Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 nov 2008 - Anul XIII, nr. 275 (3956)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Echipa naţională

Victorie cu înjurături şi scandal în amicalul cu Georgia

Echipa naţională a României a învins, miercuri, cu scorul de 2-1 (0-1), formaţia Georgiei, într-un meci amical desfăşurat pe Stadionul Dinamo, ultimul pe teren propriu al "tricolorilor" în acest an.

Martsvaladze a înscris pentru naţionala Georgiei printr-un şut plasat pe lângă Lobonţ, după ce a scăpat singur cu acesta.

România a egalat prin atacantul Ciprian Marica, care a reluat cu capul, de la marginea careului mic, o centrare trimisă de Cociş.

Fundaşul Dorin Goian a marcat golul victoriei pentru România printr-un şut din 4 metri, după ce portarul Lomaia a respins iniţial lovitura de cap trimisă de Marica.

România: 1. Lobonţ (12. Pantilimon '46) - 2. Ogăraru (14. Panin '25), 4. Tamaş (15. D. Goian '46), 6. Rădoi, 3. Raţ - 11. Cociş, 7. C. Lazăr (5. Ropotan '46), 20. Tameş (13.Cr. Tănase '46) - 16. Nicoliţă (18. G. Bucur '60), 10. Fl. Costea - 9. Marica. Antrenor: Victor Piţurcă.

Meciul amical dintre echipa naţională a României şi reprezentativa Georgiei a fost urmărit de aproximativ 3.000 de spectatori.

La începutul meciului s-a ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor de la mina Petrila.

În minutul 23 George Ogăraru s-a accidentat în urma unei contre cu un jucător advers şi nu a mai putut continua jocul fiind înlocuit cu Panin. George Ogăraru a fost transportat în timpul primei reprize la Spitalul de Urgenţă din apropierea stadionului.

Suporterii dinamovişti de la cele două peluze l-au înjurat în mai multe rânduri pe căpitanul echipei Steaua, Mirel Rădoi.

Pentru echipa naţională a României au debutat, în partida cu Georgia, Costel Pantelimon, Cristian Panin, Adrian Ropotan şi Cristian Tănase.

Imediat după golul georgienilor, un mic grup de la Peluza Cătălin Hâldan, aproximativ 15 suporteri, l-au înjurat pe Victor Piţurcă şi i-au cerut demisia acestuia.

Federaţia Română de Fotbal a decis să doneze victimelor exploziilor din mina Petrila încasările din vânzarea biletelor la partida amicală dintre România şi Georgia.

 

Piţurcă, supărat pe derbedeii care l-au înjurat pe Rădoi

Antrenorul echipei naţionale a României, Victor Piţurcă, a declarat că spectatorii care l-au înjurat pe Mirel Rădoi trebuiau evacuaţi din stadion.

"Nici noi nu ne aşteptam să fie plin Stadionul Dinamo. A fost puţină lume, dar e bine că ne-au susţinut. Păcat cu acei derbedei din peluză care trebuiau să fie scoşi din stadion, câţi erau acolo şi îl înjurau pe Rădoi. Nu e normal aşa ceva, organele de ordine trebuiau să-şi facă datoria. E urât să adresezi injurii unui jucător care evoluează pentru tine la echipa naţională", a spus Piţurcă.

Piţurcă a precizat că a dorit iniţial să dispute amicalul cu Georgia la Piteşti, dar până la urmă a fost ales Stadionul Dinamo. "Am fi dorit ca acest meci să-l jucăm la Piteşti. Dar şi oaspeţii noştri au strâmbat din nas şi pentru noi era greu, pentru că am avut la dispoziţie unii jucători abia luni după-amiază şi, în plus, la Piteşti e un pic mai frig decât la Bucureşti. Noi vrem să jucăm şi la Braşov şi la Galaţi, dar vom vedea în viitor ce va fi", a mai spus Piţurcă.

 

Jucătorii, deranjaţi de atitudinea spectatorilor

Fundaşul echipei naţionale a României, Răzvan Raţ, a declarat că în tribune nu mai exista atmosfera de altădată.

"A fost un meci util în care ne-am mişcat bine. La fel s-au mişcat şi jucătorii noi. Pentru ei a fost foarte bine că au luat contact cu echipa naţională. Din păcate, în tribune nu mai avem atmosfera de altădată. Încă de la intrarea pe teren a jucătorilor spectatorii încep să huidue. Este ruşinos ceea ce se întâmplă. Era foarte important ca suporterii să vină la meci într-un număr cât mai mare, pentru a se strânge o sumă importantă de bani pentru victimele de la Petrila. Serbia nu ne sperie, însă ne face să ne pregătim şi mai bine pentru meciurile viitoare. Nouă ne-au tot lipsit jucători importanţi, însă cred că de anul viitor ne vor reveni cei accidentaţi şi vom fi şi noi capabili să facem meciuri mai bune", a spus Raţ.

 

Piţurcă spune că a fost un test util

Antrenorul echipei naţionale a României, Victor Piţurcă, a declarat că există o impresie falsă că formaţia antrenată de Hector Raul Cuper este slabă.

"A fost un test util şi reuşit pentru noi, deoarece îmi doream un joc bun. Rezultatul este de asemenea bun, am câştigat meritat. Ne-a costat în prima repriză acea greşeală din defensivă şi am avut de tras după ea, dar important a fost că am avut jucători noi în teren care au demonstrat că au calităţi pentru a se regăsi în lotul echipei naţionale. Este impresie falsă că Georgia este o echipă slabă dacă ne uităm pe unde joacă fotbaliştii lor. Nu ştiu dacă Georgia este o echipă mai slabă decât Lituania", a spus Piţurcă.

Selecţionerul a precizat că nu a fost rugat să menajeze niciun jucător în amicalul cu Georgia, în afară de fundaşul Răzva Raţ, care însă a jucat tot meciul. "Sunt puţin surprins de ce s-a scris înaintea meciului cum că am discutat cu anumiţi antrenori să intre sau să nu intre anumiţi jucători. Singurul jucător a fost Raţ. Mircea Lucescu a discutat cu Lupescu pentru a-l ţine în teren doar 45-50 de minute, dar cu toată bunăvoinţa mea nu s-a putut, pentru că a apărut acea accidentare a lui Ogăraru", a mai spus Piţurcă.

 

Supărare în tabăra Stelei şi Craiovei

Piţurcă le-a explicat conducătorilor stelişti că jucătorii îşi pot reveni din punct de vedere fizic pentru meciul cu Universitatea Craiova, de vineri. "Dacă cei de la Steaua sunt obosiţi, ce să facem acum? Sunt jucători profesionişti. Azi au jucat, mâine se refac, iar vineri vor juca din nou", a menţionat Piţurcă.

Selecţionerul nu înţelege de ce patronul grupării Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, s-a declarat nemulţumit că Florin Costea a evoluat tot meciul cu Georgia. "E problema lui Mititelu. Dacă am ajuns să fim nemulţumiţi că joacă jucătorii la naţională înseamnă că asta nu este numai o greşeală, este şi altceva, dar nu vreau să spun mai multe", a mai spus Piţurcă.

 

Mircea Sandu: „Am urmărit noi jucători, nu victoria”

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat că scopul acestei partide amicale nu a fost de a câştiga, ci de a vedea jucători noi la echipa naţională.

"Scopul nu a fost de a câştiga sau de a pierde, ci de a vedea jucători şi a pregăti turneul din Oman. A fost un test reuşit, am avut ocazii de marca. Am dominat jocul, dar nu putem spune prea multe după acest meci. Fotbalul sârbesc este extraordinar. Avem o grupă extrem de echilibrată, iar meciul cu Serbia este extrem important", a spus Sandu.

Mircea Sandu a afirmat că FRF va completa suma ce va fi cedată victimelor exploziilor din mina Petrila. "Din păcate au fost 2.800 de spectatori plătitori. FRF va completa această sumă, dar suporterii ar fi trebuit să vină pentru echipa naţională", a precizat Sandu.

 

Cuper: „România a meritat victoria”

Selecţionerul echipei naţionale a Georgiei, argentinianul Hector Raul Cuper, a declarat că elevii lui Victor Piţurcă au meritat victoria, deoarece au avut mai multe ocazii şi o posesie mai bună.

"A fost o primă repriză destul de bună pentru noi şi la 1-0 chiar puteam marca din nou. Din păcate, am avut de suferit la jocul aerian, iar în repriza secundă am introdus şi câţiva jucători mai tineri. Când joci cu o echipă ca cea a României e o experienţă bună pentru jucătorii tineri, pentru cei care n-au apucat să evolueze la acest nivel. În repriza a doua am făcut unele schimbări care s-au simţit imediat în jocul nostru. Oricum, noi nu am adus jucătorii valoroşi, tocmai pentru a da ocazia acestor tineri să joace. Nu sunt mulţumit de rezultat, dar sunt mulţumit de joc, mai ales de jocul celor care au fost debutanţi. Un rezultat de egalitate era mai echitabil poate doar după jocul din prima repriză, dar per ansamblu România a avut mai multe ocazii şi o posesie mai bună. Se poate spune că victoria României este meritată", a afirmat Cuper.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Victorie cu înjurături şi scandal în amicalul cu Georgia.
 Vizualizări articol: 620 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Victorie cu înjurături şi scandal în amicalul cu Georgia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei