Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 280 (7281)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacție

Rîmbu le transmite celor doi medici protestatari că „ei trebuie să fie în slujba pacientului, nu pacientul în slujba lor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Managerul Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, Vasile Rîmbu, aflat în concediu, a reacționat la acțiunea medicilor-șefi de la Geriatrie și Chirurgie plastică, Nicoleta Boldeanu și Anatol Burlacioc, și le-a transmis acestora că în spital „ei trebuie să fie în slujba pacientului, nu pacientul în slujba lor”. „Sunt dispus la orice măsură legală pentru a crește siguranța pacientului și pentru asigurarea continuității actului medical. Aici este dictatura pacientului, nu a managerului. Dacă managementul unei secții nu este cum trebuie, luăm măsuri pentru performanță, indiferent dacă unora le place sau nu. Nu ești în slujba pacientului când stai două ore în spital. Cum să scoți bolnavii din pat și să-i aduci în holul spitalului, să te susțină pe tine?!” a întrebat retoric managerul Vasile Rîmbu.

Acesta a precizat că unitatea medicală pe care o conduce are un regulament de ordine interioară, în care este stipulat ferm la ce oră încep și termină angajații programul și care este conduita obligatorie în spital. Vasile Rîmbu a afirmat că în cei 10 ani de când este la conducerea spitalului, a făcut eforturi susținute pentru dezvoltarea spitalului și a reușit să aducă această instituție medicală în topul spitalelor publice și private din țară. De asemenea, a subliniat el, spitalul „nu-i păstrează pe unii doar de dragul ca aceștia să iasă la pensie în demnitățile pe care le-au dobândit în urmă cu mulți ani” și că „nu-i în ordine să transformi compartimentul sau secția în care lucrezi în spital într-o prelungire a cabinetului  particular”. „Nu ne intimidează astfel de acțiuni. Vom continua să luăm acele măsuri pe care le considerăm necesare pentru creșterea performanței actului medical și pentru siguranța pacientului. În centrul politicii noastre este pacientul”, a mai declarat managerul Vasile Rîmbu.

 

Irina Vasilciuc: „Aprecierile doamnei și domnului doctor despre investițiile făcute la spital sunt injuste, incorecte”

La protestul celor doi medici a reacționat și administratorul public al județului Suceava, Irina Vasilciuc. Ea a declarat că politica investițională a spitalului este ferm susținută de Consiliul Județean, care consideră „investițiile în sănătate prioritate de grad zero pentru județul Suceava”. „Toate investițiile pe care le-am făcut împreună cu spitalul, de-a lungul anilor, au fost extrem de necesare și sunt extrem de folositoare pacienților, celor care au nevoie de servicii publice de sănătate. Aprecierile doamnei și domnului doctor despre investițiile făcute la spital sunt, din punctul nostru de vedere, injuste, total incorecte. În privința secției Geriatrie, cunoaștem că de curând managementul spitalului a luat măsurile care s-au impus pentru asigurarea continuității serviciilor medicale și a unui management al secției, iar asta este în concordanță cu obiectivul spitalului, de a asigura siguranța pacientului”, a afirmat Irina Vasilciuc. Totodată, ea a apreciat ca „nefirească” prezența pacienților veniți prin frig, în pijama și halat, din secția Geriatrie, din Spitalul Vechi, în clădirea principală a spitalului și și-a exprimat îndoiala că mobilizarea lor, din partea medicului, ar fi „în concordanță cu deontologia profesională”. „Consider că ceea ce facem la spital este bine și respingem ferm ideea de a duce lucrurile în derizoriu. Măsurile luate de managementul spitalului sunt în sprijinul pacienților, nu împotriva lor”, a mai spus administratorul public al județului Suceava, Irina Vasilciuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rîmbu le transmite celor doi medici protestatari că „ei trebuie să fie în slujba pacientului, nu pacientul în slujba lor”.
 Vizualizări articol: 3026 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Rîmbu le transmite celor doi medici protestatari că „ei trebuie să fie în slujba pacientului, nu pacientul în slujba lor”3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Barabule bătrânești Această rețetă este atât de simplă, încât nu îți vine să crezi că preparatul chiar este gustos. Este un preparat de post din Bucovina și Ardeal, care poate fi însă completat la servire cu smântână sau iaurt... Citeşte