Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 oct 2008 - Anul XIII, nr. 247 (3928)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Liga I

Dinamo şi bătută şi fără Bratu până la finalul sezonului

Formaţia CFR Cluj a învins, vineri, cu scorul de 1-0 (1-0), echipa Dinamo Bucureşti, liderul clasamentului Ligii I, pe teren propriu, într-un meci contând pentru etapa a XI-a, şi s-a apropiat la şase puncte de primul loc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Singurul gol al meciului a fost marcat, în minutul 40, de Yssouf Kone, după ce a deviat, de la aproximativ 11 metri, un şut puternic al fundaşului dreapta Pereira.

La meci au asistat 19.860 de spectatori. Este al treilea record de audienţă pentru stadionul "Doctor Constantin Rădulescu" după partidele cu Chelsea Londra şi Steaua Bucureşti.

În minutul 82 al meciului, antrenorul Mircea Rednic a intrat pe teren, nemulţumit de decizia arbitrului Istvan Kovacs care nu a acordat o lovitura liberă la o intervenţie asupra lui Adrian Cristea. Tehnicianul s-a întors pe bancă după ce a fost calmat de antrenorii secunzi şi de arbitrul de rezervă Marius Martiş.

Dinamo a suferit, cu CFR Cluj, prima înfrângere după seria de cinci partide câştigate în Liga I, victorii realizate împotriva formaţiilor Universitatea Craiova, FC Vaslui, Poli Iaşi, Gloria Bistriţa şi Farul.

Fundaşul din Coasta de Fildeş, Zie Diabate, s-a aflat la primul meci pentru Dinamo în acest sezon, după ce în campionatul precedent a mai evoluat doar 45 de minute în partida cu formaţia Universitatea Craiova. Atacantul argentinian Osvaldo Miranda a jucat din nou pentru Dinamo în meciul cu CFR Cluj, ultima apariţie a acestuia în Liga I pentru dinamovişti fiind pe 7 iulie, în prima etapă, cu Pandurii Târgu Jiu.

 

Bratu s-a accidentat grav şi nu va mai juca în acest campionat

Medicul echipei Dinamo, Liviu Bătineanu, a declarat că atacantul Florin Bratu a suferit o entorsă la genunchi cu leziuni ligamentare şi va rata restul sezonului.

"Florin a fost la clinica de diagnostic Phoenix şi a efectuat rezonanţa magnetică în urma căreia s-a constatat că a suferit o entorsă a genunchiului cu leziuni ligamentare, ceea ce înseamnă că pentru el acest sezon este compromis. Nu există dubii în privinţa diagnosticului, pentru că imaginile sunt citite în timp real şi la Zurich, de unde avem confirmarea", a spus Bătineanu.

Liviu Bătineanu consideră că accidentările din ultima perioadă ale jucătorilor dinamovişti au fost cauzate de starea terenului.

 

Trombetta vrea să recupereze distanţa faţă de Dinamo

Tehnicianul Maurizio Trombetta a declarat că formaţia clujeană ar fi meritat să învingă la o diferenţă mai mare, însă a precizat că este mulţumit de rezultat.

"Cred că meritam un scor mai mare. Sunt mulţumit de rezultat, importantă era victoria. Am ratat destul de mult, poate puteam să mai dăm un gol sau două, dar sunt mulţumit de modul cum am creat presiune. Nu cred că Dinamo a jucat slab. Cred că noi am fost mai buni şi am câştigat acest meci. Diferenţa de puncte, din păcate, e reală. Sunt şase puncte", a spus Trombetta, care a precizat că l-a schimbat pe Dani deoarece jucătorul a primit o lovitură mai puternică.

Trombetta a menţionat că CFR Cluj poate recupera diferenţa de şase puncte faţă de actualul lider din clasament, Dinamo. "Era important să câştigăm pentru moralul jucătorilor, putem merge mai departe. Am protestat şi noi la unele faze, dar cred că arbitrul a fost bun azi", a adăugat el.

 

Acţionarul Vasile Turcu, nemulţumit de jocul echipei sale

Vicepreşedintele clubului Dinamo, Vasile Turcu, s-a declarat dezamăgit de prestaţia jucătorilor pregătiţi de Mircea Rednic, şi a precizat că există un jucător care nu are valoare pentru gruparea bucureşteană, Diakite.

"Am văzut în acest joc că sunt 2, 3 jucători care nu au ce căuta la Dinamo, Diakite este unul dintre ei. După părerea mea Dinamo a evoluat la meciul cu Cluj în zece oameni prin prezenţa lui pe gazon", a spus Turcu la emisiunea Fanatik Show.

Vasile Turcu consideră că Dinamo a avut şi ghinion, deoarece Marius Niculae nu a putut evolua, fiind accidentat. "Consider că am avut şi ghinion înainte de acest meci prin accidentarea lui Marius Niculae, şi nici Bratu nu a fost la capacitatea maximă. În plus, nu vreau să acuz arbitrajul dar au fost unele faze la care ar fi trebuit să intervină, de exemplu, nu a intervenit deloc la cotul în figură primit de Torje", a explicat Turcu.

Pentru înfrângerea de la Cluj, oficialul dinamovist a precizat că întreaga vină revine jucătorilor şi staff-ului tehnic. "Noi acţionarii cu ce suntem de vină? Am creat condiţii, am plătit salariile la timp, ce să facem mai mult? Problema jocului revine în exclusivitate antrenorului, sper ca să găsească cât mai repede soluţii", a adăugat Turcu.

 

La Steaua se anunţă vremuri grele

Finanţatorul Gigi Becali a declarat, sâmbătă, la Sport.ro, că jucătorii echipei Steaua vor fi penalizaţi cu câte 3.000 de euro pentru fiecare înfrângere şi cu câte 2.000 de euro pentru fiecare remiză, la victorie prima fiind de 3.000 de euro.

"Am fost astăzi la echipă, am făcut nişte modificări la premieri pentru că dacă nu-i atingi la bani nu rezolvi nimic. Până acum ei luau prime şi la egal. Aveau pachet de prime la patru meciuri şi chiar dacă aveau înfrângere tot luau 9.000. Am schimbat acum. La victorie prima e de 3.000, la înfrângere penalizarea e de 3.000 şi fiecare egal înseamnă 2.000 penalizare. Eu am investit 17 milioane în jucători, iar Oţelul n-a dat mai mult de 100.000 pe un jucător şi nu-mi convine", a spus Becali, făcând referire la faptul că Steaua a fost învinsă, vineri, cu scorul de 2-0, de Oţelul Galaţi.

Gigi Becali a precizat că jucătorii stelişti nu au o primă stabilită pentru partida cu Olympique Lyon, din grupa F a Ligii Campionilor. "Nu există primă pentru meciul cu Lyon, doar primă pentru calificare în optimile Ligii Campionilor, 100.000 de euro de jucător. Cupa UEFA pentru mine nu e un obiectiv. Bine, dacă se califică de pe locul trei în UEFA şi clubul încasează bani în funcţie de puncte, vor lua şi ei. De exemplu, dacă facem şase puncte şi luăm 1,2 milioane va primi şi echipa 600.000 pe care îi vor împărţi, deci câte 20.000", a explicat finanţatorul FC Steaua.

 

Farul a întrerupt seria de victorii a Timişoarei

Formaţia Farul Constanţa a terminat la egalitate, scor 1-1 (0-0), partida susţinută sâmbătă, pe teren propriu, în faţa echipei FC Timişoara.

În minutul 30, Gheorghe Bucur a speculat o eroare a lui Rastovaci, a pătruns în careu şi a şutat pe sub portarul Curcă, ieşit în întâmpinare.

În minutul 49, Băcilă a centrat de pe partea dreaptă şi Alibec a reluat cu un şut în forţă, la colţul scurt, de la aproximativ 6 metri.

Antrenorul Dusan Uhrin jr. a acuzat prestaţia arbitrului Ionică Serea.

"Am intrat în meci foarte bine, a fost clar că am dominat prima repriză, am dat două goluri, dar am primit unul şi am remizat. Am avut două goluri valabile şi cred că arbitrul s-a încurcat în acele faze. Am văzut, bineînţeles, un penalti şi un cot în gură, pentru care trebuia să se dea roşu, acestea fiind doar câteva din fazele de discutat. Imediat după pauză am dormit şi am primit acel gol. Apoi am echilibrat jocul, am avut câteva ocazii şi în a doua repriză şi nu am jucat slab. Dacă am fi jucat slab, nu ne-am fi creat ocazii", a spus Uhrin.

 

Braşovul, echipa egalurilor

Gruparea Politehnica Iaşi a terminat la egalitate, scor 1-1 (0-0), partida disputată sâmbătă, pe teren propriu, în faţa formaţiei FC Braşov.

În minutul 62, Roman a executat o lovitura liberă în careul mic al echipei ieşene, pe care Zaharia a reluat-o cu capul din şase metri şi l-a învins pe portarul Pleşca.

În minutul 80, Montiel a marcat cu şut bine plasat de la marginea careului, care l-a lăsat fără replică pe Stelea.

Antrenorul formaţiei Politehnica Iaşi, Ionuţ Popa, s-a declarat nemulţumit de remiza obţinută, şi furios pe maniera de arbitraj a centralului Ionel Ivan.

"Sunt nemulţumit de rezultat şi de arbitraj. Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar nu mai doresc să fim arbitraţi într-un asemenea hal chiar dacă suntem noi mai săraci. Nu permit nimănui să-şi bată joc de munca mea şi a jucătorilor. Îl rog pe preşedintele CCA să vadă şi el caseta jocului. S-au dat doar două minute de prelungire în condiţiile în care Braşovul a tras de timp tot meciul, iar golul lor a venit după o lovitură liberă inexistentă. Nu mai spun de loviturile libere neacordate în marginea careului sau de faulturile în ofensivă ale atacanţilor adverşi. La una din fazele acestea Cristi Munteanu s-a ales cu capul spart. Având parte de un asemenea arbitraj, normal că FC Braşov a făcut ce a vrut pe teren. N-aţi văzut cum a reacţionat banca lor de rezerve, cum săreau toţi. Într-adevăr eu am o echipă săracă, dar care moare pe teren şi de aceea vreau să fim arbitraţi corect" , a declarat tehnicianul formaţie moldave.

 

Până acum s-au jucat următoarele meciuri:

Vineri

Oţelul Galaţi - Steaua 2-0
Gloria Buzău - CS Otopeni 0-1
CFR Cluj - Dinamo 1-0

Sâmbătă

Farul Constanţa - FC Timişoara 1-1
Poli Iaşi - FC Braşov 1-1

Ieri s-au mai jucat meciurile:

Universitatea Craiova - Pandurii Târgu Jiu
FC Vaslui - FC Argeş
Rapid - Gaz Metan Mediaş

Luni

Gloria Bistriţa - Unirea Urziceni, ora 15.00.

 

Clasamentul Ligii I este următorul:

1. Dinamo Bucureşti 11 8 1 2 18-9 25 (+10)
2. Unirea Urziceni 10 7 0 3 21-10 21 (+6)
3. Steaua Bucureşti 11 6 3 2 19-9 21 (+6)
4. FC Timişoara *11 8 2 1 21-11 20 (+11)
5. CFR Cluj 11 5 4 2 16-7 19 (+1)
6. Oţelul Galaţi 11 5 3 3 15-10 18 (0)
7. FC Braşov 11 4 5 2 9-5 17 (+2)
8. FC Vaslui 10 5 1 4 10-10 16 (+1)
9. FC Argeş 10 4 3 3 14-13 15 (0)
10. Universitatea Craiova 10 4 3 3 11-11 15 (0)
11. Rapid 10 4 1 5 11-11 13 (-2)
12. Pandurii Târgu Jiu 10 3 2 5 11-16 11 (-4)
13. Gaz Metan Mediaş 10 3 2 5 11-17 11 (-4)
14. Farul Constanţa 11 3 2 6 10-18 11 (-7)
15. Poli Iaşi 11 3 2 6 8-17 11 (-7)
16. CS Otopeni 11 2 2 7 11-21 8 (-7)
17. Gloria Bistriţa 10 2 1 7 10-15 7 (-8)
18. Gloria Buzău 11 0 1 10 4-20 1 (-17).
 
* Echipa FC Timişoara este penalizată cu şase puncte ca urmare a unei decizii FIFA.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dinamo şi bătută şi fără Bratu până la finalul sezonului.
 Vizualizări articol: 410 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dinamo şi bătută şi fără Bratu până la finalul sezonului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei