Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 apr 2020 - Anul XXV, nr. 78 (7383)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Haos

Ministrul Sănătății: Nimeni nu știe acum câți angajați ai Spitalului Suceava sunt bolnavi, câți valizi și câți lipsesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, joi, la Suceava, că ministerul a încercat să sprijine o echipă managerială „care nu prea a mers”, motiv pentru care de joi este un nou management, „medical, dar în acelaşi timp şi militar”, cu medici specialiști de la spitale militare.

Ministrul a afirmat că la Suceava va rămâne secretarul de stat Ionel Oprea, general în rezervă, fost şef al Direcţiei Medicale a Armatei și medic chirurg la bază, „pentru a reface managementul Spitalului Judeţean Suceava”, dar și pentru a asigura acoperirea cu personal a secțiilor. Potrivit ministrului Sănătății, la acest moment nu se știe în nici o secție cât din personalul medical este bolnav, cât se află în izolare la domiciliu sau cât nu este prezent din alte motive, iar această situație urmează a fi clarificată. „Înţelegem că este o frică, o fobie, dar trebuie să ştim cu cine lucrăm”, a explicat dr. Nelu Tătaru. Într-o primă perioadă va veni la Suceava personal de la Iaşi - dr. Ioana Grigoraș, șefa Clinicii Anestezie Terapie Intensivă, care „va pune bazele reînceperii activităţii ATI în Spitalul Judeţean Suceava”, din Neamț - un nou medic epidemiolog de la DSP Neamţ, precum și rezidenţi din ultimul an şi medici de diferite specialităţi din judeţul Suceava. „Încercăm să suplinim în acest moment, până când acei medici bolnavi din judeţul Suceava vor reveni la locurile de muncă, sper eu sănătoşi, dar pentru acest lucru trebuie să vedem fiecare în parte în ce stadiu se află. În perioada următoare, managementul spitalului va chema, cu programare, acei medici pentru a evalua atât starea lor de sănătate, cât şi a locului de muncă”, a spus ministrul Tătaru.

Acesta și-a exprimat speranța că personalul din spital se va reîntoarce la muncă valid deoarece este mare nevoie, mai ales că la Suceava este cel mai mare focar de COVID-19. El a dat asigurări că autoritățile locale au tot sprijinul factorilor de decizie de la București, dar a cerut ca și acestea „să se vadă”.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Sănătății: Nimeni nu știe acum câți angajați ai Spitalului Suceava sunt bolnavi, câți valizi și câți lipsesc.
 Vizualizări articol: 2325 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ministrul Sănătății: Nimeni nu știe acum câți angajați ai Spitalului Suceava sunt bolnavi, câți valizi și câți lipsesc5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei