Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 15 (7627)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Îngrijorător

Suceava, în topul județelor cu cele mai multe cazuri noi de coronavirus

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceava s-a clasat, marți, între primele județe din țară în ceea ce privește numărul de cazuri noi de coronavirus. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, de luni și până marți în județ au fost raportate 149 de noi cazuri de Covid-19, fiind efectuate 1.341 de teste. La raportarea de luni au fost doar 63 de îmbolnăviri noi. Într-o centralizare făcută la nivel național, cu cele 149 de îmbolnăviri raportate în ultimele 24 de ore, județul Suceava a ocupat locul al patrulea la nivel național. Înainte de județul Suceava s-au clasat județele Cluj, cu 237 de cazuri, Timiș – 190 și municipiul București, cu 152 de îmbolnăviri noi.

În ceea ce privește numărul total de cazuri înregistrate de la începutul pandemiei și până în momentul de față, județul Suceava se clasează pe locul 14, cu 17.636 de îmbolnăviri. Pe primul loc se află municipiul București, cu 113.568 de cazuri.

Grupul de Comunicare Strategică a transmis că până marți, 19 ianuarie, pe teritoriul României au fost confirmate 697.898 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 630.236 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.745 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

 

Rata de infectare cu noul coronavirus a scăzut în județul și municipiul Suceava

De precizat că rata de infectare cu noul coronavirus a scăzut, marți, atât la nivelul județului, cât și al municipiului Suceava. Astfel, la nivelul județului incidența cumulată la 14 zile a scăzut de la 1,91, cât a fost luni, la 1,88 de cazuri la mia de locuitori. În același timp, rata de infectare în municipiul Suceava a scăzut ușor de la 2,80 la 2,73 de cazuri la mie, fără bolnavii din focare. Cu tot cu focare, rata de infectare din municipiul Suceava a fost, marți, de 2,79, tot în scădere față de luni.

În cursul zilei de marți, în județ erau 1.488 cazuri de infecție Covid-19 în evoluție.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ-teritoriale, din cele 114 localități,cinci nu au nici un caz de infecție Covid-19 în evoluție, 9 au câte un caz în evoluție, 35 au sub cinci cazuri în evoluție, 31 au sub zece cazuri în evoluție, iar 34 au peste zece cazuri în evoluție.

Tot marți, în județ erau în carantină 1.145 persoane, din care 206 intrate în ultimele 24 de ore. La acestea se adaugă alte 747 de persoane în izolare la domiciliu, din care 117 intrate în ultimele 24 de ore.

 

Spitalul din Rădăuți nu mai dispune de nici un loc pentru pacienți Covid

Potrivit raportărilor oficiale, Spitalul Municipal Rădăuți nu mai are nici un loc liber pentru pacienții Covid, atât în sectorul pentru acești bolnavi, cât și la terapie intensivă. În acest spital sunt internați 103 pacienți diagnosticați cu Covid-19, 14 cu forme ușoare, 70 având forme medii, 17 cu forme grave și doi pacienți în stare critică, la care se adaugă cinci persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, nemaifiind nici un loc disponibil în sectorul Covid. La unitatea de terapie intensivă Covid sunt internați doi pacienți, astfel încât nu mai sunt locuri liberele pentru alți bolnavi.

Pe de altă parte, Prefectura a transmis că în Spitalul Județean Suceava sunt internați 548 de pacienți, din care 212 sunt diagnosticați cu Covid-19, 27 pacienți sunt în zona tampon și 309 pacienți sunt cu alte afecțiuni.

Din cei 212 pacienți diagnosticați Covid-19, nouă prezintă forme ușoare, 116 sunt cu forme medii ale bolii, 68 prezintă forme severe și 19au forme grave și sunt internați în secția de anestezie și terapie intensivă, iar dintre aceștia patru pacienți sunt ventilați non-invaziv și 3 intubațiventilați invaziv.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, marți, de 331 paturi libere, din care 27 pentru pacienți Covid-19,177 în sectorul non-Covid și 127 pentru zona tampon.

La unitatea de anestezie și terapie intensivă a Spitalului Județean mai era disponibil un singur pat pentru pacienți Covid, sunt 29 ventilatoare libere, din care13 pentru pacienții Covid-19, și 16 pentru pacienții non-Covid.

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 în spitalele din județ este de 402, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 36.

În județ erau ieri disponibile 74 de locuri libere Covid și 145 locuripentru zona tampon.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava, în topul județelor cu cele mai multe cazuri noi de coronavirus.
 Vizualizări articol: 2152 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suceava, în topul județelor cu cele mai multe cazuri noi de coronavirus0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei