Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 nov 2020 - Anul XXV, nr. 260 (7565)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Analiză

Bărbații și femeile au factorii de risc pentru deces diferiți, dacă se infectează cu noul coronavirus

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O analiză realizată de medicul sucevean Odette Popovici, de la Institutului Național de Sănătate Publică - Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, publicată în data de 2 noiembrie a.c. pe site-ul INSP, arată modificări în ierarhia factorilor de risc în cazul infecției cu noul coronavirus, care duc la deces.

După cum arată dr. Popovici, această analiză realizată la nivel național are ca sursă de date fișele de supraveghere pentru 21.766 de cazuri confirmate, cu 46% mai multe față de o analiză anterioară, respectiv 22% din numărul de cazuri introduse în platforma corona forms până la aceeași dată, completate de spitale și DSP, cu sprijinul CRSP, accesate de CNSCBT la data de 09 septembrie 2020, ora 09.00.

Numărul de decese cu Covid-19 la care se referă actuala analiză a fost de 1.323, cu 57% în plus față de prima analiză, respectiv 33% din numărul de decese introduse în platforma corona forms până la aceeași dată.

Dr. Odette Popovici a constatat că atât în cazul femeilor, cât și al bărbaților infectați cu noul coronavirus,  din cele 21.766 cazurile confirmate cu Covid-19, cele pentru care au fost menționate boli cardiovasculare au avut o probabilitate de 3,48 ori mai mare de evoluție către deces, comparativ cu cele la care aceste afecțiuni au lipsit. Comparativ cu prima analiză, dr. Popovici subliniază că sexul masculin continuă să reprezinte factor de risc pentru deces, iar bolile cardiovasculare continuă să ocupe locul 1. Bolile renale cronice au rămas pe locul 2, dar cancerul a urcat o poziție și ocupă locul 3 și a crescut puterea asocierii dintre factorii de risc și deces.

Factorii de risc pentru deces sunt diferiți la femei, în comparație cu bărbații. Potrivit dr. Popovici, din cele 11.799 persoane de sex feminin confirmate cu Covid-19 incluse în analiză, cele pentru care a fost menționată imunitatea compromisă au avut o  probabilitate de 5,41 ori mai mare de evoluție către deces, comparativ cu cele la care aceasta a lipsit.

Comparativ cu prima analiză, imunitatea compromisă a devenit factor de risc și ocupă locul 1; bolile renale cronice se află cu 3 poziții mai sus față de sexul masculin; bolile cardiovasculare continuă să se afle în top 3 și a crescut puterea asocierii dintre factorii de risc și deces.

La acest moment, factorii de risc pentru femei sunt, în ordine, imunitatea compromisă, bolile renale cronice, bolile cardiovasculare, bolile hepatice cronice, cancerul, bolile pulmonare cronice, bolile neuromusculare, diabet, precizează dr. Odette Popovici.

La bărbați, pentru cele 9.967 persoane de sex masculin confirmate cu Covid-19 și incluse în analiză, comparativ cu prima analiză, medicul a constatat că bolile cardiovasculare au urcat o poziție și ocupă locul 1; bolile renale cronice au urcat o poziție și ocupă locul 5, bolile hepatice cronice au urcat pe locul 3, față de 5 și, de asemenea, a crescut puterea asocierii dintre factorii de risc și deces.

Pentru bărbați, factorii de risc sunt, în ordine, bolile cardiovasculare, cancerul, bolile hepatice cronice, diabet, boli renale cronice, boli pulmonare cronice, boli cardiovasculare.

O altă concluzie rezultată în urma acestei analize este că marea majoritate a condițiilor medicale pre-existente pentru care Organizația Mondială a Sănătății recomandă vaccinarea anti-gripală sunt factori de risc dovediți pentru deces prin Covid-19. „Rezultatele analizei reprezintă evidențe utile pentru prioritizarea vaccinării anti-Covid-19”, precizează dr. Popovici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bărbații și femeile au factorii de risc pentru deces diferiți, dacă se infectează cu noul coronavirus.
 Vizualizări articol: 1346 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bărbații și femeile au factorii de risc pentru deces diferiți, dacă se infectează cu noul coronavirus0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei