Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 nov 2008 - Anul XIII, nr. 280 (3961)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Liga Campionilor

Umilită de Bayern Munchen, Steaua încă mai speră la Cupa UEFA

Echipa Steaua Bucureşti a pierdut, scor 0-3 (0-0), meciul disputat, marţi, în deplasare, în etapa a V-a a grupei F a Ligii Campionilor, în compania formaţiei Bayern Munchen, care s-a calificat în optimile competiţiei, transmite trimisul MEDIAFAX.

Steaua mai are şanse de calificare în 16-imile Cupei UEFA, de pe locul trei, decisiv urmând să fie meciul de pe teren propriu cu ACF Fiorentina, din ultima etapă.

Bayern a deschis scorul prin Miroslav Klose în minutul 57, reluând din şase metri o minge trimisă cu capul de Ribery, după o centrare de pe dreapta a lui Oddo.

Gazdele au majorat diferenţa în minutul 61 prin Luca Toni, acesta trimiţând cu capul din 7 metri după o centrare de pe stânga a lui Ribery, deviată pe spate, cu capul, de Klose.

Bayern a dus scorul la 3-0 în minutul 71 prin Miroslav Klose, care a reuşit dubla. După o cursă pe stânga, Ribery i-a pasat în dreapta lui Klose, în interiorul careului, acesta executându-l pe Zapata din 12 metri.

Petre Marin a jucat meciul 65 în cupele europene, în timp ce Sorin Ghionea şi Florin Lovin au ajuns la partida cu numărul 45.

Antrenorul stelist Dorinel Munteanu i-a lăsat în afara lotului pentru acest meci pe mijlocaşul Juan Carlos Toja, accidentat la antrenamentul oficial, şi Pantelis Kapetanos, care acuză probleme la aductori. Mijlocaşul Mihăiţă Pleşan, aflat în recuperare după o accidentare, a fost trecut pe lista de rezerve. George Ogăraru şi Ifeanyi Emeghara, şi ei accidentaţi, nu au făcut deplasarea la Munchen.

Steaua nu obţinuse nicio victorie în precedentele şase deplasări în Germania, singurele rezultate pozitive fiind două remize, cu echipa bavareză în 1972 şi cu Hertha Berlin în 2005. În 35 de meciuri disputate în faza grupelor Ligii Campionilor în şase campanii, Steaua a obţinut patru victorii şi 11 egaluri. Steaua mai are nevoie de două goluri pentru a atinge cota de 300 de reuşite în cupele europene.

Dorin Goian a primit al treilea cartonaş galben în faza grupelor şi este suspendat pentru meciul din ultima etapă cu ACF Fiorentina, programat la 10 decembrie, la Bucureşti.

Steaua a ajuns la 13 meciuri consecutive fără victorie în toate competiţiile, record negativ unic în istoria clubului. Echipa din Bulevardul Ghencea nu a mai câştigat din 21 septembrie, 4-0 cu Gaz Metan Mediaş în etapa a VIII-a a Ligii I.

La meci au asistat fostul preşedinte al FR Tenis, Ilie Năstase, şi fostul internaţional, selecţioner şi antrenor al Stelei, Gheorghe Hagi, nu însă şi finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, care nu a mai făcut deplasarea la Munchen.

 

Dorinel Munteanu: „Ne-au bătut în stil de mare echipă”

Antrenorul FC Steaua, Dorinel Munteanu, a declarat că formaţia germană i-a pus la punct pe "roş-albaştri" în stil de mare echipă, speculând orice greşeală personală.

"În repriza a doua n-am mai jucat ca în prima. Şi prima repriză am început-o prost, le-am permis să aibă două-trei ocazii foarte uşor. Au fost greşeli personale. Deşi la pauză le-am atras atenţia jucătorilor mei să fie concentraţi, n-am reuşit. Când faci atâtea greşeli, scorul de 3-0 nu e o noutate. Bayern a speculat orice greşeală a noastră, ca o echipă mare ne-a pus la punct foarte repede", a spus Munteanu la Pro TV.

Dorinel Munteanu a afirmat că avea speranţe foarte mari înainte de meci. "În repriza a doua n-am mai ţinut tempoul cu Bayern şi am făcut greşeli care ne-au costat. Aceştia sunt jucătorii pe care îi avem, cu ei mergem mai departe. Aşteptăm ultimul meci, cel cu Fiorentina, cu încredere, e ultima noastră şansă de calificare, dar întâi vine meciul cu Urziceni, la fel de greu, dacă nu mai greu. De ce l-am înlocuit pe Stancu cu Tiago? A fost decizia mea şi nu sunt obligat să vă spun de ce. Cu Fiorentina avem o singură şansă, să câştigăm, ei au şi şansa egalului", a comentat el.

 

Klinsmann spune că nu suntem chiar cea mai slabă echipă

Antrenorul Jurgen Klinsmann a declarat, marţi seară, că nu se poate spune că Steaua este cea mai slabă echipă din grupa F a Ligii Campionilor, apreciind că românii au pus probleme formaţiei Bayern Munchen în ambele manşe.

"Steaua este o echipă bună, nu se poate spune că e cea mai slabă din grupă, pentru că e o formaţie care a arătat că poate pune probleme. Ne-a pus probleme şi la Bucureşti, a fost periculoasă şi aici, mai ales în prima repriză", a declarat Klinsmann.

Klinsmann şi-a manifestat satisfacţia pentru faptul că Bayern Munchen a reuşit să se califice în optimile Ligii Campionilor cu o etapă înainte de finalul fazei grupelor. "Suntem extrem de mulţumiţi că ne-am calificat înaintea ultimului meci din grupă. Mă bucur că echipa a arătat concentrare pe toată durata meciului", a spus Klinsmann.

 

Fumigene şi mesaje antiBecali în tribunele de la Munchen

Preşedintele CA al FC Steaua, Valeriu Argăseală, a declarat, marţi, că dacă se constată că suporterii care au aprins torţe în timpul meciului cu Bayern Munchen au cumpărat bilete de la club, gruparea din Ghencea riscă o amendă din partea UEFA, deoarece răspunde de organizarea propriilor fani.

"Suporterii care au aprins torţe şi-au asumat un mare risc, aici Poliţia nu glumeşte. Forţele de ordine au înconjurat imediat locul respectiv în acel moment, să vedem care va fi urmarea. Aici, cine greşeşte, plăteşte foarte greu, fie pecuniar, fie cu condamnare. Dacă se consideră că cei de acolo au cumpărat bilete de la noi, noi răspundem din punct de vedere sportiv vizavi de organizare. Ce riscăm? O amendă", a spus Argăseală la Sport.ro.

Mai mulţi suporteri stelişti prezenţi în sectorul destinat lor pe stadionul Allianz Arena, la meciul Bayern Munchen - Steaua, din Ligii Campionilor, au aprins câteva torţe în minutul 10 al partidei, fiind fluieraţi de fanii germani. Aprinderea torţelor nu a fost urmată de alte incidente cu fanii Stelei, care au scandat împotriva finanţatorului Gigi Becali.

 

Presa străină: „Steaua, paralizată de atacurile germanilor”

Echipa Bayern Munchen a oferit, marţi seară, în faţa a 60.000 de spectatori, un spectacol ofensiv, în special în repriza a doua a meciului cu Steaua, românii părând paralizaţi de atacurile germanilor, scrie agenţia France Presse în cronica meciului de pe Allianz Arena.

AFP notează că, în ciuda ocaziilor avute, Bayern, care a dominat meciul, nu a reuşit să înscrie golul "eliberator" în prima repriză. "A fost nevoie de revenirea de la vestiare pentru ca atacantul Miroslav Klose să deschidă scorul, în minutul 57, după o pasă pregătită de francezul Franck Ribery. Luca Toni a marcat apoi primul său gol în Liga Campionilor, în minutul 61, iar zece minute mai târziu Klose a marcat din nou", ascrie France Presse.

Agenţia franceză notează că Bayern avea nevoie de un singur punct pentru a-şi asigura calificarea în optimi.

 

Fiorentina, răpusă de Lyon

Echipa franceză Olympique Lyon s-a calificat în optimile de finală ale Ligii Campionilor, după ce a învins, marţi, în deplasare, cu scorul de 2-1 (2-1), formaţia italiană AC Fiorentina, cu atacantul Adrian Mutu integralist, într-un meci din etapa a V-a a grupei F.

Golurile învingătorilori au fost marcate de Makoun '15 şi Benzema '27, în timp ce pentru gazde a înscris Gilardino, în minutul 45. Mutu a primit un cartonaş galben, în minutul 90.

În urma acestei înfrângeri, Fiorentina a ratat calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor, dar păstrează şanse pentru accederea în 16-imile Cupei UEFA.

Clasamentul grupei F este următorul: 1. Bayern Munchen - 11 puncte (9-2), 2. Olympique Lyon - 11 puncte (golaveraj 12-7), 3. AC Fiorentina - 3 puncte, 4. Steaua Bucureşti - 1 punct.

În etapa a VI-a, ultima, care va avea loc la 10 decembrie, sunt programate întâlnirile: Steaua Bucureşti - AC Fiorentina şi Olympique Lyon - Bayern Munchen.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Umilită de Bayern Munchen, Steaua încă mai speră la Cupa UEFA.
 Vizualizări articol: 439 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Umilită de Bayern Munchen, Steaua încă mai speră la Cupa UEFA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sport international

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei