Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 oct 2009 - Anul XIV, nr. 255 (4241)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alt scandal

Patronul lui Danalis a declanşat războiul împotriva Asociaţiei Judeţene de Fotbal Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Înfrângerea din etapa a XI-a a Ligii a IV-a consemnată la Arbore, în confruntarea cu Cetatea II, scor 0-2, a umplut paharul nemulţumirilor pentru finanţatorul grupării Danalis Zvoriştea. Liviu Bărbosu acuză maniera de a conduce ostilităţile din teren a centralului Vlad Ciobanu din Suceava, care ar fi favorizat jocul dur al gazdelor. „Din cauza arbitrajelor am pierdut o grămadă de puncte în acest sezon. Vlad Ciobanu a greşit în special pentru că a permis jocul la intimidare practicat de formaţia gazdă. Ciobanu nu a reacţionat cum ar fi trebuit nici atunci când fundaşul Cetăţii, Adrian Cerlincă, l-a lovit cu gheata în plină figură pe jucătorul Bogdan Lupu, incident în urma căruia fotbalistul lui Danalis şi-a pierdut un dinte. A acordat doar cartonaş galben agresorului, ceea ce mi se pare prea puţin. De altfel, la controlul stomatologic la care jucătorul s-a prezentat imediat după meci, s-a constatat că nu unu ci trei dinţi sunt afectaţi, astfel că Lupu trebuie să scoată din buzunar suma de 27 de milioane de lei pentru a-şi repara dantura”, relatează conducătorul formaţiei din Zvoriştea.

 

Arbitrii îl acuză pe Liviu Bărbosu că a vrut să-i calce cu maşina

Arbitrul în cauză se apără şi spune că la finalul meciului jucătorii ambelor echipe, precum şi delegaţii şi antrenorii i-au mulţumit şi l-au felicitat pentru arbitrajul prestat. Cu o singură excepţie, Liviu Bărbosu, care a avut un comportament ce depăşeşte orice închipuire. „La sfârşitul meciului, preşedintele echipei Danalis Zvoriştea a intrat în vestiar cu intenţia clară de a mă lovi, dar a fost oprit în ultima clipă de arbitrul asistent Vasile Vranău, care nu a scăpat fără să fie luat de gât şi bruscat de Liviu Bărbosu. Sesizate de cele întâmplate, forţele de ordine prezente la stadion au intervenit imediat şi l-au îndepărtat pe agresor, nu înainte însă ca acesta să aducă injurii grave brigăzii de arbitri şi să-l calomnieze pe observatorul partidei, Bogdan Agafiţa, numindu-l <prost>, <nesimţit>, <jigodie ordinară> şi <sluga lui Daicu>”, a declarat arbitrul Vlad Ciobanu.
Centralul jocului Cetatea II – Danalis mai spune că recitalul conducătorului de la Zvoriştea nu s-a oprit nici pe departe aici. „Liviu Bărbosu ne-a aşteptat la ieşirea din incinta stadionului şi a încercat să ne intimideze într-un mod foarte periculos, demarând în trombă cu autoturismul personal şi apoi oprind brusc, la câţiva centimetri de mine. Menţionez că, datorită comportamentului violent al lui Liviu Bărbosu, eu şi cu colegii mei ne-am simţit pusă în pericol nu doar integritatea fizică, ci chiar şi viaţa. După ce a coborât din maşină Liviu Bărbosu a trecut la ameninţări şi mai grave, cu moartea, aşa că am decis să ne adresăm poliţiei şi am formulat deja o plângere împotriva lui”, a precizat Vlad Ciobanu.
De cealaltă parte, Liviu Bărbosu neagă incidentele despre care vorbeşte arbitrul Vlad Ciobanu, dar recunoaşte că a avut un conflict cu secretarul Asociaţiei Judeţene de Fotbal, Bogdan Agafiţa.
„Consider că în calitatea sa de observator al meciului, Bogdan Agafiţa şi-a depăşit cu mult atribuţiile. Şi aşa eram foarte supărat după joc, nu era treaba lui să-mi spună că am echipă slabă şi că am luat gol din Gara de Nord”, spune Liviu Bărbosu. Cert este că în urma memoriului depus la AJF de arbitrii Vlad Ciobanu şi Vasile Vranău, Comisia de Discipină a decis suspendarea preşedintelui grupării Danalis Zvoriştea pentru o perioadă de două luni, acesta fiind obligat să plătească şi o penalitate de 300 de lei.

 

Bărbosu: „Comisia de Disciplină nu judecă cu aceeaşi măsură”

Odată dezgropată securea războiului în relaţia cu Asociaţia Judeţeană de Fotbal, Liviu Bărbosu vorbeşte şi despre alte nemulţumiri ale sale care s-au adunat în scurta perioadă de când a intrat în fotbal, cum ar fi meciul de la Mălini, pe care formaţia sa l-a pierdut dramatic cu scorul de 4-3, după ce a condus la un moment dat cu 3-0.
„Ceea ce s-a întâmplat înainte şi după meciul cu Foresta Mălini din etapa a V-a mi-a lăsat un gust amar. Mai întâi, în săptămâna premergătoare jocului, conducerea fotbalului din judeţ a schimbat regulamentul, pentru a-i putea da astfel drept de joc lui Geo Stanca, cel mai bun fotbalist de la Mălini, care era iniţial suspendat pentru confruntarea cu Danalis. Apoi a fost o întreagă problemă cu gardul împrejmuitor al arenei de la Mălini, care nu era la standardele cerute de AJF Suceava, dar toată lumea a închis ochii la aceste nereguli şi s-a dat drumul la joc, bine mersi”, a dezvăluit Liviu Bărbosu. Acesta mai susţine că nici incidentele din timpul partidei respective nu au fost judecate cu aceeaşi măsură de către Comisia de Disciplină.
„După un meci în care preşedintele gazdelor, Vasile Popescu l-a lovit cu palma pe portarul meu în timpul meciului, iar la final toată lumea a invadat suprafaţa de joc, Comisia de Disciplină a hotărât următoarele: Foresta Mălini a primit 200 de lei amendă, iar Danalis Zvoriştea a fost penalizată cu 250 lei pentru că Mihai Guriţă a luat loc pe banca de rezerve fără să aibă acest drept. Personal, cred că era de datoria brigăzii de arbitri să observe acest lucru şi nu ar fi trebuit să dea drumul la meci până când totul ar fi fost în ordine. Mai mult, antrenorul lui Danalis, Constantin Bosânceanu a primit 50 de lei amendă pentru că a fumat în timpul jocului, pe banca de rezerve”, a mărturisit Bărbosu.

 

Finanţatorul Zvoriştei a ajuns la concluzia că fotbalul nu-i pentru el

Un alt meci în care oficialul lui Danalis Zvoriştea crede că echipa sa a fost dezavantajată este cel din etapa a IX-a, din deplasare, cu Bucovina Rădăuţi, încheiat la egalitate, scor 2-2. „Nu ni s-a acordat o lovitură de pedeapsă, am părăsit terenul cu doi jucători grav accidentaţi şi paradoxal, tot noi am fost umpluţi de cartonaşe galbene. Cu toate acestea, observatorul Anton Buruiană i-a acordat notă de trecere centralului Ionuţ Ignat, motivând că acesta este propus pentru promovare la Liga a III-a şi nu doreşte să-i facă rău”, a adăugat Liviu Bărbosu. Finanţatorul lui Danalis spune că toate aceste întâmplări îi pun serioase semne de întrebare în ceea ce priveşte rămânerea sa şi pe viitor în activitatea fotbalistică.
„Practic, în acest domeniu nu se respectă nici o regulă. Astă vară, pentru a putea activa în Liga a IV-a, mi s-a impus să am vestiare şi duşuri cu apă caldă la stadion. Eu m-am conformat imediat, am cheltuit o sumă importantă de bani în acest sens, însă văd că Danalis e printre puţinele echipe care întruneşte această regulă, care este una de bază pentru a primi dreptul de participare în Liga a IV-a. În aceste condiţii, mă gândesc tot mai mult să mă retrag din fenomen, pentru că nu pot accepta ca cineva să-şi bată joc de mine şi de munca mea”, a încheiat Liviu Bărbosu.

 

Daicu: „Bărbosu să caute vinovaţii în ograda proprie”

Preşedintele AJF Suceava spune că nu înţelege reacţiile şi comportamentul oficialului de la Danalis Zvoriştea. „Este influenţabil şi s-a învăţat să pozeze în victimă. Este foarte uşor să dea vina pe orice şi pe oricine pentru toate relele pe care susţine că i se întâmplă. Cred că ar trebui să caute vinovaţii în propria ogradă. Ar fi şi greu ca Danalis să aibă rezultate constant bune în condiţiile în care s-au schimbat antrenorii la fiecare 2-3 etape. Liviu Bărbosu greşeşte când spune că AJF-ul are ceva cu el şi cu echipa sa. Faptul că Danalis Zvoriştea joacă în acest moment în Liga a IV-a este ca urmare a faptului că l-am sprijinit enorm de mult, şi el ştie foarte bine acest lucru. Duminică de duminică se joacă zeci de meciuri în ligile a IV-a şi a V-a şi e normal să mai apară nemulţumiri. Însă ce face conducătorul de la Zvoriştea este deja prea mult, nu se poate ca etapă de etapă să vii şi să acuzi arbitrajul”, a declarat în apărarea sa Aurel Daicu.
Preşedintele AJF susţine că era sigur că o să apară probleme de acest gen şi după meciul Cetăţii II cu Danalis şi de aceea l-a delegat pentru acest joc pe cel mai bun arbitru din judeţ.
„Mă felicit că l-am trimis pe Vlad Ciobanu la Arbore. Toată lumea ştie că este incoruptibil şi iată că tot au ieşit discuţii. Dacă aş fi delegat pe oricare altcineva şi ar fi ieşit rău, s-ar fi spus că nu mi-am dat interesul. Arbitrii care formează în acest moment lotul judeţean de arbitri sunt în majoritate tineri, lipsiţi de experienţă şi se mai poate întâmpla să greşească, însă de aici şi până la gogoşile pe care le debitează etapă Liviu Bărbosu e cale lungă”, crede Aurel Daicu.
Şeful AJF Suceava recunoaşte că a existat o problemă cu gardul împrejmuitor al arenei din Mălini, însă acest inconvenient s-a rezolvat între timp.
Referitor la sancţiunile disciplinare dictate după meciul Flacăra Mălini – Danalis, preşedintele AJF îl arată cu degetul tot pe Liviu Bărbosu, care nici măcar nu a mai atacat cu recurs decizia Comisiei de Disciplină, cu toate că ar fi avut acest drept. „În ce priveşte dreptul de joc al lui Geo Stanca pentru respectivul joc, el s-a judecat în baza unei hotărâri luate de Adunarea Generală a AJF, care este alcătuită din preşedinţii de cluburi şi nu de mine personal”, se disculpă Daicu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patronul lui Danalis a declanşat războiul împotriva Asociaţiei Judeţene de Fotbal Suceava.
 Vizualizări articol: 1993 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patronul lui Danalis a declanşat războiul împotriva Asociaţiei Judeţene de Fotbal Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Demisia trimis de
(30 oct 2009, 12:21:46
Domnul Daicu, nu ai gresit cu nimic, dar ca sa nu mai fie discutii, da-ti demisia si lasa pe unul tanar sa vedem daca tot asa o fie cu scandal.

PS.,,Seful AJF Suceava recunoaste ca a existat o problema cu gardul �mprejmuitor al arenei din Malini, �nsa acest inconvenient s-a rezolvat �ntre timp,,-cand s-a rezolvat inainte de meciul cu Danalis sau dupa ????????????

Domnu Daicu dar de dusuri nu zici nimic????
2.   Greseala trimis de
(30 oct 2009, 17:39:55
d-le daicu ai facut o mare mare greseala.ai recunoscut ca l-ai delegat pe ciobanu la meciul de la arbore.cu ce drept?din cate stim noi delegarile le face lilioara gramada.si atunci sa aiba dreptate d-nul barbosu?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei