Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 nov 2008 - Anul XIII, nr. 271 (3952)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Liga I

Mai bate Steaua pe cineva?

Echipa Steaua Bucureşti a terminat la egalitate, scor 2-2 (0-0), cu FC Timişoara, sâmbătă, pe teren propriu, într-un meci din etapa a XV-a a Ligii I, partidă marcată de mai multe incidente între suporterii stelişti şi forţele de ordine aflate la stadion.

Atacantul Dorin Goga a deschis scorul pentru timişoreni în minutul 51 printr-un şut din interiorul careului. Întreg stadionul a aplaudat ironic reuşita oaspeţilor şi a scandat numele fostului antrenor Marius Lăcătuş.

Steaua a reuşit să egaleze în minutul 66 prin columbianul Dayro Moreno, care a reluat cu capul o centrare a lui Szekely.

Timişorenii au preluat din nou conducerea pe tabelă prin Valentin Bădoi, în minutul 76. Fostul jucător stelist a executat aproape de vinclu o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri.

Căpitanul stelist, Mirel Rădoi, a readus formaţia "roş-albastră" la egalitate cu FC Timişoara în minutul 79 după un şut plasat de la marginea careului.

 

Incidente grave în tribune

Partida a fost marcată de incidentele dintre suporterii stelişti şi forţele de ordine prezente la stadion. În minutul 4, suporterii stelişti au aprins câteva torţe, oamenii de ordine de la stadion intervenind prompt. După intervenţia lor, suporterii stelişti au ripostat şi s-au creat incidente între cele două tabere. Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene şi au scos un suporter stelist din peluză în afara stadionului. În minutul 11, arbitrul Cristian Balaj a întrerupt meciul pentru câteva momente pentru a permite maşinuţei care transportă jucătorii accidentaţi să ducă un suporter la vestiarele stadionului după ce a leşinat în tribune. Mai târziu, de la staţia de amplificare a stadionului s-a anunţat că suporterul este în afara oricărui pericol. În minutul 18, un grup de suporteri de la peluza a doua a stadionului a început să arunce cu scaune înspre forţele de ordine aflate pe platforma de deasupra tribunei, aceştia răspunzând cu gaze lacrimogene. Şi suporterii de la tribuna a II-a au început să arunce cu scaune înspre oamenii de ordine, aceştia fiind prinşi la mijloc între cele două grupuri de suporteri. Unii fani de la cele două peluze s-au mutat la tribuna a doua, unde au continuat conflictul cu forţele de ordine, care au reuşit în cele din urmă să îi disperseze. FC Steaua a făcut apel la staţia de amplificare. Suporterii stelişti prezenţi în peluzele stadionului "Steaua" au părăsit aceste sectoare ale arenei la pauza meciului.

Steaua a ajuns la 11 partide fără victorie în toate competiţiile, record negativ unic în istoria clubului. Steaua nu a mai învins din 21 septembrie, de la meciul cu Gaz Metan Mediaş, din etapa a VIII-a a Ligii I.

La meci au asistat aproximativ 13.000 de spectatori, dintre care circa 350 de suporteri timişoreni.

 

S-a strigat împotriva lui Becali

Suporterii stelişti au scandat împotriva finanţatorului Gigi Becali, căruia i-au cerut să plece din Ghencea. Fanii stelişti au afişat bannere cu mesajele: "Politehnica e moartă", "Pe Zambon l-aţi renegat, de blazon v-aţi lepădat, şi iubiţi la nesfârşit…un hibrid", "Steaua de care ne-am îndrăgostit înseamnă elitism, cinste şi onoare/Nu grobianism, mercenari şi slugi provinciale", "FC Timişoara, doar o clonă fără identitate/Adevărata Poli joacă în sate fără electricitate", "Înfiinţat de câţiva ani/Sunteţi zeci de mii de fani/Un oraş fără onoare/Oare asta nu vă doare?".

Finanţatorul grupării Steaua, Gigi Becali, a părăsit stadionul după ce formaţia FC Timişoara a preluat conducerea pentru a doua oară, prin Bădoi.

 

Iancu, mulţumit de evoluţie şi scor

Preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu, a declarat că jucătorii antrenaţi de Dusan Uhrin au avut cu totul altă atitudine la meciul cu Steaua, de sâmbătă, faţă de partida din etapa trecută, de pe teren propriu, cu Dinamo, iar rezultatul de egalitate este unul mulţumitor.

"Am vrut să intervin prin criticile mele din această săptămână ca să creez un şoc la echipă şi a dat roade. Mulţi m-au criticat pentru atitudinea mea, dar eu îmi cunosc bine echipa. Mi-a plăcut evoluţia Timişoarei de astăzi. Am ratat şi noi foarte mult în atac, dar şi Steaua. Pot zice că este un rezultat echitabil. Am scârţâit puţin în apărare, dar în atac am fost primii, am condus de fiecare dată. Am avut o altă idee de joc faţă de meciul cu Dinamo, Dusan a ştiut să schimbe echipa şi să scoată în evidenţă ce avem noi mai bun, adică atacul. Totuşi trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ şi să vedem care este motivul pentru care luăm aşa repede gol. Dacă aveam puţină şansă puteam chiar câştiga", a afirmat oficialul FC Timişoara la Telesport.

 

Dorinel Munteanu fuge de seria negativă de 11 meciuri fără victorie

Antenorul echipei Steaua, Dorinel Munteanu, a declarat că este responsabil doar de ultimele trei meciuri fără victorie ale "roş-albaştrilor", de când a devenit principal la gruparea din Bulevardul Ghencea, şi nu cunoaşte cauzele celorlalte insuccese.

"Înainte de joc am făcut un apel la suporteri să-şi încurajeze echipa pentru că trecem printr-un moment greu. Toată lumea vorbeşte de cele 11 rezultate. Sigur, sunt de acord, dar eu ar trebui să fiu responsabil de ultimele trei rezultate. Eu m-am concentrat pe cauzele ultimelor meciuri. Am avut multe ocazii şi bare în ultimele trei meciuri dar ce putem să facem, acesta este fotbalul. Suporterii au dreptul să fie supăraţi, dar trebuie să-şi încurajeze echipa. N-am văzut exact ce s-a întâmplat în tribune dar jucătorii au nevoie de suporteri doar atunci când îşi încurajează echipa", a spus Dorinel Munteanu.

Munteanu consideră că Steaua ar fi meritat victoria în partida cu FC Timişoara. "Sunt dezamăgit de rezultat, aşa cum s-a terminat egal, la fel de bine am fi putut să câştigăm acest joc. Am fost lipsiţi de şansă dar cred că în prima repriză, în afară de câteva contracatacuri ale celor de la Timişoara, noi am controlat jocul şi am avut multe ocazii", a mai spus Munteanu.

Tehnicianul acuză jocul practicat de timişoreni, care s-au bazat în special pe contraatacuri.

Munteanu nu simte o presiune în plus atunci când suporterii stelişti îi scandează numele fostului antrenor, Marius Lăcătuş. "E ceva normal la Steaua să se strige numele lui Lăcătuş. El este de neegalat pentru ceea ce a făcut la Steaua ca jucător. Acest lucru nu este o povară pentru mine. Povara mea este să-mi pregătesc echipa cât mai bine", a menţionat Munteanu.

 

Zmărăndescu, altoit de un suporter

Ofiţerul de securitate al FC Steaua Cătălin Zmărădescu a declarat că a fost lovit de unul dintre suporteri în momentul în care forţele de ordine încercau să îi calmeze pe fanii de la peluza I a arenei din Bulevardul Ghencea.

"Legea 4 este prost făcută, faptul că nu s-au luat măsuri după incidentele din meciurile cu Dinamo şi Rapid au dus la aceste lucruri. În timpul incidentelor din peluza I, unul dintre cei care aprinseseră torţe m-a lovit în momentul în care noi încercam să-i extragem pe cei care încercau să facă scandal. Dacă îşi închipuie cineva că o să stau să mă lovească, se înşeală şi niciodată nu o să dau înapoi pentru a opri astfel de manifestări", a spus Cătălin Zmărăndescu.

 

Craiova şi Rapid, egal care nu ajută nici o echipă

Formaţia Universitatea Craiova a remizat, sâmbătă, pe teren propriu, scor de 0-0, în faţa echipei Rapid Bucureşti, într-o partidă contând pentru etapa a XV-a a Ligii I.

În minutul 74, arbitrul Ovidiu Haţegan a anulat un gol marcat de oaspeţi, la semnalizarea asistentului Marcel Savaniu, pentru un ofsaid la Joao Paolo Andrade.

La partida de pe stadionul "Ion Oblemenco" au asistat aproximativ 15.000 de spectatori. Acţionarul clubului FC Rapid, George Copos, a urmãrit meciul de la tribuna oficialã.

Managerul general al clubului Universitatea Craiova, Ilie Balaci, a declarat că formaţia antrenată de italianul Nicolo Napoli ar fi meritat să câştige partida cu Rapid.

"După cum am jucat în prima repriză, am fi meritat să câştigăm. În repriza a doua, Rapid a echilibrat jocul. Poate diferenţa a făcut-o şi banca de rezerve. Aţi văzut că la Craiova se încălzeau jucători de 17-18 ani, iar la Rapid jucători de un milion-două fiecare", a spus Balaci.

Patronul clubului Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a declarat, sâmbătă, că formaţia antrenată de Nicolo Napoli a fost cu "două clase peste Rapid".

 

Alte rezultate din această etapă:

Farul – Pandurii 1-1
Oţelul Galaţi – FC Braşov 2-1
FC Vaslui – Gloria Buzău 3-0

Ieri s-au mai jucat meciurile:

CFR Cluj - FC Argeş
Dinamo - Unirea Urziceni

Astăzi:

Gloria Bistriţa - Gaz Metan Mediaş, 14.00
Poli Iaşi - CS Otopeni, 18.00

 

Clasament

1. Dinamo Bucureşti 14 10 2 2 23-10 32 (+11)
2. Unirea Urziceni 14 10 0 4 26-12 30 (+9)
3. Universitatea Craiova 15 7 5 3 22-15 26 (+2)
4. Steaua Bucureşti 15 6 7 2 23-13 25 (+4)
5. FC Timişoara* 15 9 4 2 27-19 25 (+10)
6. FC Argeş 14 7 3 4 21-15 24 (+3)
7. Rapid Bucureşti 15 7 3 5 18-14 24 (0)
8. CFR Cluj 14 6 5 3 19-10 23 (+2)
9. FC Vaslui 15 7 2 6 16-13 23 (-1)
10. Oţelul Galaţi 15 6 4 5 20-17 22 (-2)
11. FC Braşov 15 4 8 3 12-9 20 (-1)
12. Pandurii Târgu Jiu 15 4 5 6 15-21 17 (-4)
13. Gaz Metan Mediaş 14 4 3 7 17-27 15 (-6)
14. Farul Constanţa 15 3 4 8 12-24 13 (-11)
15. Gloria Bistriţa 14 3 3 8 13-17 12 (-9)
16. Politehnica Iaşi 14 3 3 8 9-22 12 (-9)
17. CS Otopeni 14 2 3 9 14-27 9 (-12)
18. Gloria Buzău 15 0 2 13 5-27 2 (-19).
 
* Echipa FC Timişoara este penalizată cu şase puncte ca urmare a unei decizii FIFA
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai bate Steaua pe cineva?.
 Vizualizări articol: 594 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mai bate Steaua pe cineva?0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei