Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 iul 2012 - Anul XVII, nr. 169 (5074)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   15 imagini |   ø fişiere video

Întrecere

Turneul A de tenis de masă din Circuitul naţional AMATUR, dotat cu cupa “Zilele Municipiului Fălticeni”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe parcursul a aproape 12 ore, la Fălticeni s-a desfăşurat sâmbătă a treia ediţie a Turneului A de tenis de masă din Circuitul naţional AMATUR, dotat cu cupa “Zilele Municipiului Fălticeni”. Au fost prezenţi peste 70 de sportivi din întreaga ţară, care au concurat la cele trei categorii: Open, Amatori şi Copii. Turneul de tenis de masă s-a desfăşurat în sălile de sport de la Colegiile “Nicu Gane” şi “Mihai Băcescu”, deschiderea festivă având loc la ora 9,00, la Sala de sport “Mihai Băcescu”, în prezenţa primarului Gheorghe Cătălin Coman. Pentru implicarea în organizarea acestui turneu, primarul Coman a primit o diplomă şi o medalie din partea organizatorilor Circuitului naţional AMATUR.

Primarul Cătălin Coman a declarat: “Vă mulţumesc mult pentru această surpriză plăcută. Vă doresc mult succes şi vreau să îi asigur pe toţi iubitorii tenisului din Fălticeni şi pe prietenii lor din toată ţara, pe care îi aştept să vină în oraşul nostru, de tot sprijinul şi ajutorul meu pentru toate competiţiile viitoare. Este o activitate frumoasă, utilă şi în primul rând necesară, pe care sper să reuşim să o extindem cât mai mult pe parcursul anului, să avem cât mai multe competiţii, cât mai mari, cât mai valoroase. Sportul acesta face parte din viaţa socială şi cred cu tărie că trebuie alocată o importanţă mai mare acestui capitol”.

 

„Încercăm să promovăm sportul, să scoatem copiii de la calculator”

De la Cătălin Cozma, organizatorul competiţiei şi reprezentant zonal pe Moldova a Circuitului AMATUR, am aflat că turneul organizat sâmbătă la Fălticeni se înscrie în circuitul AMATUR, manifestare sportivă care cuprinde 3.000 de jucători şi la care cel mai puternic centru din Moldova este la Fălticeni. Participanţii la concursul găzduit de urbea de pe Şomuz au avut vârste cuprinse între 8 ani şi 55 de ani şi au provenit din toate judeţele Moldovei, dar şi din Cluj şi Bistriţa.

Cătălin Cozma a declarat: “Întrecerile pentru adulţi s-au desfăşurat pe două categorii: amatori, la care au participat cei care sunt jucători mai puţin avansaţi, şi open, la care joacă inclusiv jucători legitimaţi în divizia B şi foşti jucători de superligă. În AMATUR nu au voie să participe jucători de divizia A şi Superligă, în rest oricine este bine venit. Prin această competiţie încercăm să promovăm sportul, să scoatem copiii de la calculator, toată lumea să facă mişcare. Acest sport ne-a insuflat un spirit de competiţie exagerat, astfel încât avem săptămânal competiţii în toată ţara la care sunt angrenaţi foarte mulţi jucători, de la cei mai tineri până la cei mai în vârstă”.

În clasamentul naţional, primii doi jucători din Moldova sunt din Fălticeni, Cătălin Cozma şi Marius Moşneagu. Un alt jucător fălticenean foarte bun, Boris Carpovici, care era permanent în frunte, trece printr-o perioadă mai grea în acest moment, dar colegii speră în refacerea lui cât mai rapidă, astfel încât trioul fălticenean să fie „spaima” turneelor viitoare.

 

„În unele oraşe mici se poate practica tenis de masă mult mai uşor ca în oraşele mari”

Cătălin Cozma ne-a spus că este foarte greu să organizezi un astfel de turneu, iar între fălticeneni şi humoreni nu există concurenţă în organizarea acestor turnee. „Ca la orice concurs, vor fi tot timpul câţiva nemulţumiţi de tragerea la sorţi, de modul cum sunt făcute grupele superioare şi cele inferioare, sunt contestaţii, unii sunt nemulţumiţi din cauza luminii, alţii că joacă cu faţa la soare, dar toate se rezolvă pe cale amiabilă. Nu există o concurenţă între Fălticeni şi Gura Humorului în organizarea acestor turnee. Noi avem o cotizaţie pe care o plătim ca membri AMATUR. Din aceşti bani se achiziţionează mese de joc. Mesele de pe regiunea Moldova au fost repartizate la Humor, pentru că noi nu avem condiţii să le ţinem. Lor le este mai uşor să organizeze turnee, pentru că au baza de agrement de la Ariniş, unde concurenţii au posibilitatea să meargă la o piscină, la ştrand, au alte mijloace de a petrece timpul liber dinainte şi de după competiţie. La fel ca Humorul, şi noi avem condiţii foarte bune de joc şi avem concurenţi mult mai mulţi ca în alte localităţi”, a precizat Cătălin Cozma.

La competiţia de la Fălticeni a fost prezent şi jucătorul nr. 1 în clasamentul Amatur, Iulian Roman, din Braşov. Tenismenul braşovean ne-a spus că a venit la Fălticeni pentru a ridica nivelul competiţiei, dar şi pentru a vedea în ce stadiu se află tenisul de masă la Fălticeni.

„În Braşov este mai greu să organizezi o astfel de competiţie ca la Fălticeni, pentru că primarul nu agreează acest sport. Organizarea este foarte bună, lumea este bucuroasă pentru sportul pe care îl practică şi că poate să facă o mişcare, aveţi mai multe săli care oferă condiţii optime de desfăşurare a turneului. Pentru mine nu contează clasamentul, pentru mine contează că încă mai pot juca, contează să văd oamenii venind la sală şi jucând, contează să văd că se formează tinere talente. Orice om poate să practice tenis de masă, nu neapărat de performanţă. Nu există o limită de vârstă şi avantajul dumneavoastră faţă de alţii este că aici sunt condiţii bune pentru practicarea acestui sport. În unele oraşe mici se poate practica tenis de masă mult mai uşor ca în oraşele mari”, a declarat Iulian Roman.

 

Cel mai aşteptat de suporterii fălticeneni a fost Open -ul

După terminarea grupei inferioare Amatori în care s-au întrecut cei mai buni sportivi, a început Open-ul.

În ceea ce priveşte premiile, la categoria “Amatori”, ocupantul Locul 1, Mihai Ţigănaşu, din Rădăuţi, a fost răsplătit cu Lemn Donic Ovtcharov Carbon cu autografele jucătorilor Vladimir Smasonov şi Jun Mizutani, luate de la meciul Japonia-Belarus WTTC Dortmund din data de 25 martie 2011, premiu pus la dispoziţie de Cornel Amariei.

Pentru ocupantul locului 2, Vasile Marcu, din Vatra Dornei, organizatorii au oferit Short Li Ning Champion, Lemn Tibhar (miniatural) cu autograful lui Calin Kreanga, premiu oferit de Vali GTI, iar ocupanţii locurilor 3-4, Corneanu Sorin, din Botoşani, şi Georgiu Dragoş, din Vatra Dornei, au primit cele două gume aflate iniţial pe lemnul de la locul 1, fiecare cu autograful celor doi jucători.

Premianţii au mai primit cupe şi diplome, iar ocupanţii locurilor 5-8 au primit diplome.

La categoria “Open”, premiile au fost în bani. Locul I -500 lei, i-a revenit lui Roman Iulian – Brasov,locul II - 300 lei, i-a revenit lui Gogu Gabriel - Cluj Napoca, locurile 3 şi 4 – 100 lei revenindu-le lui Apian Florin, din Bistriţa, respectiv lui Creţu Florin, din Iaşi.

Ocupanţii locurilor I-III au primit medalii şi diplome, ocupanţii locurilor 5-8 primind diplome.

 

Clasamente:

Clasament Juniori

1. Sinculet Radu - Rădăuţi - 9 victorii
2. Popescu Mihai Sorin - Straja - 9v
3. Nemaciuc Ovidiu - Suceava - 8v
4. Toporas Cosmin - Suceava - 7v
5. Foca Stefan - Rădăuti - 6v
6. Valeanu Vlad - Bacau - 5v
7. Ursulean Daniel - Straja - 3v
8. Balaita Mihai - Bacau - 3v
9. Foca Ciprian - Radauti - 3v
10. Cepoi Leonard - Vatra Dornei - 1v
11. Valeanu Cosmin - Bacau - 0v

 

Clasament Amatori
1 - 4
Tiganasu Mihai - Radauti
Marcu Vasile - Vatra Dornei
Corneanu Sorin - Botosani
Georgiu Dragos - Vatra Dornei
5 - 8
Vaculisteanu Ionut - Suceava
Rojnita Sebastian - Bacau
Ursulean Vasile - Straja
Constantinovici Ciprian - Liteni
9 - 16
Robu Valentin - Botosani
Calenciuc Dumitru - Radauti
Coroiu Andrei - Roman
Ciubotariu Ioan - Preutesti
Sofian Corneliu - Suceava
Avram Gabriel - Radauti
Polocoser Cristian - Suceava
Hutanu Cezar - Botosani

 

Clasament Open

Grupa finala

1. Roman Iulian - Brasov - 7v
2. Gogu Gabriel - Cluj Napoca - 5v
3. Anghel Alexandru - Iasi - 5v
4. Apian Florin - Bistrita - 4v
5. Cretu Florin - Iasi - 2v
6. Ciubotariu Andrei - Moinesti - 2v
7. Ilies Ioan - Radauti - 2v
8. Cozma Catalin - Falticeni (organizator) - 1v

 

Grupe inferioare:
9-10 - 2v
Ursulean Florin - Straja
Balauca Cornel - Botosani
11-12 - 1v
Spanu Vasile - Vicovu de Jos
Mosneagu Marius - Falticeni
13 - 0v
Dan Andrei - Piatra Neamt

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Turneul A de tenis de masă din Circuitul naţional AMATUR, dotat cu cupa “Zilele Municipiului Fălticeni”.
 Vizualizări articol: 1060 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Turneul A de tenis de masă din Circuitul naţional AMATUR, dotat cu cupa “Zilele Municipiului Fălticeni”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sport local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei