Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 oct 2008 - Anul XIII, nr. 236 (3917)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Echipa naţională

Meciul România - Franţa, în linie dreaptă

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, ieri, că speră ca reprezentativa României să surprindă naţionala Franţei în meciul de sâmbătă, din preliminariile Cupei Mondiale, deşi are probleme legate de lot, din cauza câtorva accidentări.

"S-a tot vorbit despre importanţa meciului cu Franţa şi despre o posibilă performanţă a echipei noastre şi sper ca jucătorii să se poată concentra şi să câştige acest meci. Din păcate suntem măcinaţi de problemele lotului, sperăm ca până la ora meciului să nu avem şi alte surprize, iar jucătorii care nu sunt complet refăcuţi, precum Chivu şi Mutu, să fie apţi sută la sută. Am avut o discuţie cu Florentin (Petre) şi i-am spus că trebuie să joace când avem probleme cu lotul. A mai venit şi Mureşan, jucător care este într-o formă foarte bună şi cred că la el nu mai contează dacă are sau nu multe meciuri la echipa naţională. Sper să-i surprindem pe francezi, chiar dacă nu avem o arie prea mare de selecţie. Sunt sigur că Domenech nu se gândeşte prea mult la ce jucători să aducă la lot, sunt alte condiţii acolo", a spus Piţurcă.

 

Franţa ne poate surprinde

Victor Piţurcă a precizat că deşi în ultimele meciuri "nu a arătat mare lucru", echipa Franţei poate surprinde România. "Adversarul nostru nu mai are nevoie de prezentare, însă în primele două meciuri din preliminarii Franţa nu a arătat mare lucru. Domenech are câţiva jucători noi şi ne poate surprinde. Meciul este foarte important în economia grupei, dar jucătorii trebuie să fie conştienţi că doar prin luptă se poate realiza ceva", a explicat selecţionerul.

Piţurcă a justificat convocarea unor jucători tineri, cum ar fi Valerică Găman, spunând că vrea să îi vadă cum reacţionează la un astfel de nivel. Selecţionerul a menţionat că echipa României poate profita, la meciul de sâmbătă, de faptul că defensiva Franţei are probleme. "Franţa nu s-a schimbat foarte mult în această nouă campanie, însă a arătat că este mai ofensivă. Fundaşii laterali sunt foarte periculoşi, iar de la mijloc în sus au 3-4 jucători foarte ofensivi. Pe de altă parte, defensiva lor nu mai este la fel de sigură şi în orice moment poate comite greşeli care pot fi speculate. De asemenea, poate fi un avantaj pentru noi faptul că francezii au doi portari fără experienţă", a explicat el.

 

Piţurcă: „Franţa este favorită”

Piţurcă a afirmat că nu se pune problema ca naţionala României să fie afectată de presiunea care există asupra sa. "La fiecare meci avem presiune, la echipa naţională orice meci este extrem de important şi dacă pierzi un meci sau două poţi să pierzi chiar o calificare. Suntem obişnuiţi cu această presiune şi nu se pune problema ca ea să ne afecteze", a precizat antrenorul primei reprezentative.

Selecţionerul consideră că Franţa ar fi fost favorită la partida de sâmbătă şi dacă România nu ar fi avut probleme cu accidentările. "Din păcate aceste probleme ne tot macină, însă se poate observa că accidentările sunt frecvente la unii dintre jucători, de exemplu Rădoi, care are probleme mai tot timpul şi nu se reface complet. La fel văd că se întâmplă şi cu Nicoliţă", a declarat Piţurcă.

Partida România - Franţa, contând pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2010 din Africa de Sud, se va disputa, sâmbătă, la Constanţa, cu începere de la ora 21.40.

 

Chivu explică de ce jucăm defensiv

Căpitanul reprezentativei României, Cristian Chivu, a declarat că "tricolorii" sunt constrânşi să joace mai defensiv, având în vedere posibilităţile reale ale echipei, mai ales că nu există "trei de Mutu".

"Orice lot am avea, tot ar fi peste noi din punct de vedere valoric. Cum să-i surprindem? Jucând altceva faţă de Euro, păstrând însă aceeaşi notă defensivă, de precauţie, încercând să contracarăm atacurile lor, să recuperăm baloane şi să declanşăm contraatacuri. De ce jucăm aşa? Nevoia ne împinge, n-avem alte posibilităţi, ăştia suntem. Dacă am avea trei de Adi Mutu, care să facă diferenţa, probabil că am juca altceva. Jucăm mai defensiv, suntem constrânşi să facem asta. Ne retragem că suntem dominaţi în multe momente, dar vom încerca să jucăm un pic mai ofensiv, avem nevoie să dăm goluri", a spus căpitanul naţionalei.

 

Aşteaptă o atmosferă bună şi un tuşier pe măsură

Cristian Chivu a precizat că nu ştie Franţa de acum, deoarece nu a văzut niciun meci de-al ei din preliminarii.

Căpitanul echipei României a vorbit şi despre atmosfera în care se va juca meciul cu Franţa. "Dacă ne dorim un arbitru la fel ca la meciul cu Olanda? Nu, un tuşier. La Constanţa am obţinut rezultate bune, ne-am ridicat la nivelul aşteptărilor, avem condiţii optime şi premisele unui meci bun. Avem liniştea pe care ţi-o dă marea. Nu contează unde joci, am vrea să avem posibilitatea să ne plimbăm prin ţară, dar avem puţine soluţii, iar Constanţa a fost soluţia potrivită. ce dacă Franţa stă doar o zi la Constanţa? Şi eu la Inter m-am antrenat la Milano şi am jucat a doua zi. Astea cu acomodatul cu terenul sunt poveşti. Ce, înveţi găurile din gazon? Oricum nu e nimeni în stadion când te antrenezi, tot iarbă verde e, fanioanele sunt tot la locul lor. Asta că ne sfidează sunt poveşti de adormit, preferă să se antreneze la ei. Bine că nu vin în ziua meciului. Nu înseamnă că nu tratează serios meciul", a comentat el, adăugând că selecţionerul Franţei, Raymon Domenech, are o misiune mai uşoară când vine vorba de aria de selecţie.

 

Francezii văd un meci exploziv

Portarul echipei Olympique Marseille şi al naţionalei Franţei, Steve Mandanda, a declarat că meciul cu România se anunţă exploziv iar presiunea este foarte mare, informează presa franceză.

"Meciul cu România se anunţă exploziv. Toată lumea ştie situaţia grupei, contextul în care se va juca acest meci. Oricum, întotdeauna este presiune mare la naţionala Franţei. Obiectivul nostru este să dăm totul pentru naţională şi să ajungem la Cupa Mondială", a spus Mandanda.

Coechipierul său de la Marseille, mijlocaşul Hatem Ben Arfa, a afirmat că el şi coechipierii săi vor face totul pentru a câştiga la Constanţa şi pentru a lua o opţiune în vederea calificării la CM 2010.

 

Cu cine mergem la război

Selecţionerul Victor Piţurcă a anunţat lotul convocat pentru meciul cu Franţa, din preliminariile Cupei Mondiale din 2010, între care se află portarul Costel Pantilimon (FC Timişoara), mijlocaşul Iulian Tameş (FC Argeş) şi atacantul Bogdan Stancu (Steaua), informează FRF.

Au fost convocaţi următorii jucători:

Bogdan Lobonţ (Dinamo Bucureşti) şi Costel Pantilimon (FC Timişoara) - portari;

Cristian Săpunaru (FC Porto), George Ogăraru (Steaua Bucureşti), Gabriel Tamaş (Dinamo Bucureşti), George Galamaz (Unirea Urziceni), Dorin Goian (Steaua Bucureşti), Marius Valerică Găman (Universitatea Craiova), Răzvan Raţ (Şahtior Doneţk), Mihai Neşu (FC Utrecht) - fundaşi;

Florentin Petre (Terek Groznâi), Dorel Stoica (Universitatea Craiova), Gabriel Mureşan (CFR Cluj), Răzvan Cociş (Lokomotiv Moscova), Iulian Tameş (FC Argeş), Cristian Chivu (Internazionale Milano), Marian Aliuţă (FC Vaslui) - mijlocaşi;

Gheorghe Bucur (FC Timişoara), Adrian Mutu (AC Fiorentina), Florin Costea (Universitatea Craiova), Bogdan Stancu (Steaua Bucureşti) şi Ciprian Marica (VfB Stuttgart) - atacanţi.

Dintre jucătorii legitimaţi la cluburi din străinătate, convocaţi iniţial, s-a renunţat la Cosmin Contra (Getafe), care nu a evoluat pentru echipa sa de club în ultimele trei etape, Florentin Petre fiind convocat în ultimul moment, în locul lui Bănel Nicoliţă, accidentat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Meciul România - Franţa, în linie dreaptă.
 Vizualizări articol: 586 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Meciul România - Franţa, în linie dreaptă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei