Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 apr 2015 - Anul XX, nr. 90 (5902)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Regulamentul de desfăşurare al ediţiei a VI-a a Cupei „Monitorul” la tenis de câmp

INFORMAŢII GENERALE

1. Cupa „Monitorul” - Campionatul Judeţean de tenis de câmp Monitorul-Select  este o competiţie sportivă organizată de cotidianul „Monitorul de Suceava”, în colaborare cu Asociaţia Judeţeană de Tenis Suceava şi Clubul „Select”.

2. La această competiţie participă jucători de tenis amatori din judeţul Suceava, indiferent de vârstă, împărţiţi în trei grupe valorice: Grupa de Elită, Grupa Principală şi Grupa Secundară.

3. În prima fază, jucătorii sunt împărţiţi în grupe, urmând a juca fiecare cu fiecare. În faza a doua a competiţiei participă toţi jucătorii înscrişi. Primii doi clasaţi din fiecare grupă se califică în grupele semifinale, iar următorii în grupele de consolare sau, după caz, retrogradare. Primii doi clasaţi în grupele semifinale dispută, încrucişat, semifinalele, câştigătorii urmând a lupta pentru primul loc, în timp ce învinşii se vor lupta pentru locul III. Ceilalţi jucători vor disputa meciurile de clasament (locul 3 dintr-o grupă cu locul 3 din cealaltă grupă etc.)

4. Meciurile se dispută pe terenurile Complexului „Unirea”, în sistemul 2 din 3 seturi, după regulamentele Federaţiei Române de Tenis.

5. Ziua şi ora disputării fiecărei partide vor fi stabilite de organizatori de comun acord cu fiecare dintre cei doi jucători.

6. Partidele vor începe la ora stabilită. Dacă un jucător întârzie mai mult de 15 minute, va pierde partida cu 0-6, 0-6.

7. Ultimii 4 jucători clasaţi în Grupa de Elită vor retrograda în Grupa Principală. Primii 4 jucători clasaţi în Grupa Principală vor promova în Grupa de Elită. Primii doi clasaţi în Grupa secundară vor disputa meciuri de baraj cu ultimii doi clasaţi în Grupa Principală, după cum urmează: ultimul loc din Grupa Principală cu primul loc din Grupa Secundară şi penultimul loc din Grupa Principală cu locul secund din Grupa Secundară.

8. Scopul acestei competiţii este promovarea sportului şi a dezvoltării relaţiilor dintre iubitorii tenisului. Din acest motiv, sportivitatea este cuvântul care defineşte această întrecere. Dincolo de momentele de tensiune, poate chiar nervozitate, care pot apărea şi care, de regulă, se rezolvă printr-o strângere de mână, comportamentul nesportiv nu are ce căuta în această întrecere. Orice agresare, verbală sau fizică, a adversarului atrage după sine eliminarea din concurs şi neacceptarea înscrierii celui sancţionat la concursurile viitoare organizate de „Monitorul de Suceava”. Aceleaşi sancţiuni se aplică şi în cazul agresării fizice sau verbale a arbitrului sau a organizatorilor.

9. Pentru o mai bună desfăşurare a competiţiei vor exista responsabili de grupe, care se vor ocupa de programarea meciurilor şi asigurarea celor necesare pentru derularea partidelor.

 

Responsabilii de grupe sunt următorii:

Grupa de Elită:

Gabriel Toderaşcu (grupele A şi F)
Tiberiu Avram (grupele C şi E)
Daniel Roşu (grupa D)
Sandrinio Neagu (grupa B)

 

Grupa Principală

Daniel Roşu (grupele A şi C)
Sandrinio Neagu (grupele B şi E)
Gabriel Toderaşcu (grupele D şi F)
Tiberiu Avram (grupele G şi H)

 

Grupa Secundară

Sergiu Rusu (grupele A şi C)
Marius Şuiu (grupele B şi D)

 

10. Taxa de participare va fi achitată cel târziu la data disputării primului meci. Neachitarea taxei atrage după sine neprogramarea jucătorului.

 

INFORMAŢII TEHNICE PENTRU BUNA DEFĂŞURARE A JOCURILOR

La acest concurs unele meciuri se vor juca fără arbitru de scaun. Toţi jucătorii trebuie să ia la cunoştinţă următoarele principii de bază atunci când joacă un meci în aceste condiţii:

- Fiecare jucător este responsabil pentru toate anunţurile din partea sa de teren

- Toate anunţurile “out” sau “fault” trebuie să fie făcute imediat după ce mingea atinge terenul şi suficient de tare pentru ca adversarul să poată auzi

- Dacă sunt dubii, jucătorul trebuie să acorde prezumţia de nevinovăţie adversarului său

- Servantul trebuie să anunţe scorul înainte de fiecare prim serviciu, suficient de tare ca adversarul său să audă

- Dacă un jucător nu este mulţumit cu acţiunile sau deciziile oponentului său, el ar trebui să apeleze la organizatori pentru desemnarea unui arbitru

- O urmă de minge poate fi verificată după o lovitură care termină punctul sau atunci când jocul este oprit (returnările din reflex sunt permise, dar după aceea jucătorul trebuie să se oprească imediat)

- Dacă un jucător nu este sigur de anunţul adversarului său, el poate cere acestuia să arate urma. Jucătorul poate trece apoi fileul să se uite la urmă

- Dacă un jucător şterge urma el cedează punctul

- Dacă există un dezacord asupra unei urme de minge, arbitrul poate fi chemat pentru a da o decizie finală

- Dacă un jucător anunţă o minge ”out”, el ar trebui în mod normal să fie capabil să arate urma

- Dacă un jucător anunţă incorect o minge “out” şi după aceasta îşi dă seama că mingea a fost bună, jucătorul care a anunţat “out” pierde punctul

- Deciziile arbitrului sunt suverane şi sunt acceptate de ambii jucători

- O decizie a arbitrului poate fi contestată de jucătorul care se simte dezavantajat, dar acesta trebuind să arate urma mingii, care să îi dea dreptate

- În cazul apariţiei, în timpul jocului, a unei situaţii neclare, organizatorii vor apela la supervizorul acestui concurs, Mihai Pânzaru, arbitru naţional FRT, a cărui decizie este definitivă.

 

MODUL DE STABILIRE A CLASAMENTULUI

1. Primul criteriu de departajare este cel al numărului de victorii obţinute.

2. Dacă doi jucători sunt la egalitate, departajarea se face după rezultatul meciului direct dintre ei.

3. Dacă sunt trei sau mai mulţi jucători cu acelaşi număr de victorii, departajarea se face în ordinea următoare:

- procentajul de meciuri câştigate din toate meciurile jucate cu toţi ceilalţi jucători;

- procentajul de seturi câştigate din toate seturile jucate cu toţi ceilalţi jucători (numărul de seturi câştigate din numărul total de seturi jucate);

- procentajul de ghemuri câştigate din toate ghemurile jucate cu toţi ceilalţi jucători (numărul de game-uri câştigate din numărul total de game-uri jucate);

În cazul în care unul din criteriile de mai sus generează un jucător mai bun sau mai slab decât ceilalţi doi, între cei doi rămaşi la egalitate se va lua victoria directă.

4. În cazul în care nu se poate face o departajare după toate criteriile de mai sus, ordinea jucătorilor va fi dată de locul ocupat în ultimul clasament în vigoare.

5. Dacă un meci se întrerupe şi nu se mai continuă din cauza accidentării etc. scorul se consideră ca fiind al unui meci complet, toate seturile şi game-urile considerându-se jucate.

Exemplu: jucătorul A conduce jucătorul B cu scorul de 6-1; 2-0, moment în care jucătorul B este accidentat şi nu mai poate continua jocul. În acest caz se consideră că jucătorul A a câştigat cu scorul de 6-1; 6-0.

6. Dacă un meci este câştigat prin neprezentare, scorul se considera ca fiind 6-0; 6-0, toate seturile şi game-urile considerându-se jucate.

7. Dacă un jucător se retrage din competiţie, indiferent de motive, rămân valabile rezultatele pe care le-a înregistrat până atunci pe teren, iar restul partidelor le va pierde cu 6-0; 6-0, toate seturile si game-urile considerându-se jucate.

În numărul de mâine vom prezenta componenţa finală a grupelor Cupei „Monitorul”. Toate aceste informaţii pot fi găsite şi pe site-ul www.monitorulsv.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Regulamentul de desfăşurare al ediţiei a VI-a a Cupei „Monitorul” la tenis de câmp.
 Vizualizări articol: 1167 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Regulamentul de desfăşurare al ediţiei a VI-a a Cupei „Monitorul” la tenis de câmp0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sport local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Piept de vită pe pat de ceapă și morcovi Ai trebuință de: 500 g piept de vita (se poate folosi si alta bucata de carne), 400 g ceapa uscata, 200 g morcovi, 200 g gogosari, piper, ulei, doua linguri cu mustar, 200 ml vin.Cum se procedează: Pieptul de vita se portioneaza si se pune cu o zi... Citeşte