Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 20 (7632)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ritm alert

200 de oameni, vaccinaţi într-o oră şi jumătate la centrul de la Spitalul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Toate persoanele care luni, 25 ianuarie, urmau să primească a doua doză de vaccin anti-Covid-19 la centrul de vaccinare de la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava au fost programate de platforma STS pentru ora 8.00. Coordonatorul centrului de la spital, dr. Marius Grămadă, a declarat că este vorba despre 196 de persoane, pe care platforma le-a programat pentru rapel în bloc, pentru intervalul orar 8.00-9.00. În total, pentru luni, 25 ianuarie, la centrul de la spital au fost programate la vaccinare 414 persoane, ceea ce ar însemna aproape 35 de pacienți pe oră.

Managerul spitalului, dr. Alexandru Calancea, a afirmat că în fața acestei situații colegii săi „s-au mobilizat exemplar”, au apelat la tot personalul disponibil din secțiile spitalului și au reușit să-i vaccineze pe toți cei aproape 200 de oameni până la ora 9.30. „Am chemat personal de pe alte secții și am acoperit cererea”, a spus dr. Grămadă. Acesta a subliniat că situația va fi la fel și în următoarele zile, până pe 7 februarie, când se va intra în normal. „Nu putem să le spunem oamenilor că nu putem să-i vaccinăm. Colegii s-au mobilizat exemplar și vom face la fel și în continuare, să nu apară probleme”, a declarat dr. Calancea.

El și-a exprimat speranța că în cel mai scurt timp va exista și posibilitatea de plată a celor care lucrează în centrul de vaccinare. Ordonanța care reglementează plata cu ora a prsonalului din centre a apărut, dar nu sunt încă aprobate normele de aplicare. Managerul spitalului a afirmat că pentru a acoperi corespunzător activitatea din centrul de vaccinare au venit voluntar și medici din concediu, de o săptămână vin și medici de familie, după programul de la cabinet, precum și 6 voluntari de la Institutul Bucovina.

Menționăm că, potrivit DSP, centrul de vaccinare de la Spitalul de Urgență Suceava are o capacitate de vaccinare de 240 de persoane (120 pentru rapel pentru cadre medicale și 120 pentru comunitate) pe parcursul celor 12 ore de funcționare, 7 zile din 7, dar dintr-o eroare, la Institutul Național de Sănătate Publică figurează cu 360 de locuri disponibile/ zi, iar platforma STS a programat peste 400 de persoane/zi până pe 7 februarie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 200 de oameni, vaccinaţi într-o oră şi jumătate la centrul de la Spitalul Suceava.
 Vizualizări articol: 1586 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
200 de oameni, vaccinaţi într-o oră şi jumătate la centrul de la Spitalul Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mălai cu magiun (rețeta rapidă) Dacă vă e dor de mălaiul pe care îl făcea bunica, dar nu vă iese niciodată altceva decât un fel de mămăligă dulce și aspră, dacă ați crezut că trebuie să renunțați la acest preparat al copilăriei din cauza insuccesului culinar și... Citeşte