Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 49 (7661)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bilanț

Numărul total al cazurilor de Covid din județul Suceava a ajuns la 21.006

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La aproape un an de la primul caz de Covid confirmat în Suceava, numărul total al îmbolnăvirilor din județ a depășit cifra de 21.000. Grupul de Comunicare a transmis că de sâmbătă și până duminică, în județul Suceava s-au înregistrat doar 47 de noi îmbolnăviri, ducând numărul total al cazurilor de coronavirus la 21.006. Comparativ cu raportarea oficială de sâmbătă, numărul cazurilor noi de coronavirus a fost în scădere. Sâmbătă au fost raportate 65 de noi îmbolnăviri.

În cursul zilei de duminică, rata de infectare a rămas constantă, raportată la sâmbătă, de 1,17 cazuri la mia de locuitori. Grupul de Comunicare Strategică a mai informat că până duminică, 28 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 801.994 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. În total, de la începutul pandemiei, 740.352 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de raportarea de sâmbătă, au fost înregistrate 2.830 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID-19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

 

În județul Suceava sunt 908 cazuri active de coronavirus

Prefectura Suceava a transmis că în cursul zilei de duminică, în județ sunt 908 persoane cazuri active de coronanavirus. În spitalele din județ totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 este de 313. De asemenea, în spitale sunt 78 de persoane suspecte de coronavirus, 143 de locuri libere în sectoarele Covid și 79 locuri pentru zona tampon.

Potrivit aceleiași surse, din totalul celor 577 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 173 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 66 pacienți sunt în zona tampon și 338 pacienți sunt cu alte afecțiuni. Din cei 173 pacienți diagnosticați Covid-19, 7 sunt cu forme ușoare, 102 prezintă forme medii ale bolii, 47 au forme severe și 17prezintă forme grave și sunt internați în secția de anestezie și terapie intensivă, iar dintre aceștia cinci pacienți sunt ventilați non - invaziv și șapte intubați ventilați invaziv.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, duminică, de 313 paturi libere, din care 66 pentru pacienți Covid-19,189 în sectorul non-Covid și 58 pentru zona tampon. Duminică, la unitatea de terapie intensivă a Spitalului Județean era disponibil un singur pat pentru pacienți Covid, 22 ventilatoare libere, din care 6 pentru pacienții Covid-19, și 16 pentru pacienții non- Covid.

 

Rata de infectare în municipiul Suceava a scăzut la 2,16 la mie

Pe de altă parte, conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ-teritoriale, din cele 114 localități,14 nu au nici un caz de infecție Covid-19 în evoluție, 17au câte un caz în evoluție, 41 au sub cinci cazuri în evoluție, 28 au sub zece cazuri în evoluție iar 14 au peste zece cazuri în evoluție.

În municipiul Suceava rata de infectare a scăzut duminică, de la 2,20, cât a fost sâmbătă, la 2,16 cazuri la mia de locuitori. La nivelul județului mai sunt două localități în scenariul roșu, cu o incindeță a cazurilor mai mare de 3 la mia de locuitori, respectiv Poiana Stampei - 3,48 și Mușenița - 3,28.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul total al cazurilor de Covid din județul Suceava a ajuns la 21.006.
 Vizualizări articol: 470 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numărul total al cazurilor de Covid din județul Suceava a ajuns la 21.0060.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei