Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 aug 2008 - Anul XIII, nr. 203 (3884)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Performanţă notabilă

Steaua, la a şasea participare în grupele Ligii Campionilor

Echipa Steaua Bucureşti s-a calificat în grupele Ligii Campionilor pentru a treia oară consecutiv, după ce a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), formaţia turcă Galatasaray Istanbul, în manşa secundă a turului trei preliminar.

Unicul gol al meciului a fost marcat în minutul 57, când Bănel Nicoliţă a înscris cu un şut în diagonală din interiorul careului, după ce a fost lăsat singur cu Aykut de Toja. În momentul pasei fotbalistului columbian, Nicoliţă se afla în poziţie de ofsaid, însă arbitrul a validat golul.

Înainte de startul meciului, finanţatorul Gigi Becali şi-a făcut semnul crucii pe frunte, după ce în prealabil şi-a înmuiat degetele în mir adus de la Muntele Athos. Înainte de meci, Becali a fost la vestiare şi i-a miruit şi pe jucători, dar, conform propriilor spuse, şi pe antrenorul Marius Lăcătuş.

La partidă au asistat 25.000 de spectatori, între care 1.500 de suporteri turci.

Steaua s-a calificat în grupele Ligii Campionilor pentru a treia oară consecutiv, după ce în 2006 a ajuns în această fază a competiţiei în dauna echipei belgiene Standard Liege, iar în 2007 a trecut de bieloruşii de la BATE Borisov. Steaua a mai ajuns de trei ori consecutiv în grupele Ligii Campionilor în perioada 1994-1996.

 

Becali visează să iasă din grupe

Finanţatorul Gigi Becali a declarat că Steaua este o echipă extraordinară, care va reuşi să treacă de grupele Ligii Campionilor.

"Este vorba doar de credinţă, nu puteau să ne bată turcii niciodată, pentru că aici este Steaua creştină, avem semnul crucii pe tricou, simbolul biruinţei. Azi i-am miruit pe jucători, cu mir de la muntele Athos, n-am avut nicio problemă atâta timp cât aveam acest mir. Toţi jucătorii au fost de acord să-i miruiesc şi asta m-a bucurat foarte mult. Acum nu mai avem niciun obiectiv, mergem la masă şi mâncăm, luăm desertul, fructe, prăjitură şi dup-aia o să ne gândim ce o să fie mai departe. Dar ar fi extraordinar să cădem cu nişte echipe mai accesibile. Oricum, nu mi-e frică acum. Avem o echipă extraordinar de puternică şi vom trece de grupe. Deja Lăcătuş este un antrenor foarte mare şi poate fi şi mai mare. Poate să-i depăşească chiar pe toţi antrenorii din România, trecând de grupele Ligii Campionilor. El este un om mai bun, are o înţelegere mai mare decât mine şi de asta nici nu m-am implicat să fac schimbări la echipă", a spus Becali.

Gigi Becali a venit cu o maşină de la tribuna oficială până la vestiar, a oprit în faţa vestiarului, a cântat un cântec religios, a spus "credinţă, totul e numai credinţă, Dumnezu şi Iisus Hristos" şi apoi a plecat.

 

Lăcătuş vrea puncte mai multe în grupe

Antrenorul echipei Steaua, Marius Lăcătuş, a declarat că speră ca "roş-albaştrii" să obţină în grupele Ligii Campionilor mai multe puncte decât au reuşit în precedentele două sezoane în această fază a competiţiei.

Tehnicianul stelist şi-a felicitat jucătorii pentru dăruirea din dubla manşă cu Galatasaray. "Jucătorii merită felicitări pentru modul în care s-au dăruit, pentru abordarea din ambele manşe. Per ansamblu această calificare nu poate fi pusă la îndoială, chiar dacă am avut un adversar puternic. Să ne uităm la lotul şi la valoarea jucătorilor de la Galatasaray şi să ne mândrim că am reuşit să eliminăm o echipă cu rezultate foarte bune pe plan internaţional. Jucătorii erau foarte marcaţi de efort, bucuria nu este una foarte mare pentru că oboseala şi-a pus amprenta pe jucători. Stresul dinaintea acestui joc probabil i-a făcut să fie mai liniştiţi, mai calmi şi să nu se manifeste vulcanic. Pentru mine este cea mai fericită zi, chiar dacă mă doare că unii încearcă să umbrească aceste rezultate şi să discute în fel şi chip despre meseria pe care o fac la Steaua", a menţionat Lăcătuş.

Marius Lăcătuş a declarat că este bucuros pentru revenirea de formă a lui Bănel Nicoliţă: "Să dea Dumnezeu să-l ţină cât mai mult. Sunt jucători care trec prin astfel de perioade dificile şi trebuie să-i ajutăm să le depăşească. Mă bucură faptul că Bănel şi-a revenit şi e în formă bună".

Marius Lăcătuş a ţinut să mulţumească şi publicului pentru sprijinul acordat echipei.

 

Antrenorul Galatei acuză arbitrajul

Antrenorul german Michael Skibbe a declarat că echipa Galatasaray Istanbul nu a fost lăsată de arbitru să joace fotbal în meciul cu Steaua.

"Sunt dezamăgit de maniera de arbitraj, a fost o problemă cu deciziile lui. Nu a avut interesul să lase jocul să curgă, a tolerat desele întreruperi şi repunerea târzie a balonului în joc. Nu se poate spune că am fost lăsaţi să jucăm fotbal. Arbitrul a condus prost jocul", a spus Skibbe.

Tehnicianul german a pus eliminarea din Liga Campionilor pe seama ghinionului. "Am avut mare ghinion, am pus presiune pe Steaua, mai ales în repriza a doua. După ce am primit gol, Steaua a jucat foarte defensiv, pe contraatac. Am introdus tot mai mulţi jucători de atac, dar degeaba. Suntem trişti. În prima repriză am pierdut multe mingi, i-am certat pe jucători la pauză, iar în repriza a doua a fost mult mai bine. După gol Steaua s-a retras, noi am riscat pentru că trebuia să înscriem două goluri şi deoarece am jucat foarte avansat Steaua a avut pe final câteva ocazii de a marca pe contraatac. Oricum, felicit Steaua pentru calificare", a punctat Skibbe.

 

Rădoi, impresionat de public

Căpitanul echipei Steaua, Mirel Rădoi, s-a arătat impresionat de atmosfera creată de fani la meciul cu Galatasaray.

"Cim Bom Bom (n.r. - galeria echipei Galatasaray) a fost mic copil pe lângă ce a fost aici astă seară. A fost Cim-bomboană. Joc de opt ani la echipa asta, dar ca azi nu i-am auzit niciodată. Cred că astă seară suporterii s-au dăruit mai mult decât noi", a spus Rădoi.

Fundaşul stelist a apreciat că dăruirea de care au dat dovadă el şi coechipierii săi în partida de miercuri a contat foarte mult în ecuaţia calificării şi a subliniat că timp de 75 de minute jucătorii au evoluat "cu inima" şi restul timpului cu capul. "Suntem foarte fericiţi, am reuşit să câştigăm, ne-am şi calificat, am adus şi puncte pentru România. S-a calificat până la urmă echipa care şi-a dorit mai mult şi a reuşit să gestioneze mai bine jocul. Azi am avut mai multă dăruire. Poate în meciul de la Istanbul, la 2-0 pentru noi, asta ne-a lipsit. A fost cea mai grea calificare pentru că şi adversarul a fost cel mai valoros. Calificarea în grupe sper să ne dea aripi şi pentru meciurile din campionat", a punctat Rădoi.

 

Vor încasa câte 120.000 de euro pentru calificare

Rădoi a menţionat că după calificarea în grupele LC nu îi pare rău că nu a plecat de la Steaua în această vară. "Prin prisma rezultatului de azi şi a faptului că am rămas aici şi ne-am calificat în Liga Campionilor, nu-mi pare rău. Însă prin prisma banilor sau numelui echipei îmi pare foarte rău. Nu mai contează ce echipe vin acum aici. N-aş vrea să fie Inter, să nu se supere Cristi Chivu că-l batem", a precizat Rădoi.

Fotbalistul stelist a adăugat că primele consistente care le-au fost promise steliştilor pentru calificare au fost o motivaţie în plus. "Ştiam pe ce bani jucăm. Cred că 120.000 de euro cât o să luăm în mână nu e o primă de ici, de colo. Este un salariu pe un an de zile. Cred că ne motivează mai mult o astfel de sumă", a subliniat stelistul.

 

Goe: „O victorie obţinută cu multă suferinţă”

Fundaşul Dorin Goian a declarat că orice victorie frumoasă trebuie să treacă şi prin suferinţă.

"Ne-am dorit foarte mult calificarea, este a treia calificare consecutivă în grupele Ligii Campionilor, cred că este o performanţă cu care trebuie să ne mândrim toţi românii. Am muncit mult, ştiam că va fi un retur de foc, pentru că şi Galata a venit foarte motivată la Bucureşti. Atunci când joc îmi place, mă simt bine. Nu mi-a fost uşor. De la meciul tur cu Galata, nu m-am pregătit două săptămâni, 12 zile. A doua repriză simţeam că nu mă mai ţin picioarele. Toate calificările au ceva aparte, dar anul ăsta ne-am dorit mult mai mult, am vrut să demonstrăm că cei doi ani în care ne-am calificat nu sunt întâmplători şi voiam să reuşim şi anul ăsta, chiar dacă nu am ieşit campioni, chiar dacă am fost pe locul doi", a spus Goian.

Fundaşul stelist crede că se poate trece de grupele Ligii Campionilor. "Acum avem şi un lot foarte valoros, cu mulţi jucători. La fiecare meci sunt câţiva jucători valoroşi care nu prind lotul. Suntem o echipă cu mulţi jucători, cu experienţă internaţională şi cred că acest lucru a contat în aceste calificări şi în general în meciurile internaţionale", a comentat Goian.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Steaua, la a şasea participare în grupele Ligii Campionilor.
 Vizualizări articol: 508 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Steaua, la a şasea participare în grupele Ligii Campionilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo trimis de
(29 aug 2008, 21:47:17
ati facut bucurosi milioane de romani,bravo voua,doar cu atat ne putem mandri in europa

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Alte titluri din Sport national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei