Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 iun 2008 - Anul XIII, nr. 137 (3818)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

România - Italia

20 de ani de frustrări se pot şterge în 90 de minute

Antrenorul Victor Piţurcă a declarat că echipa care va fi mai organizată se va impune vineri, în timp ce atacantul Italiei Luca Toni a spus că partida cu României trebuie câştigată şi pentru antrenorul Roberto Donadoni, criticat pe nedrept după înfrângerea cu Olanda. Italia - România, vineri, ora 19.00, stadionul Lezigrund (Zurich)

 

Echipele probabile:

Italia: 1. Buffon - 19. Zambrotta 6. Barzagli, 2. Panucci, 3. Grosso - 10. De Rossi, 21. Pirlo, 8. Gattuso - 16. Camoranesi, 9. Toni, 11. 7. Del Piero.

Antrenor: Roberto Donadoni.

 

România: 1. Lobonţ - 2. Contra, 4. Tamaş, 15. Goian, 3. Raţ - 8. Codrea, 6. Rădoi, 5. Chivu - 7. Fl. Petre, 10. Mutu - 21. D. Niculae.

Antrenor: Victor Piţurcă.

 

Arbitri: Tom Henning Ovrebo - Geir Age Holen, Jan Petter Randen (toţi din Norvegia)

 

Palmaresul întâlnirilor directe dintre Italia şi România

General: 14 meciuri, 10 victorii, 2 egaluri, 2 înfrângeri

Acasă: 7 6 1 0

Deplasare: 6 3 1 2

Neutru: 1 1 0 0

Meciuri oficiale: 7 5 1 1

La turneul final al CE: 1 1 0 0

Primul meci: România - Italia 0-1, la 11 iunie 1939, la Bucureşti, pe stadionul ANEFS.

Cea mai categorică victorie în faţa Italiei: 1-0, la 16 aprilie 1983, la Bucureşti, prin golul lui Ladislau Boloni, şi 1-0, la 29 martie 1989, la Sibiu, prin golul lui Ioan Ovidiu Sabău.

Cea mai categorică înfrângere în faţa Italiei: 0-3, la 7 octombrie 2000, la Milano

Cele mai multe goluri marcate într-un meci direct: 3-3, la 17 iunie 1972, la Bucureşti şi 2-4, la 5 iunie 1976, la Milano

Ultimul meci: Italia - România 1-0, 16 noiembrie 2003, la Ancona.

Ultima victorie a "tricolorilor" în faţa Italiei a fost obţinută acum 19 ani, două luni şi 16 zile, într-o partidă amicală disputată la Sibiu, prin golul reuşit de actualul tehnician al formaţiei Gloria Bistriţa, Ioan Ovidiu Sabău.

 

Piţurcă vrea să rişte mai mult

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că este posibil ca naţionala României să rişte mai mult în partida cu Italia decât a făcut-o în meciul cu Olanda.

"După primul joc şi noi, şi italienii avem nevoie de victorie pentru a spera la calificare. Ca şi în meciul cu Franţa, Italia este favorită. Am început cu dreptul, ceea ce ne interesează în continuare sunt rezultatele pozitive. Nu m-am decis încă cine va juca, e posibil să fac câteva schimbări, dar mă voi decide înainte de meci. Poate o să risc de la început pentru că e mai greu să reuşeşti victoria pe final. Ne dorim să jucăm ofensiv. Dacă nu marchezi contra Italiei, este foarte greu să obţii victoria", a spus Piţurcă.

 

Nu crede că Italia va juca ofensiv

Victor Piţurcă a precizat că nu crede în ideea conform căreia Italia va juca ofensiv în faţa României în partida de vineri. "Aud că Italia va năvăli peste România. Nu cred că va ataca. Nu se poate pune problema aşa la acest nivel. Italia vrea să câştige contra României, însă ambele echipe îşi vor lua marje de siguranţă. România va avea momente când va face presing în jumătatea adversă. Chiar dacă Italia a luat bătaie la un scor destul de sever, ea este favorită. Echipa care va fi mai bine organizată va câştiga", a menţionat selecţionerul.

 

Un egal nu l-ar supăra pe Piţurcă

Întrebat dacă un rezultat de egalitate în faţa campioanei mondiale l-ar mulţumi, selecţionerul a spus: "Nu pot să spun decât după meci, dar ca şansele noastre să fie mari ne trebuie victoria. Când joci contra campioanei mondiale poţi să spui că eşti mulţumit şi cu un rezultat de egalitate, dar noi vrem victoria". Antrenorul reprezentativei României a menţionat că nu a făcut calcule pentru a vedea dacă echipa României se poate califica în sferturile de finală cu doar două puncte, dar a precizat că le va face la finalul partidelor din runda a doua a grupei C.

Victor Piţurcă a afirmat că speră ca naţionala să joace cât mai multe meciuri la acest turneu final, deoarece Adrian Mutu va atinge potenţialul maxim în sferturile de finală sau în semifinalele competiţiei: "Să sperăm că vom juca cât mai multe meciuri pentru ca Mutu să fie la 100 la sută din capacitate în sferturi sau în semifinale".

 

Chivu crede că fundaşii italieni au avut insomnii

Căpitanul echipei naţionale, Cristian Chivu, s-a declarat convins de faptul că fundaşii reprezentativei Italiei au avut insomnie înaintea partidei cu România din cauza atacantului Adrian Mutu, unul dintre cei mai buni marcatori din Il Calcio.

"Nu cred că fundaşii italieni vor dormi liniştiţi în această noapte. Adi a marcat în acest sezon 17 goluri, e unul dintre cei mai buni atacanţi din Europa. Dacă domnul Piţurcă îl va folosi, atunci îl veţi vedea pe adevăratul Adrian Mutu", a spus Chivu, joi, într-o conferinţă de presă.

Cristi Chivu nu crede că experienţa jucătorilor români care evoluează în Italia va afecta în vreun fel jocul "squadrei azzura". "Jocul Italiei îl ştie toată lumea, e campioană mondială, cu un joc aparte, cu o cultură fotbalistică aparte. Nu cred că experienţa noastră, a celor care jucăm în Italia, va afecta jocul lor. Poate să fie şi un dezavantaj, şi un avantaj", a completat Chivu.

 

Chivu vrea să scape de etalonul „generaţie de rataţi”

Întrebat dacă este cel mai important meci al acestei generaţii de jucători români, Chivu a răspuns: "Am venit la acest turneu final pentru a ne juca şansa, conştienţi că fiecare meci este cel mai important al acestei generaţii".

Chivu crede că echipa României de astăzi este mai organizată şi mai ambiţioasă decât cea care întâlnea Italia în sferturile de finală ale Campionatului European din 2000. “Este o echipă puternică, la fel ca şi cea de atunci, poate un pic mai organizată, un pic mai ambiţioasă. În opt ani s-au adunat anumite frustrări. Vrem să dovedim că au fost accidente şi că această echipă nu e una de rataţi, aşa cum a fost considerată până acum”, a afirmat jucătorul.

 

Olanda vrea să umilească şi Franţa

Mijlocaşul Wesley Sneijder a afirmat că o înfrângere în partidele cu Franţa şi România ar face inutilă victoria cu Italia. "Dacă pierdem cu Franţa şi România, suntem eliminaţi şi victoria cu Italia devine un triumf fără valoare. Trebuie să menţinem nivelul ridicat. Ultimele două dăţi când am jucat cu România nu am izbutit să învingem, nici măcar să înscriem", a precizat Sneijder.

Antrenorul reprezentativei "cocoşului galic", Raymond Domenech, a menţionat că scopul său este păstrarea unei echipe solide. "Trebuie să credem că vor veni şi golurile. Îmi place când aud că jucătorii spunând că pot înscrie în orice moment. Scopul nostru este să rămânem o echipă solidă, dar să şi marcăm. Sper că acum a venit momentul. Atacantul nu poate juca fundaş central şi invers. Pentru un fundaş central, să plece în atac, la partida cu România, ar fi fost ceva criminal, era ceea ce aşteptau românii, să ne prindă pe contre. Îi cunosc pe olandezi, ştiu ce pot, ştiu de ce sunt capabili. Când atacă, sunt impresionanţi. Când joacă rapid, dintr-o atingere, sunt o echipă impresionantă. Olanda a învins Italia, dar echipa care m-a impresionat până acum e România, un motiv fiind acela că e singura echipă pe care am văzut-o la lucru. Nu pot vorbi despre celelalte echipe, pentru că nu am jucat cu ele", a spus Domenech.

Olanda - Franţa, vineri, ora 21:45, stadionul Stade de Suisse (Berna)

 

Palmaresul întâlnirilor directe dintre Olanda şi Franţa

General: 21 meciuri, 9 victorii, 4 egaluri, 8 înfrângeri

Acasă: 11 6 1 4

Deplasare: 9 3 2 4

Neutru: 1 0 1 0

Meciuri oficiale: 4 2 1 1

La turneul final al CE: 2 1 1 0

Primul meci: Olanda - Franţa 4-1, 10 mai 1908, la Rotterdam

Cea mai categorică victorie în faţa Franţei: 8-1, la 2 aprilie 1923, la Amsterdam

Cea mai categorică înfrângere în faţa Franţei: 0-4, la 26 mai 1947, la Paris

Cele mai multe goluri marcate într-un meci direct: 8-1, la 2 aprilie 1923, la Amsterdam şi 4-5, la 10 mai 1934, la Amsterdam.

Ultimul meci: Olanda - Franţa 0-0, la 31 martie 2004, la Rotterdam.

Marco van Basten se află la meciul cu numărul 50 pe banca tehnică a Olandei, cu un palmares de 33 de victorii, 11 egaluri şi doar 5 înfrângeri.

Cu 39 de meciuri jucate, Dirk Kuyt este cel mai folosit fotbalist de Marco van Basten, iar Ruud van Nistelrooy, cel mai bun marcator, cu 14 reuşite.

În cazul în care marchează în partida cu Olanda, atacantul francez Thierry Henry va deveni al treilea jucător din istoria Campionatului European care reuşeşte să marcheze la trei ediţii diferite ale turneului final, după germanul Jurgen Klinsmann (1988, 1992, 1996) şi cehul Vladimir Smicer (1996, 2000 şi 2004).

 

 

Clasament:

Olanda 1 1 0 0 3-0 3p
Franţa 1 0 1 0 0-0 1
România 1 0 1 0 0-0 1
Italia 1 0 0 1 0-3 0
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 20 de ani de frustrări se pot şterge în 90 de minute.
 Vizualizări articol: 349 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
20 de ani de frustrări se pot şterge în 90 de minute5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei