Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 142 (7143)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prevedere

Spitalul de Urgenţă Suceava a luat măsuri de protecţie la atacurile cibernetice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Managerul Spitalului de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat, ieri, că baza de date a unităţii medicale n-a fost deocamdată în atenţia hackerilor, dar au fost luate toate măsurile de protecţie. „Baza noastră de date are protecţie, în caz de nevoie avem alternativă de lucru, dar asta nu înseamnă că suntem inatacabili. Dacă ar vrea cineva să deturneze datele, ar putea s-o facă, dar numai pe ceea ce se lucrează în intervale scurte de timp. Nu este prima dată când sunt atacate baze de date ale instituţiilor publice; practic orice sistem are vulnerabilităţi”, a explicat Rîmbu.

Ministerul Sănătăţii a transmis, ieri, către toate unităţile sanitare din România avertizarea că sistemul informatic din domeniul medical este supus unui atac cibernetic. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că un astfel de atac duce la îngreunarea eliberării reţetelor, a internărilor şi externărilor.

Centrul de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică din România a postat pe site-ul său, https://cert.ro/, o notificare conform căreia a identificat „o creştere semnificativă a atacurilor cu aplicaţii maliţioase de tip ransomware la nivel naţional în ultima perioadă, observându-se că, pe lângă utilizatorii casnici, atacatorii şi-au îndreptat atenţia în special către instituţii din domeniul sănătăţii, numărul entităţilor afectate fiind în creştere”.

„CERT-RO atrage atenţia, atât utilizatorilor cât şi personalului care se ocupă de serviciile IT, asupra următoarelor măsuri imediate ce pot fi luate pentru a preveni infectarea cu aceste tipuri de aplicaţii maliţioase: nu deschideţi fişierele primite prin e-mail decât în situaţia în care cunoaşteţi expeditorul, iar în cazul unei suspiciuni adresaţi-vă personalului de specialitate; evitaţi accesarea <ofertelor> irezistibile din mediul online, indiferent de forma prin care le primiţi (e-mail, whatsapp, messenger, facebook etc.); asiguraţi-vă că aveţi un backup al fişierelor pe un dispozitiv care nu este conectat la reţea; asiguraţi-vă că dispozitivele pe care le utilizaţi atunci când navigaţi online sunt updatate şi au instalate soluţii de securitate (firewall, antivirus, antimalware etc.); apelaţi numărul unic 1911 pentru raportarea acestor incidente; accesaţi ghidurile puse la dispoziţie pe site-ul CERT-RO”.

În cursul zilei de ieri, au fost confirmate atacuri cibernetice la patru spitale din ţară, respectiv „Victor Babeş” din Bucureşti şi spitalele din Huşi, Dorohoi şi Alba Iulia.

Ieri, ministrul Sănătăţii a mai spus şi că Spitalul Municipal „Dimitrie Castroian” din Huşi a fost atacat cibernetic în aprilie şi a pierdut toate datele, chiar dacă avea sisteme de securitate. Serverul unităţii medicale a fost atacat şi criptat, iar acest lucru a însemnat pierderea tuturor datelor.

Spitalul a recuperat doar parţial informaţiile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul de Urgenţă Suceava a luat măsuri de protecţie la atacurile cibernetice.
 Vizualizări articol: 1338 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalul de Urgenţă Suceava a luat măsuri de protecţie la atacurile cibernetice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei