Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 ian 2020 - Anul XXV, nr. 24 (7329)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Susţinere

Institutul Oncologic de la Spitalul de Urgenţă Suceava va fi finanţat de Ministerul Sănătăţii, alături de Consiliul Judeţean Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi managerul Spitalului Judeţean de Urgenţe „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, Vasile Rîmbu, au avut, joi, o întâlnire cu ministrul Sănătăţii, Victor Costache, în cadrul căreia au discutat câteva dintre proiectele mari de dezvoltare a unităţii medicale din Suceava. După întrevedere, preşedintele Flutur a declarat că noul corp de clădire în care va funcţiona secţia Oncologie a spitalului, care va fi de fapt un institut oncologic, va fi finanţat de la Ministerul Sănătăţii, cu cofinanţare din partea Consiliului Judeţean Suceava. Secţia va avea 85 de paturi, din care 60 pentru spitalizare continuă, 10 paturi pentru îngrijiri paliative şi 15 paturi pentru internări de zi, săli de tratament, ambulatoriu propriu, săli de aşteptare, precum şi patru garsoniere pentru cazarea pacienţilor care vin la tratament din afara Sucevei. De asemenea, aici se va face terapie cu iod pentru bolnavii de cancer de tiroidă.
„Ministerul Sănătăţii sprijină acest proiect al Consiliului Judeţean Suceava şi al Spitalului Judeţean, mai ales că avem o serie de argumente suplimentare: în primăvară vom pune în funcţiune secţia de radioterapie, în câteva săptămâni vom avea finalizat laboratorul de medicină nucleară, pentru care am achiziţionat deja echipamente dintre cele mai performante şi, tot în primăvară, vom finaliza blocul operator destinat intervenţiilor chirurgicale oncologice. Ne lipsea acest spital atât de necesar bolnavilor de cancer, un spital care să asigure atât un tratament de cel mai înalt nivel, cât şi un confort sporit”, a declarat preşedintele Flutur.
Clădirea în care va funcţiona secţia Oncologie va fi construită în perimetrul Spitalului Vechi, între Biserica „Sfântul Nicolae” şi actuala secţie de oncologie. Studiul de prefezabilitate a fost predat deja la Ministerul Sănătăţii. Flutur a mai spus că întâlnirea de joi, de la Ministerul Sănătăţii, a fost una „extrem de aplicată, în continuarea discuţiilor avute în luna decembrie, finalizată deja cu lucruri concrete”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Institutul Oncologic de la Spitalul de Urgenţă Suceava va fi finanţat de Ministerul Sănătăţii, alături de Consiliul Judeţean Suceava.
 Vizualizări articol: 2621 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Institutul Oncologic de la Spitalul de Urgenţă Suceava va fi finanţat de Ministerul Sănătăţii, alături de Consiliul Judeţean Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei