Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 iun 2012 - Anul XVII, nr. 145 (5050)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Euro-2012

Germania şi Spania s-au calificat fără prea mari emoţii în penultimul act

Naţionala Germaniei a învins, vineri seară, la Gdansk, cu scorul de 4-2 (1-0), reprezentativa Greciei, în al doilea sfert de finală din cadrul Campionatului European din Polonia şi Ucraina, şi s-a calificat în semifinalele competiţiei.

Pentru Germania au marcat Phillip Lahm '39, Sami Khedira '61, Miroslav Klose '68 şi Marco Reus '74, iar pentru Grecia au înscris Giorgios Samaras '55 şi Dimitris Salpingidis '89 (penalti).

Germania: Neuer - Boateng, Hummels, Badstuber, Lahm - Khedira, Schweinsteiger - Reus (Gotze '80), Ozil, Schurrle (Muller '67) - Klose (Gomez '80). Selecţioner: Joachim Löw

Grecia: Sifakis - Torosidis, Papastathopoulos, K. Papadopoulos, Tzavellas (Fotakis '46) - Makos (Liberopoulos '72), Maniatis - Ninis (Gekas '46), Katsouranis, Samaras - Salpingidis. Antrenor: Fernando Santos.

Arbitri: Damir Skomina (centru) - Primoz Arhar, Matej Zunici (asistenţi) - Slavko Vincici, Matej Jug (asistenţi suplimentari) - toţi Slovenia - Stephane Lannoy (rezervă) - Franţa

Germania, finalista ediţiei din 2008, când a fost învinsă de Spania, va întâlni în semifinale, la 27 iunie, la Varşovia, câştigătoarea sfertului de finală dintre Anglia şi Italia.

La meci a asistat şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

 

Low: Nu există niciun dubiu asupra faptului că am meritat victoria

Selecţionerul Germaniei, Joachim Low, a declarat că nu există nici un dubiu asupra faptului că echipa sa a meritat victoria în meciul cu Grecia, scor 4-2, în sferturile de finală ale Euro-2012, de vineri, de la Gdansk, informează AFP.

"Este o performanţă excelentă să ajungem în semifinale a patra oară consecutiv. Avem cea mai tânără echipă din turneu, cu un potenţial enorm. Nu există niciun dubiu că am meritat victoria. Grecia a marcat două goluri cu o singură ocazie. Noi am avut multe, am ştiut să ne păstrăm calmul şi am dominat clar'', a declarat Low.

El consideră că Mesut Ozil a fost desemnat pe merit jucătorul meciului.

Low crede că a fost ziua potrivită pentru a face schimbări în echipă şi i-a lăudat pe Reus, Klose şi Schürrle, care au jucat foarte bine, primii doi reuşind să şi marcheze.

Selecţionerul german nu crede că echipa sa este mare favorită la titlu, deoarece şi celelalte adversare rămase sunt foarte bune.

 

Santos laudă ''pasiunea şi sufletul'' echipei Greciei

Selecţionerul Greciei, portughezul Fernando Santos, a recunoscut că Germania a meritat victoria, scor 4-2, în sferturile Euro-2012, vineri, la Gdansk, dar a salutat ''pasiunea şi sufletul'' echipei sale la acest turneu, informează AFP.

''Felicit echipa Germaniei. A jucat foarte bine şi a meritat victoria. Dar vreau să-i felicit şi pe jucătorii mei, nu pentru acest meci în special, ci pentru eforturile în acest turneu. La pauă le-am spus jucătorilor să-şi corecteze greşelile şi să aibă mai mult iniţiativa, rămânând concentraţi şi pe aspectul defensiv. Jucătorii mei au luptat. Voi reţine de la acest turneu pasiunea şi sufletul puse în meciuri'', a spus Santos.

 

Spania învinge Franţa, scor 2-0, şi se califică în semifinalele

Reprezentativa Spaniei, deţinătoarea trofeului, s-a calificat în semifinalele Campionatului European din Polonia şi Ucraina, după ce a învins, sâmbătă seară, la Doneţk, cu scorul de 2-0 (1-0), naţionala Franţei, în sferturile de finală ale competiţiei.

Ambele goluri ale spaniolilor au fost marcate de Xabi Alonso, în minutele 19 şi 90+1, al doilea dintr-un penalti acordat pentru un fault în careu al lui Reveillere la Pedro.

Spania: Casillas - Arbeloa, Pique, Ramos, Alba - Xavi, Busquets, Xabi Alonso - Silva (Pedro '65), Fabregas (Torres '67), Iniesta (Cazorla '84). Antrenor: Vicente del Bosque.

Franţa: Lloris - Reveillere, Rami, Koscielny, Clichy - Debuchy (Menez '64), Cabaye, M'Vila (Giroud '79), Malouda (Nasri '65), Ribery - Benzema. Antrenor: Laurent Blanc.

Arbitri: Nicola Rizzoli (central) - Renato Faverani, Andrea Stefani (asistenţi) - Gianluca Rocchi, Paolo Tagliavento (asistenţi suplimentari) - toţi Italia - Craig Thomson (rezervă) - Scoţia.

Naţionala Spaniei va întâlni în semifinale, miercuri, tot la Doneţk, echipa Portugaliei.

 

Del Bosque: E pozitiv că acum ştim că Franţa poate fi învinsă, în perspectiva preliminariilor CM

Selecţionerul Spaniei, Vicente Del Bosque, a declarat sâmbătă seară, după calificarea în semifinalele Euro-2012 în urma victoriei, cu scorul de 2-0, din meciul cu Franţa, că elevii săi au dominat jocul şi că acum ştie că francezii, adversari în preliminariile CM-2014, pot fi învinşi, informează AFP.

"Consider că per ansamblu am dominat jocul, Franţa aproape că nu a avut ocazii de gol. Însă chiar şi aşa trebuie multă stăpânire pentru a juca împotriva unor astfel de echipe. Nu m-a surprins aşezarea Franţei. Cred că francezii au avut motive să fie precauţi, pentru că ştiau că pe stânga avem doi jucători foarte buni: Iniesta şi Alba. De altfel, ei au reuşit să îl incomodeze considerabil pe Iniesta. La acest nivel, sferturile de finală ale unei mari competiţii, nu există meciuri uşoare. Însă este pozitiv faptul că acum ştim că această echipă poate fi învinsă, în perspectiva preliminariilor Cupei Mondiale. Din acest punct de vedere a fost un test pozitiv. Astăzi am terminat meciul foarte obosiţi. Acum vom încerca să ne recuperăm bine. Este adevărat că 24 de ore de recuperare mai puţin faţă de Portugalia reprezintă un mic handicap. În plus, avem de suferit din cauza vremii: aceste călduri mari din această perioadă ne-au creat probleme", a spus Del Bosque.

 

Blanc: Trebuie să fim realişti, această echipă a Spaniei este mai bună decât noi

Selecţionerul Franţei, Laurent Blanc, a declarat după înfrângerea de sâmbătă, scor 0-2, cu naţionala Spaniei, că regretă primirea golului din prima repriză, însă a recunoscut că spaniolii au demonstrat că sunt mai buni decât elevii săi, informează AFP.

"Este normal să fim dezamăgăţi că părăsim o competiţie cum este Campionatul European. Dacă analizăm formula noastră de echipă, ştiam că partea stângă era foarte puternică, la Alba şi Fabregas. Este revoltător că am primit gol pe acea parte, în condiţiie în care am decis să îi blocăm. Însă este singura centrare pe care a reuşit-o Alba în prima repriză. Ştiam că acea parte era periculoasă şi spaniolii au înscris la singura lor acţiune. Faptul că am intrat în pauză cu 0-1 ne-a pedepsit. Am fi vrut să avem atunci 0-0. Ştiam că vom avea 30-35 la sută posesia mingii şi câteva ocazii. Am avut ocazii, dar nu am prevăzut că vom primi gol. Era dificil să înscriem de două ori împotriva unei echipe care avea 60 la sută posesie. Trebuie să fim realişti, nu suntem nişte visători. Această echipă a Spaniei este mai bună decât noi, a demonstrat asta încă o dată. Însă regret că am primit acel gol. Noi am avut ocazii în repriza secundă, chiar dacă nu au fost clare. Jucătorii au dat totul atunci, s-au consumat enorm. Tehnic, am fost mai buni, dar este foarte foarte dificil să pui în pericol această echipă a Spaniei", a spus Blanc.

Laurent Blanc, al cărui contract cu federaţia franceză expiră la sfârşitul lunii iunie, a fost evaziv în privinţa viitorului său. "Abia am ieşit din competiţie, decepţia se simte la nivelul stafului şi al jucătorilor, dar va trebui să analizăm acest Euro. Vom face asta în zilele următoare. Vor fi satisfacţii şi decepţii şi veţi vedea ce va fi apoi", a afirmat tehnicianul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Germania şi Spania s-au calificat fără prea mari emoţii în penultimul act.
 Vizualizări articol: 829 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Germania şi Spania s-au calificat fără prea mari emoţii în penultimul act0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei