. Presiunea nu este pe mine, pentru că sunt un antrenor bătrân, dar aş vrea să nu fie nici asupra echipei. Mă bucur mult pentru că aceşti jucători tineri nu au clacat după meciurile bune cu Steaua, CFR şi Timişoara, în care nu am obţinut totuşi ceea ce ne-am fi dorit", a menţionat el, adăugând că Mihai Costea va deveni unul dintre fotbaliştii importanţi ai campionatului.

 

Herea, omul începutului de campionat pentru Rapid

Formaţia Rapid a învins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), echipa Gloria Bistriţa, într-un meci din etapa a V-a a Ligii I, în care ambele goluri au fost marcate de Ovidiu Herea.

Herea a deschis scorul, în minutul 45+2, din penalti, arbitrul Marius Avram dictând lovitură de la 11 metri după ce Frăsinescu l-a împins în propriul careu pe Marcos Antonio.

Acelaşi Ovidiu Herea a stabilit scorul final, 2-0, în minutul 90+1, cu un şut la colţul lung de la aproximativ 14 metri, după o pasă de pe partea dreaptă de la Spadacio.

În minutul 76, suporterii din galeria Rapidului au aruncat cu diverse obiecte în interiorul careului echipei Gloria Bistriţa, unul dintre acestea fiind predat de Valentin Năstase arbitrului Marius Avram. În urma acestor incidente, centralul a întrerupt pentru 30 de secunde jocul, până când suporterii au fost calmaţi de către jucătorii rapidişti.

Antrenorul echipei Rapid, Marius Şumudică, a declarat că este mulţumit de victorie, mai ales că aceasta a fost obţinută după un eşec cu Dinamo Bucureşti, care i-a afectat pe jucătorii giuleşteni.

"A fost un meci dificil, de consum sută la sută. Veneam după un eşec cu Dinamo şi a fost greu să readuc echipa cu picioarele pe pământ, pentru că băieţii au suferit mult după acest rezultat şi asta s-a văzut în jocul lor şi astăzi. Important este că am câştigat, nu contează cum, pentru că aveam nevoie de victorie", a spus Şumudică în conferinţa de presă de după meci.

Referitor la faza penaltiului acordat de arbitrul întâlnirii în prima repriză, tehnicianul formaţiei Rapid a precizat: "Am văzut o reluare, pentru că aveam dubii la această fază, a fost clar penalti, pentru că adversarul l-a tras jos pe Marcos Antonio. Scorul de 1-0 la pauză pe mine m-a încântat în primul rând pentru că am fost mai pragmatici. Au fost nişte decizii ale arbitrului care i-au deranjat pe jucători, dar eu nu vreau să comentez, este normal, se fac greşeli, pentru că nici arbitrii nu sunt roboţi. Poate că unii oameni pot fi deranjaţi de o manieră anume de arbitraj, dar astăzi nu a fost cazul. Acest rezultat nu poate fi pus la îndoială".

 

Campioana, tăvălită de gaşca nebună din Regie

Campioana en-titre, CFR Cluj, a fost învinsă, vineri, în deplasare, cu scorul de 3-0 (1-0), de echipa Sportul Studenţesc, în primul meci al etapei a V-a a Ligii I.

Tiberiu Bălan a deschis scorul în minutul 22, cu un şut plasat în dreapta portarului Nuno Claro, după o centrare venită de la aproximativ 17 metri de la Dacian Varga.

În minutul 28, antrenorul echipei Sportul, Tibor Selymes, a fost trimis în tribună, pentru că a protestat la un fault neacordat de arbitru.

Sportul majorează diferenţa pe tabela de marcaj în minutul 58, prin acelaşi Tiberiu Bălan. Bălan i-a păsat lui Varga, pe partea dreaptă, acesta a şutat în bara transversală, mingea a revenit la Bălan, care a înscris cu capul din şase metri.

În minutul 63, Sportul stabileşte scorul final, 3-0, după ce Pătraşcu a şutat direct în stânga lui Nuno Claro, în urma unei lovituri libere de la aproximativ 19 metri.

CFR Cluj a rămas în inferioritate numerică în minutul 69, după ce Traore a fost eliminat pentru un fault asupra lui Irimia. Imediat după eliminare, câţiva jucători ai celor două echipe s-au îmbrâncit, însă arbitrul nu a mai acordat niciun cartonaş.

În minutul 77, formaţia clujeană a rămas în nouă jucători de câmp, după ce şi Cadu a primit direct cartonaşul roşu, pentru un fault asupra lui Curelea.

Preşedintele clubului CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a declarat că meciul pierdut de echipa sa a fost un dezastru şi că nu a mai trăit o asemenea umilinţă de când este prezent în fotbalul românesc.

"M-aţi pus cu spatele la zid meritat, este greu de suportat o asemenea umilinţă, trebuie să facem ceva neapărat, până mâine se va rezolva. Meciul a fost un dezastru, am meritat să pierdem. Nu îmi amintesc să fi trăit o asemenea umilinţă de nouă ani de când sunt în fotbal. Cadu nu trebuia eliminat, dar acum nu mai are nicio importanţă", a spus Mureşan imediat după meciul cu Sportul Studeţesc.

Oficialul clujean a adăugat că este nevoie de o schimbare a atitudinii jucătorilor şi că aşteaptă un nou atacant săptămâna viitoare. "Obiectivul echipei nu se schimbă, dar este nevoie de o altă atitudine a jucătorilor. Săptămâna viitoare vine un atacant străin. Nu are nicio importanţă faptul că în tribune a fost prezent Conceicao", a mai spus Mureşan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dinamo, victorie la scor de tenis.
 Vizualizări articol: 457 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dinamo, victorie la scor de tenis0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei