Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 91 (7703)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Covid-19

Județul Suceava are în continuare cea mai mică rată de infectare cu noul coronavirus la nivel național

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Județul Suceava se menține, în continuare, pe ultimul loc la nivel național în ceea ce privește rata de infectare cu noul coronavirus. Prefectura Suceava a transmis că rata de infectare înregistrată duminică în județ este de 0,71 cazuri de Covid la mia de locuitori, în scădere față de sâmbătă, când cifra raportată a fost de 0,75. De asemenea, Grupul de Comunicare Strategică a transmis că de sâmbătă până duminică, în județul Suceava au fost înregistrate doar nouă cazuri noi de coronavirus, la 763 de persoane testate. Numărul acestora a scăzut semnificativ comparativ cu ziua de sâmbătă, când au fost raportate 25 de noi îmbolnăviri cu virusul Sars-CoV-2. De la începutul pandemiei și până în momentul de față în județul Suceava au fost înregistrate 23.551 de cazuri de Covid. Până ieri, 18 aprilie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.029.304 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 940.792 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, duminică au fost înregistrate 2.265 cazuri noi de persoane infectate cu Sars-CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

 

Rata de infectare în municipiul Suceava a scăzut din nou, la 1,20 cazuri la mie

Rata de infectare cu noul coronavirus în municipiul Suceava a scăzut din nou. Potrivit raportării oficiale a Prefecturii Suceava, incidența cumulată la 14 zile a cazurilor de Covid din municipiul Suceava a scăzut, duminică, la 1,20 la mie, în condițiile în care sâmbătă a crescut ușor la 1,30.

Tot duminică, singurele localități din județ aflate în scenariul roșu erau Coșna, cu o rată de infectare de 4,09 la mie, și Dorna Arini – 3,75.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ-teritoriale, din cele 114 localități,28 nu au nici un caz de infecție Covid-19 în evoluție, 20au câte un caz în evoluție, 39 au sub cinci cazuri în evoluție, 16 au sub zece cazuri în evoluție, iar 11 au peste zece cazuri în evoluție.

În cursul zilei de duminică, în județul Suceava erau 517 cazuri de infecție Covid-19 în evoluție.

 

În Spitalul Județean sunt 49 de pacienți cu forme grave și severe de Covid și un singur pat liber la ATI

Prefectura Suceava a transmis că în cursul zilei de duminică, totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 este de 208, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 29. În ultimele 24 de ore au fost internate14 persoane diagnosticate cu Covid-19, în același interval de timp fiind externate 11 persoane declarate vindecate. La nivelul județului sunt disponibile 204 locuri libere Covid și 47 locuri pentru zona tampon.

Potrivit aceleiași surse, din totalul celor 507 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 100 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 10 pacienți sunt în zona tampon și 397 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 100 pacienți diagnosticați Covid-19, patru prezintă forme ușoare, 47 sunt cu forme medii ale bolii, 32 prezintă forme severe și 17sunt internați cu forme grave în secția de anestezie și terapie intensivă, iar dintre aceștia 8 pacienți sunt ventilați non-invaziv și 4 intubațiventilați invaziv. Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, duminică, de 370 paturi libere, din care 98 pentru pacienți Covid-19,243 în sectorul non-Covid și 29 pentru zona tampon.

La unitatea de terapie intensivă este disponibil un singur pat pentru pacienți Covid, sunt 17 ventilatoare libere, din care6 pentru pacienții Covid-19 și 11 pentru pacienții non-Covid.

Prefectura Suceava a mai informat că potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului se înregistrează 21.874 de persoane declarate vindecate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Județul Suceava are în continuare cea mai mică rată de infectare cu noul coronavirus la nivel național.
 Vizualizări articol: 869 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Județul Suceava are în continuare cea mai mică rată de infectare cu noul coronavirus la nivel național0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei