Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 dec 2020 - Anul XXV, nr. 298 (7603)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Imunizare redusă

Suceava a primit 86.000 de doze de vaccin antigripal, dar numai circa 27.000 de persoane s-au vaccinat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Județul Suceava a primit pentru acest sezon rece 86.000 de doze de vaccin antigripal destinat imunizării persoanelor din grupele de risc, dar până în prezent s-au vaccinat aproximativ 27.000 de persoane. Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Suceava, Gabriela Băncilă, a declarat că în cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită din sezonul epidemic 2020-2021, DSP a primit o nouă tranșă de 16.500 de doze de vaccin antigripal tetravalent, în data de 9 decembrie. Vaccinul se distribuie medicilor de familie, care îl administrează pacienților lor din grupele vulnerabile. Campania de vaccinare gratuită vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire: persoane cu vârsta de peste 65 ani, persoane cu boli cronice, în special boli cardiovasculare, respiratorii, metabolice, copii și bătrâni institutionalizați, femei gravide, personal medical, conform strategiei Ministerului Sănătății și a recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății.

Menționăm că anul trecut, până la jumătatea lunii decembrie DSP primise doar 52.460 doze vaccin antigripal, dar erau vaccinate aproximativ 29.000 persoane.

Explicația pentru numărul scăzut de persoane vaccinate antigripal este una simplă: vaccinul a ajuns târziu de la Ministerul Sănătății în județe și apoi la medicii de familie. Președintele Asociaţiei Judeţene a Medicilor Generalişti Suceava, dr. Irina Franciuc, a declarat că primele doze, câte 25, au ajuns la medicii de familie la sfârșitul lunii octombrie. Au mai venit câte aproximativ 350 de doze în două tranșe în noiembrie, iar cantitatea cea mai mare a ajuns acum, la începutul lunii decembrie. Din octombrie până acum a intervenit și un alt factor. Dacă la începutul toamnei toată lumea voia să se vaccineze împotriva gripei și vaccinul nu se găsea nicăieri, acum îl au atât medicii de familie - gratuit, cât și farmaciile – contra cost, dar o parte dintre pacienți a devenit mai reticentă la imunizare și asta fiindcă vaccinarea antigripală este concomitentă cu campaniile pro și anti vaccinare Covid-19. Dr. Franciuc a arătat că oamenii au temeri, au întrebări dacă între vaccinarea antigripală și cea anti Covid există vreo legătură și medicii trebuie să stea de vorbă cu ei, să le explice cum stau lucrurile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava a primit 86.000 de doze de vaccin antigripal, dar numai circa 27.000 de persoane s-au vaccinat.
 Vizualizări articol: 889 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suceava a primit 86.000 de doze de vaccin antigripal, dar numai circa 27.000 de persoane s-au vaccinat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei