Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 aug 2010 - Anul XV, nr. 196 (4487)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Liga Europa

Echipele mioritice, aproape de dezastru

Formaţia Steaua Bucureşti a câştigat, scor 1-0 (0-0), meciul susţinut, joi seară, pe teren propriu, în compania echipei elveţiene Grasshopper Zurich, în prima manşă a play-off-ului Ligii Europa.

Golul echipei Steaua a fost marcat, în minutul 71, de Bogdan Stancu, cu un şut în vinclu de la aproximativ 25 de metri, lateral dreapta. Pe stadionul "Steaua" au fost prezenţi aproximativ 18.000 de spectatori, printre care s-au aflat 150 de fani elveţieni.

Spre deosebire de ultimul meci disputat de Steaua pe teren propriu, în campionat, cu Victoria Brăneşti, pe stadion au fost prezenţi, joi, membrii ambelor galerii, Peluza Sud şi Peluza Nord. Fanii de la Peluza Sud au afişat bannere cu următoarele mesaje: "Mulţumim gloriilor pe care le iubim, pentru realitatea pe care o dispreţuim", "Dacă am fi cântat manele, voi aţi fi dansat pe ele. Cu Ilie fantezie, se ştieee".

Înainte de debutul meciului, preşedintele FC Steaua, Helmuth Duckadam, a ţinut să le transmită suporterilor un mesaj de la microfonul stadionului: "Vă mulţumesc personal că sunteţi alături de Steaua, doar împreună putem reuşi, doar împreună putem învinge".

Antrenorul Ilie Dumitrescu a declarat, joi, că jucătorii Stelei au obţinut un rezultat bun în meciul cu Grasshopper Zurich, în Liga Europa, apreciind că echipa sa va face tot ce poate pentru a obţine calificarea în grupele competiţiei.

"Am întâlnit o echipă foarte bine organizată, o echipă pregătită fizic, ei au schimbat şi sistemul faţă de ultimele jocuri. Au venit cu o surpriză azi, întărind actul central. Sunt fericit că nu am luat gol, a fost o bună repriză foarte bună pentru noi, cu multe ocazii. Un rol important au avut şi portarii în această seară. Jucătorii au muncit mult, este un rezultat bun. Bogdan Stancu a făcut diferenţa azi, numai aşa se putea rupe echilibrul într-un astfel de meci. La Zurich va fi un meci dificil, nu ne va fi deloc uşor, vom încerca să facem tot ce putem să ne calificăm", a spus Ilie Dumitrescu în cadrul conferinţei de presă de după meci.

Antrenorul Ciriaco Sforza a declarat că echipa Grasshopper Zurich nu a venit la Bucureşti să joace pentru 0-0, declarându-se mulţumit de prestaţia jucătorilor tineri din formaţia sa.

"Sunt mândru de echipa mea, din păcate nu am reuşit să şi marcăm. Sunt încântat de evoluţia jucătorilor mei tineri şi acum aşteptăm meciul retur. Noi nu am venit să jucăm la 0-0, şansele sunt de 60-40 pentru prietenul meu (n.r. - antrenorul Stelei, Ilie Dumitrescu), pentru că el a câştigat cu 1-0. Echipa mea nu are experienţa Stelei, dar jucătorii sunt dornici de afirmare. Am mai urmărit Steaua, ştiam că are jucători foarte tehnici şi ne-am pregătit pentru asta. Ambele echipe au un potenţial mare", a spus Sforza în timpul conferinţei de presă susţinute imediat după meci, alături de tehnicianul Ilie Dumitrescu.

Referitor la marcatorul golului, Bogdan Stancu, Sforza a precizat: "Stancu este un jucător deosebit şi nu cred că va mai rămâne mult timp în România".

 

Vasluiul, rezultat dătător de speranţe

Finanţatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a declarat, joi, după remiza cu OSC Lille, scor 0-0, că este optimist în privinţa returului cu echipa franceză, vasluienii păstrându-şi şansele de calificare în grupe.

"Sunt mulţumit de rezultat şi sunt semne bune pentru retur. Lille nu este o echipă care să mă fi impresionat foarte tare, de aceea sunt optimist pentru meciul din Franţa. Păstrăm în continuare şanse de calificare", a spus Porumboiu. Antrenorul echipei OSC Lille, Rudi Garcia, a declarat că un meci nul în deplasare nu este un rezultat rău şi că acum ştie ce are de făcut pentru ca formaţia sa să se impună în manşa secundă.

"A fost un joc echilibrat, fiecare echipă a avut ocazii pe care nu le-a putut concretiza. Un meci nul în deplasare nu este rău şi acum ştiu ce avem de făcut pentru a câştiga acasă. În prima repriză nu am făcut un joc prea bun, ne-am expus jocului adversarului. În a doua parte, a fost un meci mai bun pentru noi, ne-am impus jocul, chiar dacă pe ocazii FC Vaslui a fost mai bună. Ştiam că sunt periculoşi la jocul aerian şi ne-am luat măsurile de rigoare. Am venit cu gândul la victorie, pentru ă dacă aţi urmărit meciurile noastre de fiecare dată am mers pe această idee", a spus Garcia.

 

Unirea Urziceni, demolată la Split

Antrenorul Roni Levi (Unirea Urziceni) a criticat situația prin care trece echipa sa, portarul Giedrius Arlauskis fiind transferat la Rubin Kazan cu o zi înaintea meciului cu Hajduk Split din play-off-ul Ligii Europa, informează cotidianul Slobodna Dalmacija.

"Am început bine jocul, l-am controlat, dar după egalare nu am mai avut puterea psihică să rezistăm. Nu cred că meritam mai mult. Cu o zi înainte de meci s-a ajuns la o înţelegere cu Rubin Kazan pentru transferul portarului Arlauskis. Jocul nostru normal e cel din prima repriză, dar nu trăim în vremuri normale, totul e nesigur. Portarul pleacă cu o zi înainte de meci…nu se face aşa. Nu e o situaţie normală, dar mai am contract pentru două meciuri, unul în campionat şi returul cu Hajduk", a spus Levi.

"Hajduk e o echipă foarte bună, foarte periculoasă pe contraatac, a meritat victoria. Atmosfera din tribune a fost fantastică, fanii au ajutat mult echipa. Sunt de mulţi ani în fotbal, dar n-am mai văzut aşa ceva. Nu cred că mai avem şanse de calificare, nu cred că putem remonta această diferenţă", a spus Levi.

Antrenorul echipei Hajduk Split, Stanko Poklepovici, a afirmat că nu mai este nimic de spus după o asemenea performanţă. "Totul s-a spus pe teren. Felicit jucătorii, în special pe Ibricici, şi publicul extraordinar. A fost un meci perfect, sunt fericit şi mândru. Dar încă nu s-a terminat, Unirea e o echipă de top, au individualităţi de mare calitate şi nu trebuie să ne credem deja calificaţi", a spus Poklepovici.

Formaţia Unirea Urziceni a fost învinsă, joi, în deplasare, cu scorul de 4-1 (1-1), de echipa croată Hajduk Split, într-un meci contând pentru prima manşă a play-off-ului Ligii Europa. Pentru Hajduk au marcat Ibricici, în minutele 39 şi 66, Brkljaca '78 şi Cop '85, în timp ce pentru Unirea a înscris S. Frunză '34.

 

Timişoara, înfrângere rezonabilă cu bogaţii de la Manchester City

Antrenorul formaţiei Manchester City, Roberto Mancini, a declarat, joi seară, că FC Timişoara a dovedit că este o echipă bună, în meciul direct, scor 1-0, din prima manşă a play-off-ului Ligii Europa. Unicul gol al meciului a fost marcat de Mario Balotelli, în minutul 72, după o pasă de la Adebayor.

"A fost un meci greu, Timişoara a dovedit că este o echipă bună. În retur, trebuie să fim mai atenţi. Toţi jucătorii au evoluat bine, sunt mulţumit de ei, în special de Johnson. Rezultatul este unul corect, trebuia să mai dăm vreo 2-3 goluri, dar Timişoara s-a apărat bine. Oricum, în meciul retur trebuie să fim mai concentraţi şi mai atenţi", a declarat Mancini.

Jucătorul Yaya Toure a declarat că meciul a fost foarte greu, în primele 45 de minute. "Timişoara o echipă dificilă care a reuşit să elimine Şahtiorul. Timişoara poate să spere în retur dar noi ne-am dorit foarte mult un gol pentru a ne face calificarea mai uşoară", a afirmat Yaya Toure.

Antrenorul formaţiei FC Timişoara, Vladimir Petrovici, a declarat că jucătorii săi au făcut un meci bun cu Manchester City, însă a menţionat că mai mult nu se putea.

"Am făcut un meci bun, nu am intrat în panică, mai mult de atât nu se putea. Sunt mulţumit. Vom încerca mai multe în partida din retur. Am încercată să recuperăm ca în alte meciuri dar nu a mers. Eu unul aş fi dictat penalti la o fază în careu. Dar dacă ne gândim la ce bani au ei şi acel gol e prea puţin pentru ei. Nu am putut ţine ritmul cu ei din punct de vedere fizic 90 de minute, au jucat fenomenal şi noi am reuşit până la un anumit punct să ţinem ritmul. Am jucat frumos. Fotbalul românesc a arătat bine în seara asta", a afirmat Petrovici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Echipele mioritice, aproape de dezastru.
 Vizualizări articol: 476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Echipele mioritice, aproape de dezastru0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei