Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 270 (7882)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ziua Mondială a Copiilor născuți prematur

În primele 10 luni ale anului, în Suceava s-au născut prematur 248 de copii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziua Copiilor născuți prematur este sărbătorită în toată lumea în data de 17 noiembrie. Cu această ocazie, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, dr. Dan Teodorovici, a informat că în timpul pandemiei s-a constatat o creștere a numărului de copii născuți prematur, de la 249 de copii în anul 2019, la 326 de copii în anul 2020 și deja 248 de copii în primele 10 luni din anul 2021. „Cu toate acestea, din fericire, personalul medical a reușit ca un procent bun, de aproximativ 93%, din copiii născuți prematur să supraviețuiască și să meargă acasă împreună cu părinții lor”, a arătat dr. Teodorovici. Acesta a subliniat că „prematuritatea este o problemă de sănătate foarte severă și colectivul secției de Neonatologie, înzestrat cu cea mai nouă tehnologie, s-a implicat pentru a compensa pentru acești copii ceea ce natura ar fi făcut cu ușurință în burtica mamei”. „Acești copii se confruntă cu o bătălie pentru supraviețuire încă de la prima respirație și de aceea personalul medical depune tot efortul pentru a le maximiza șansa la viață”, a declarat medicul.

Sărbătorirea unei zile a prematurilor din întreaga lume a fost inițiată de Fundația Europeană Pentru Îngrijirea Nou-Născuților în 2010 și este marcată oficial din anul 2011 drept o zi în care organizațiile și asociațiile își propun să crească gradul de informare a populației asupra numărului în creștere a nașterilor premature și a complicațiilor asociate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În primele 10 luni ale anului, în Suceava s-au născut prematur 248 de copii.
 Vizualizări articol: 674 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În primele 10 luni ale anului, în Suceava s-au născut prematur 248 de copii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei