Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 iun 2008 - Anul XIII, nr. 129 (3810)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Echipa natională

România a luat contactul cu Elveţia

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, marţi, că în jurul lui Adrian Mutu, pe care-l consideră un jucător din primii cinci ai lumii, şi a lui Cristian Chivu s-a format o echipă naţională puternică.

"Eu sunt optimist. Am mare încredere în jucătorii din echipa României. Avem un jucător care este în primii cinci din lume, Mutu. Mai avem pe Chivu după care aleargă toată Europa. Şi atunci şi ceilalţi, în jurul acestor jucători, fac o echipă puternică. Depinde cum sunt de odihniţi, dacă pot să alerge, nu vom pierde jocurile. Dacă sunt obosiţi, atunci capotăm", a spus Dumitru Dragomir.

Preşedintele LPF a explicat că va pleca, joi, la Campionatul European pentru că mai are unele probleme de rezolvat şi, în plus, s-ar putea plictisi acolo. "Plec la Euro. Mai trebuie să am o discuţie cu avocatul meu, să văd cum îmi amână procesul din 9 iunie. Eu sunt în vacanţă pentru că Parlamentul a avut vacanţă pe perioada alegerilor. Joi, mă duc la echipa naţională, tot în vacanţă mă consider. Stau cu ei acolo, să vedem ce vom face, că e plictiseală mare... Eu nu mă antrenez. O să joc table, eu ştiu, o oră, dar restul de 23 de ore ce voi face? Că doar nu o să dorm non-stop", a afirmat Dragomir.

Dumitru Dragomir nu se bucură că fundaşul central al naţionalei Italiei Fabio Cannavaro s-a accidentat şi nu va evolua la Campionatul European în meciul cu România. "Cine se bucură de accidentarea lui Cannavaro nu e sănătos la cap. Cum să te bucuri că se accidentează un jucător? Din contră, noi trebuie să fim oameni buni, să ţinem chiar şi cu duşmanii cei mai aprigi. Pentru că dacă n-ai şi un duşman în coastă, parcă nu mai simţi că trăieşti, eşti liniar", a explicat Dragomir.

 

Mobilizare maximă pentru Chivu şi compania

Căpitanul naţionalei României, Cristian Chivu, a declarat, luni seară, după primul antrenament efectuat în Elveţia, înaintea Campionatului European, că încearcă să-i mobilizeze cât mai mult pe colegii săi mai tineri şi mai puţin experimentaţi înaintea turneului final.

"Colegii mei sunt dornici să se afirme. Cei mai tineri sper să aibă aceeaşi soartă ca şi mine în 2000. Încerc să-i mobilizez atât cât pot pe colegii mei cu mai puţină experienţă, dar suntem un grup unit şi nimeni nu e mai presus decât ceilalţi. În fotbalul de azi se apără în zece şi se atacă în zece. Sperăm să avem şi noi rezultatele generaţiei de aur cu această tactică", a punctat Chivu.

Fundaşul legitimat la Internazionale Milano a menţionat că speră ca naţionala României să fie în cea mai bună formă peste o săptămână, când va debuta la Euro-2008 împotriva Franţei. "Mai e o săptămână, azi nu am făcut mare lucru din cauza ploii, dar avem timp să lucrăm ca să fim apţi din toate punctele de vedere la ora meciului. În ziua meciurilor vor fi emoţii, doar e un Campionat European şi se simte influenţa lui. Mă bucur să retrăiesc emoţiile de acum opt ani. Primul meci important este cel cu Franţa, sperăm să obţinem un rezultat bun pentru că în această grupă contează foarte mult ca după fiecare meci să vii neînvins, pentru că punctele sunt vitale", a precizat căpitanul naţionalei.

 

Umărul lui Chivu e OK

Chivu a precizat că jucătorii din naţionala României nu dau prea mare atenţie vocilor care prevăd o evoluţie slabă la Euro. "Nu băgăm în seamă pe nimeni pentru că dacă am fi făcut-o şi am fi ascultat toate criticile ar fi trebuit să punem ghetele în cui. Ne vedem de treabă, iar când vom intra pe teren vom da tot ce putem", a punctat Chivu.

Cristian Chivu a menţionat că îi pare rău pentru Patrick Vieira, internaţional francez şi coechipier cu el la Inter, care va rata cel puţin meciul cu România de la Euro-2008. "Îmi pare rău de toţi cei care nu vor evolua la acest Campionat European. Îmi pare rău de Vieira, pentru că mi-e prieten şi coleg. Îşi dorea foarte mult să joace, nu mă bucur de răul altuia. Franţa este vicecampioana mondială, iar valoarea lui Vieira este incontestabilă, dar au în lot mulţi alţi jucători", a adăugat Chivu.

Întrebat dacă mai resimte dureri la umărul stâng, la care a fost accidentat recent şi la care se va opera după Euro-2008, Chivu a răspuns: "Umărul e bine, e foarte bine. Eu dorm în gheaţă. Scrieţi aşa, că dorm numai în gheaţă".

 

Piţurcă a evitat presa

Mijlocaşul Paul Codrea a declarat că este superstiţios şi că ploaia torenţială căzută la St. Gallen, unde România a efectuat, luni după-amiază, primul antrenament în Elveţia, este semn de belşug. "Sper ca ploaia să ne aducă noroc, eu sunt şi superstiţios şi am spus de la început, când am văzut că plouă, că aduce belşug. Nu e nicio problemă că am ratat, acum ne reglăm tirul şi ne păstrăm pentru meciurile oficiale", a punctat Codrea.

Selecţionerul Victor Piţurcă nu a mai discutat cu reprezentanţii mass-media la zona mixtă deoarece nu a dorit să mai aştepte ca Marius Niculae, care în acel moment discuta cu presa scrisă, să termine de vorbit. La zona mixtă, UEFA a impus ca jucătorii şi antrenorii să discute mai întâi cu presa scrisă şi apoi cu posturile de radio şi televiziune, iar Piţurcă a plecat direct la autocar.

România va evolua în grupa C la Euro-2008, în care va întâlni echipele Franţei (9 iunie, ora 19.00, Zurich), Italiei (13 iunie, ora 19.00, Zurich) şi Olandei (17iunie, ora 21.45, Berna).

 

Insomnii din cauza Franţei

Atacantul Marius Niculae a declarat, luni, la St. Gallen, în Elveţia, că jucătorii Franţei nu dau insomnii fotbaliştilor din echipa naţională a României înaintea meciului de debut de la Campionatul European.

"O să fim apţi sută la sută la startul Campionatului European. Atmosfera este bună mai ales după ultimele două rezultate. Jucăm cu adversari redutabili, în mod sigur ne va fi greu, dar nu imposibil. Cel mai important este meciul cu Franţa pentru că este primul şi contează foarte mult cum începem. Jucătorii Franţei nu ne dau insomnii, îi cunoaştem foarte bine. Nu avem nimic de pierdut în această grupă, faptul că avem adversari puternici ne ambiţionează. Dacă jucam cu Polonia sau cu altă echipă mai mică poate nu ne concentram atât de mult. Acum mai mult ca niciodată echipa naţională are nevoie de şansă. Nu ştiu când România a avut o asemenea grupă. Eu sper să nu ne întoarcem fără niciun punct, avem şansa noastră, echipă puternică şi jucători cu experienţă", a spus Niculae.

Fotbalistul legitimat la Inverness a apreciat că jucătorul cel mai bun din naţionala Franţei este Karim Benzema. "După părerea mea Benzema este cel mai bun jucător al lor. E pe val, este golgheterul Franţei, jucător cu tehnică şi viteză. L-am văzut pe viu într-un meci Lyon - Manchester United şi mi-a plăcut foarte mult", a punctat Niculae.

 

Contra s-a accidentat uşor

Fundaşul Cosmin Contra, care a acuzat o uşoară accidentare la antrenamentul de luni, de pe ARG Arena, a spus că nu este nimic grav. "Am o problemă mai veche, nimic grav, sper. Săptămâna aceasta probabil ne vom axa mai mult pe pregătirea meciului cu Franţa. La Mogoşoaia am făcut pregătire fizică. Mai avem o săptămână şi cel mai important e să nu mai avem accidentaţi. Mie îmi place să mă antrenez pe ploaie, dar era prea puternică şi nu se vedea la doi metri. Vremea a făcut să nu vină prea mulţi oameni la antrenament. Franţa e o echipă extraordinară din toate punctele de vedere, are o apărare foarte bună, îşi creează multe ocazii, dar nu e de neînvins", a punctat fundaşul formaţiei Getafe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România a luat contactul cu Elveţia.
 Vizualizări articol: 477 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România a luat contactul cu Elveţia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sport international

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei