Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 nov 2008 - Anul XIII, nr. 263 (3944)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Liga Campionilor

Steaua, aproape de a spune adio cupelor europene

FC Steaua a pierdut cu scorul de 2-0 (1-0) meciul disputat miercuri seară, în deplasare, la Lyon, în compania formaţiei Olympique, în etapa a patra a grupei F a Ligii Campionilor, ratând calificarea în optimile competiţiei, însă având şanse teoretice la accederea în 16-imile Cupei UEFA.

Lyon a deschis scorul în minutul 44 prin Juninho, care a trimis în plasă direct din lovitură liberă, de la 30 de metri.

Gazdele au majorat diferenţa prin Reveillere, care l-a învins pe Zapata cu un şut din 16 metri, în minutul 89.

La meci au asistat 37.243 spectatori.

Antrenorul stelist Dorinel Munteanu a debutat cu această ocazie în Liga Campionilor. El i-a lăsat pe banca de rezerve pe pe Florin Lovin şi Antonio Semedo, titulari cu Dinamo, în timp ce Dayro Moreno nu a intrat nici acum în primul 11, la fel ca la derbiul de sâmbătă din campionat. Mijlocaşii Juan Carlos Toja şi Mihăiţă Pleşan au fost lăsaţi în afara lotului pentru acest meci.

Olympique Lyon a jucat meciul cu numărul 78 în Liga Campionilor, obţinând victoria 39. Steaua are 298 de goluri marcate în toate competiţiile europene de-a lungul timpului, lipsindu-i două reuşite pentru a ajunge la borna 300.

Portarul stelist Robinson Zapata a jucat meciul 10 în Liga Campionilor şi al 15-lea în cupele europene. Fundaşul George Ogăraru a jucat meciul 45 în cupele europene, iar Dorin Goian meciul 15 în Liga Campionilor şi partida 45 în cupele europene, unde a marcat de zece ori.

Steaua a ajuns la al 15-lea meci fără victorie în Liga Campionilor şi la al nouălea consecutiv fără succes, în toate competiţiile. Ultima victorie a steliştilor a avut loc la 21 septembrie, 4-0 cu Gaz Metan Mediaş, în etapa a VIII-a a Ligii I.

 

Dorinel Munteanu: „Tragem pentru Cupa UEFA”

Antrenorul FC Steaua, Dorinel Munteanu, a declarat la finalul meciului de la Lyon că echipa sa a avut momente foarte bune de joc, dar şi ghinion, obiectivul rămânând calificarea în 16-imile Cupei UEFA.

"Am avut ghinion şi de această dată. Am făcut o partidă bună, în prima repriză nu am dat ocazia adversarului să aibă ocazii de poartă, prima ocazie clară a fost chiar cea de la primul gol, în minutul 44. Sunt puţin dezamăgit, dar ăsta e fotbalul. În repriza a doua am încercat să punem presiune şi am reuşit în mare parte, am controlat jocul, dar am luat iar gol pe final de repriză şi asta a fost istoria meciului. Ne-au lipsit golurile. La Bucureşti am dat trei, dar am şi luat cinci. Am avut însă momente foarte bune de joc", a spus Munteanu la Pro TV.

Antrenorul stelist a menţionat că dispune de un lot valoros şi că are în continuare încredere în jucătorii săi. "Cu introducerea lui Tiago am fost inspirat, cu Szekely mai puţin inspirat. Voiam mai mult de la Semedo, dacă se mulţumeşte cu puţin se înşeală. Vreau mai mult de la el. Acum nu a reuşit şi l-am schimbat. Nu cred că a fost fault la faza primului gol, aşa mi-au spus băieţii. Mai avem cu Bayern, şi apoi cu Fiorentina, ne vom propune ca obiectiv accederea în primăvara europeană în Cupa UEFA", a spus el.

 

Zapata, criticat de toată lumea

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, miercuri, că portarul columbian Robinson Zapata a greşit la primul gol primit de Steaua, adăugând că este nevoie de Ciprian Tătăruşanu

"Nu m-a dezamăgit Steaua, ştiam că va avea o misiune grea, pornea cu şansa a doua. Steaua nu a ieşit în evidenţă cu nimic. Lyon e o echipă excelentă, nu a dat nicio şansă Stelei. Valoarea şi-a spus cuvântul. Steaua a avut o perioadă mai bună în repriza a doua, după minutul 60 a atacat mai mult, iar Lyon a făcut pasul înapoi. Tot sistemul defensiv al Stelei a dus greul. Dacă participi în fiecare an în grupe nu creşti valoric, doar prinzi experienţă", a spus Piţurcă la GSP TV.

Selecţionerul a precizat că şi Goian şi Ghionea s-au descurcat bine. "Cred că portarul Stelei a greşit la primul gol, a luat un gol uşor, pe mijlocul porţii, nu ştiu ce căuta Zapata pe colţul scurt. Era mingea lui. E greu când primeşti gol în finalul primei reprize, îţi vezi năruite toate eforturile. Când greşeşte un portar, îi mai acorzi o şansă, dar când greşeşte de mai multe ori... Tătăruşanu trebuie să vină la echipă, să i se dea încredere, trebuie mers pe mâna lui. Zapata a făcut nişte greşeli mari, dar nu poţi să-i iei capul. Dorinel e abia la al doilea meci, mai are multe de remediat", a comentat el.

 

Dorinel Munteanu anunţă revoluţie în lot

Antrenorul FC Steaua, Dorinel Munteanu, a declarat că începând cu meciul cu Rapid, din etapa a XIV-a a Ligii I, va apela şi la jucători care nu au fost trecuţi pe lista UEFA.

"La fotbal, bucuriile şi supărările trec repede, deja ne gândim la meciul cu Rapid. Vrem să ne liniştim, să vedem ce am făcut bine şi ce am făcut rău. Probabil că vor fi şi schimbări în echipă, dar acum nu ştiu exact ce şi cum. Nu m-am gândit ce se va întâmpla cu Zapata. A greşit la primul gol, dar încă mă mai gândesc. Tătăruşanu e din vară al Stelei, nu ştiu exact situaţia lui. Am încredere că jucătorii îşi vor reveni din toate punctele de vedere după aceste două jocuri. Voi începe să apelez şi la jucătorii care n-au fost introduşi pe lista UEFA. Totul depinde numai de ei", a spus Munteanu.

Pe lista trimisă la UEFA nu fac parte jucătorii Cosmin Vâtcă, Ionuţ Rada, Abel Moreno, Adrian Neaga, Andrei Ionescu, Răzvan Ochiroşii şi Ricardo Pedriel.

 

Antrenor Lyon: „Am făcut un meci foarte bun”

Antrenorul Claude Puel a declarat, miercuri seară, că jucătorii formaţiei Olympique Lyon au făcut un meci foarte bun cu Steaua, informează AFP.

"Ne continuăm drumul. În prima repriză am încercat să ne facem jocul deşi această echipă din Bucureşti se apăra foarte aproape de poartă. Am făcut multe eforturi, mai ales că starea terenului era tot mai grea. Am marcat chiar înainte de pauză. Având în vedere prima repriză, m-am temut de prospeţimea jucătorilor după pauză, însă am rămas bine organizaţi în faţa unui adversar de calitate. În aceste condiţii grele, am făcut ceea ce trebuia să facem", a afirmat Puel.

 

Steaua, cea mai slabă echipă a grupei

Cotidianul L'Equipe notează că echipa franceză a învins cea mai slabă formaţie din grupa F, după cum se prevăzuse la tragerea la sorţi.

"Olympique Lyon a făcut un mare pas spre calificarea în optimile de finală. Chiar dacă totul a fost departe de perfecţiune, Lyon a înscris un gol la finalul fiecărei reprize pentru a învinge în cele din urmă Steaua", scrie L'Equipe.

Jurnalul Sud Ouest consideră că succesul obţinut de francezi în meciul cu Steaua este "o victorie preţioasă".

"Frumoasa operaţiune lyoneză împotriva Stelei", a titrat cotidianul La Voix des Sports. Cotidianul Le Monde precizează că meciul de miercuri a fost "departe de dulcea nebunie de la partida tur". "La finalul unui meci serios şi marcat de lipsa unei anumite eficacităţi, Lyon s-a impus în faţa Stelei Bucureşti", adaugă Le Monde.

 

Mutu marchează, dar Fiorentina nu câştigă

Atacantul Adrian Mutu a înscris un gol în partida pe care echipa italiană AC Fiorentina a terminat-o la egalitate, miercuri, pe teren propriu, scor 1-1 (1-0), cu formaţia germană Bayern Munchen, într-un meci din etapa a IV-a a grupei F a Ligii Campionilor.

Mutu, care a fost integralist şi a primit un cartonaş galben în minutele de prelungiri, a deschis scorul în minutul 11, Bayern reuşind egalarea prin Borowski, în minutul 78

În etapa a V-a a grupei F, programată la 25 noiembrie, vor avea loc partidele Bayern Munchen - Steaua Bucureşti şi AC Fiorentina - Olympique Lyon.

 

Clasament:

1.    Lyon                    4 2 2 0 10-6 8p
2.    Bayern Munchen 4 2 2 0 7-3 8p
3.    Fiorentina            4 0 3 1 3-6 3p
4.    Steaua                  4 0 1 3 3-8 3p
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Steaua, aproape de a spune adio cupelor europene.
 Vizualizări articol: 547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Steaua, aproape de a spune adio cupelor europene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Alte titluri din Sport international

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei