Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 ian 2020 - Anul XXV, nr. 22 (7327)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prevenţie

Măsurile recomandate de DSP pentru prevenirea infectării cu coronavirusul din China

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a transmis, ieri, o serie de recomandări pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus din China (2019-nCOV).

Directorul executiv al DSP Suceava, dr. Liliana Grădinariu, a precizat, într-un comunicat de presă, că este vorba despre recomandările standard ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru public şi includ igiena mâinilor şi igiena respiratorie, precum şi practici pentru o alimentaţie sigură.

Specialiştii recomandă spălarea frecventă pe mâini cu apă şi săpun sau cu soluţii pe bază de alcool.

Când tuşiţi sau strănutaţi, acoperiţi-vă gura şi nasul cu pliul cotului sau cu o batistă de hârtie, apoi aruncaţi imediat batista şi spălaţi-vă pe mâini. Evitaţi contactul apropiat cu persoanele care tuşesc şi au febră şi, dacă aveţi febră, tuşiţi şi respiraţi cu greutate, mergeţi la medic şi spuneţi-i dacă aţi călătorit recent.

Când mergeţi la pieţele cu animale vii aflate în zonele în care au fost înregistrate cazuri de coronavirus nou, evitaţi contactul direct şi neprotejat cu animale vii şi cu suprafeţele aflate în contact cu animalele. Evitaţi consumul de produse animale crude sau gătite foarte puţin. Carnea crudă, laptele crud (nefiert) şi organele crude trebuie manevrate cu grijă, pentru a evita contaminarea alimentelor gătite.

Pe baza informaţiilor disponibile în prezent, OMS nu recomandă restricţii pentru călătorii sau comerţ. „Este necesar ca autorităţile de sănătate publică şi personalul medical să ofere călătorilor din zonele afectate informaţii pentru a reduce riscul general de infecţie respiratorie acută, prin:

evitarea contactului apropiat cu persoane care suferă de infecţii respiratorii acute şi cu animale (vii sau moarte) sălbatice sau domestice; spălarea frecventă a mâinilor, în special după contact direct cu persoanele bolnave sau cu obiectele acestora; acoperirea nasului şi a gurii in timpul tusei şi a strănutului, cu un şerveţel sau cu pliul cotului şi contactarea medicului sau a autorităţilor naţionale de sănătate în caz de simptome de infecţie respiratorie acută”, a precizat dr. Grădinariu.

 

Simptomele obişnuite înregistrate includ febră, tuse, dificultăţi de respiraţie

Medicul a mai spus că se consideră că screeningul la intrare în ţară oferă beneficii reduse, necesitând în acelaşi timp resurse considerabile. Acest aspect face ca soluţia să nu fie foarte agreată de autorităţi. În cazul simptomelor specifice bolilor respiratorii înainte, în timpul sau după călătorie, călătorii sunt rugaţi să meargă la medic şi să spună acestuia că a călătorit recent.

Totodată, OMS nu recomandă aplicarea restricţiilor de călătorie sau comerţ cu China, pe baza informaţiilor disponibile în acest moment.

Comunicatul DSP mai arată că tulpina de coronavirus responsabilă de actualele îmbolnăviri nu a fost identificată anterior la om. Coronavirusurile (CoV) sunt o familie numeroasă de virusuri care se transmit de la animale la oameni şi care provoacă boli, de la răceală comună la boli mai severe, cum ar fi sindromul respirator din Orientul Mijlociu şi sindromul respirator acut sever.

Rapoartele sugerează că infecţia nCoV 2019 poate provoca boli uşoare până la grave şi poate fi fatală în unele cazuri. Simptomele obişnuite înregistrate includ febră, tuse, dificultăţi de respiraţie. În cazurile mai severe, infecţia poate provoca pneumonie sau sindrom respirator acut sever, în special la cei cu alte afecţiuni cronice de sănătate, şi chiar deces.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Măsurile recomandate de DSP pentru prevenirea infectării cu coronavirusul din China.
 Vizualizări articol: 1226 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Măsurile recomandate de DSP pentru prevenirea infectării cu coronavirusul din China0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei