Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 iun 2008 - Anul XIII, nr. 131 (3812)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Echipa naţională

Mutu: „Vă place adrenalina? Pariaţi pe România”

Fotbalistul Adrian Mutu a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la St. Gallen, unde este cantonamentul echipei naţionale a României, că numai iubitorii de adrenalină ar paria pe echipa antrenată de Victor Piţurcă în grupa de la Euro-2008.

"Mulţi ne dau a patra şansă, pentru că pe foaie toate celelalte trei echipe sunt mai puternice decât noi. Ştim asta, însă fiecare punct ne-ar da o forţă interioară şi sper să începem asta chiar din meciul cu Franţa. Doar celor care le place adrenalina ar paria pe noi în această grupă. Este cea mai grea grupă care s-a format vreodată la europene. Sigur ne doream după această calificare să fi jucat cu echipe mai accesibile pe hârtie, dar trebuie să înfruntăm această realitate şi suntem pregătiţi", a spus Mutu.

Atacantul român consideră că echipa din care face parte nu ar mai trebui comparată cu cea de la Euro-2000, din Belgia şi Olanda: "Ar trebui să nu mai comparăm echipa de acum cu cea din 2000. Şi în 2000 a fost o grupă foarte grea şi am reuşit să ne calificăm, dar acum e cea mai puternică grupă în care România a căzut vreodată. E o plăcere să joci contra celor mai bune echipe. Cum a spus şi Cristi Chivu, a sosit timpul să ne dovedim valoarea pe teren".

 

Mutu speră să nu dezamăgească

Mutu crede că România are un avantaj pentru că nu este considerată favorita grupei C. "Nu ne e teamă pentru că nu avem asupra noastră o presiune pentru că nu suntem favoriţi şi nu trebuie să câştigăm totul. Ştim care sunt şansele noastre, trebuie să profităm de ele şi ne-am dori să fim surpriza turneului. Ştiu ce responsabilitate am, ştiu la ce se aşteaptă lumea de la mine. Sper să nu-i dezamăgesc şi să ne arăm valoarea", a mai spus atacantul român.

În ceea ce priveşte prima partidă de la Euro 2008, cu Franţa, Mutu spune că România nu va avea mai mult de trei ocazii de gol pe parcursul întregii partide: "Franţa este o formaţie redutabilă, cu jucători foarte valoroşi, cu foarte puţine defecte şi trebuie să le speculăm, iar când o să avem ocazii trebuie să înscriem pentru că nu vom avea decât două sau trei în tot meciul".

 

Contra l-a luat deja om la om pe Ribery

Fundaşul Cosmin Contra a declarat că jucătorul care îl va marca pe mijlocaşul Franck Ribery trebuie să fie ajutat de încă un coechipier, pentru că în caz contrar acesta poate fi scos foarte uşor din joc.

"Nu avem experienţă la turneele finale, dar avem dorinţa de a da pronosticurile peste cap, iar asta este mai mare decât a echipelor mari. Ne-a surprins modul în care a evoluat Franţa în partida contra Columbiei, deoarece au schimbat aşezarea, dar ne-am pregătit şi pentru schimbarea asta a lor. Sunt jucători care de la mijloc în sus pot schimba formula de joc. Încercăm să nu ne surprindă, iar la ora meciului să alergăm de două ori mai repede. Nu poţi să opreşti un jucător ca Ribery. Când am jucat cu Bayern, ne-am dublat foarte bine pe margini şi nu i-am dat spaţii, pentru că în duelurile unu la unu te poate scoate foarte uşor din joc", a spus Contra.

Cosmin Contra a afirmat că obiectivul echipei naţionale la acest turneu final este calificarea în sferturile de finală. "Antrenorul nostru nu a vrut să pună presiune înaintea turneului final. Victor Piţurcă, ca şi noi, se gândeşte să trecem de această grupă. Ăsta este obiectivul nostru", a completat Contra.

 

Performanţă la dublu

La rândul său, atacantul Daniel Niculae consideră că jucătorii români sunt de două ori mai ambiţioşi decât adversarii lor. "E normal ca datorită palmaresului celelalte trei mari echipe ale lumii să fie considerate favorite. Ne dorim de două ori mai mult decât adversarii noştri să câştigăm. Franţa dispune de jucători foarte valoroşi care pot surprinde orice apărare. Chiar dacă încep meciul într-o anumită formulă, sunt foarte elastici şi se pot adapta în funcţie de scor. Nu e deranjant pentru noi să fim consideraţi cu a patra şansă, ci ne ambiţionează. E foarte important pentru noi să jucăm la un turneu final de campionat european sau mondial şi suntem de două ori mai ambiţioşi", a subliniat Niculae.

 

Cine ne arbitrează în primul meci

Arbitrul spaniol Manuel Mejuto Gonzalez, care va conduce la centru meciul România - Franţa din grupa C a Campionatului European, i-a mai arbitrat pe "tricolori" în urmă cu cinci ani, la partida cu Danemarca, scor 2-5, din preliminariile Euro-2004.

Echipele româneşti şi jucătorii români nu au amintiri plăcute de la meciurile conduse de arbitrul spaniol, în vârstă de 43 de ani. În martie 2003, Mejuto Gonzalez a arbitrat meciul România - Danemarca, scor 2-5, din grupa a doua de calificare la Campionatul European din 2004, disputat pe fostul Stadion Naţional din Complexul Sportiv Lia Manoliu.

În august 2007, cu Gonzalez la centru, Dinamo Bucureşti a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor, după ce a pierdut, pe teren propriu, cu scorul de 1-3, meciul cu Lazio Roma, contând pentru manşa secundă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor.

Manuel Mejuto Gonzalez a arbitrat constant meciuri din fazele superioare ale Ligii Campionilor, fiind la centru în finala din 2005, AC Milan - Liverpool, 6-5 pentru englezi după penaltiuri, italienii având 3-0 la pauză.

În martie 2007, atacantul formaţiei Olympique Lyon, Fred, l-a lovit intenţionat pe căpitanul "tricolorilor", Cristian Chivu, pe atunci la AS Roma, într-un meci din optimile Ligii Campionilor. Incidentul s-a produs în minutul 80 al întâlnirii, la scorul de 2-0 pentru AS Roma, lovitura provocându-i românului o hemoragie nazală. Chivu a primit îngrijiri timp de aproximativ trei minute pe margine, iar apoi a revenit în teren. Faza nu a fost observată de arbitrul Manuel Mejuto Gonzalez, Fred fiind suspendat de UEFA pe baza înregistrării video. Chivu a fost ulterior operat la nas, care i-a fost refăcut.

Fostul arbitru internaţional şi preşedinte al CCA, Ion Crăciunescu, a declarat că echipa României nu trebuie să se teamă de arbitrul spaniol. "Nu este un arbitru spectaculos, dar e unul cu multă experienţă, echilibrat, echidistant. N-avem de ce să ne temem. I-am dat 9 ultima oară când l-am observat, la Rusia - Slovacia. Nu trebuie ca jucătorii să-şi facă probleme. Ne-a arbitrat de două ori şi a ieşit prost, a treia oară o să iasă bine", a spus Crăciunescu.

Meciul România - Franţa, primul al grupei C din care mai fac parte Olanda şi Italia, se va disputa la Zurich, luni, de la ora 19.00.

 

Gatusso ne dă ceva şanse

Mijlocaşul Gennaro Gattuso (AC Milan) a declarat, joi, la Baden, unde se află în cantonament naţionala Italiei, că deşi este considerată codaşa grupei C a Campionatului European, echipa României este puternică şi se poate califica, informează site-ul oficial al Federaţiei Italiene (FIGC).

"Vrem să pregătim bine fiecare partidă şi când intrăm pe teren, să fim foarte determinaţi şi să uităm că suntem campioni mondiali. Donadoni a demonstrat că poate face această echipă să joace. Campionatul European este o competiţie mult mai dificilă decât Cupa Mondială, deoarece toate echipele joacă la un nivel ridicat din punct de vedere tactic. Deşi toată lumea o dă codaşa grupei, România este, în opinia mea, o echipă puternică şi se poate califica", a spus Gattuso.

Mijlocaşul echipei Italiei crede că determinarea trebuie să fie maximă pentru a reuşi performanţe la Campionatul European. "Ne pare rău pentru Cannavaro, ne-am pierdut căpitanul, un jucător important şi un om de calitate, dar trebuie să fim buni şi fără el. Spiritul şi modul de muncă trebuie să fie exemplare. Lippi şi Donadoni se aseamănă. Pregătim atent tot ce avem de făcut. S-au schimbat unele idei, dar pregătirea e la cel mai înalt nivel. Am revăzut partidele de la CM în ultimele zile, atunci am fost la nivel maxim. Am avut şi noroc, dar am meritat titlul mondial. Cred că pentru a câştiga CE avem nevoie de noroc. Spiritul şi grupul există, trebuie să rămânem concentraţi", a comentat el.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mutu: „Vă place adrenalina? Pariaţi pe România”.
 Vizualizări articol: 620 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mutu: „Vă place adrenalina? Pariaţi pe România”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei